do_rota Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 13 sierpnia 2009 napiszcie proszę jakie są orientacyjne ceny schodów, ponieważ właśnie był u mnie pan który za zrobienie 4 stopni chciał 5-7tys i nie wiem czy mam się cieszyć że tylko tyle czy wręcz przeciwnie. mnie się wydaje bardzo drogojeszcze dodam że to schody wewnętrzne prowadzące z korytarza do kuchni, stopnie będą 4 z drewna bukowego, wysokość od góry do podstawy schodów-70cm a szerokość 85 cm Link do komentarza
acia Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 13 sierpnia 2009 Szukaj dalej ta cena za 4 stopnie to kpina i zdzierstwo i rozbój w biały dzień. Wydaje mi się, że 2000 - 3000 z robocizną to i tak byłoby dużo.Pozdrawiam Link do komentarza
do_rota Napisano 13 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 13 sierpnia 2009 no kurcze też mi się tak wydaje a koleś jeszcze mi mówi że on wie że znajdę taniej ale tu też liczy się fachowość ale ja sobie myślę ze za tą cenę fachowo to nawet ja sama bym zrobiła Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 14 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 14 sierpnia 2009 Dorota ja mam chyba z 17 stopni, załamanie i podest i schody mam dębowe- z barierką ze stali nierdzewnej zapłaciłam 8500!! Ten twój facet poporstu mnie rozśmieszył! Średnie ceny schodów drewnianych do domu z parteru na piętro, czyli kilkanaście stopni u mnie w mieście zaczynaja sie od 6-7 tys (najtanszy buk, potem jesion) do 8-10 tys za dębowe. Link do komentarza
skira Napisano 22 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 22 sierpnia 2009 Ja wypatrzyłam bardzo fajne schody w Komforcie, ale nie wiem jak długo trzeba czekać. czy może ktoś z Was już korzystał z ich oferty? Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 22 sierpnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 22 sierpnia 2009 nie ale na mojego pana stolarza czekałam tez kilka miesiecy:) Link do komentarza
skira Napisano 23 sierpnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 23 sierpnia 2009 No ciekawa jestem, ale myślę że jak zamówię tam schody to razem z montażem będzie o wiele szybciej Link do komentarza
micolay Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 27 sierpnia 2009 Schody z komfortu są rzeczywiście bardzo ciekawe, a dla mnie po prostu śliczne (nie wiem, czy to dobre słowo określające schody , ale są bardzo estetyczne i klimatyczne. Link do komentarza
Super B Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 30 sierpnia 2009 A tu można owe schody z Komfortu obejrzeć:http://www.komfort.pl/drzwi/schody Link do komentarza
micolay Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij #10 Napisano 30 sierpnia 2009 Dzięki Super B za link te schody wyglądają rewelacyjnie. Zachorowałem na nie Link do komentarza
skira Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 31 sierpnia 2009 Cytat Dzięki Super B za link te schody wyglądają rewelacyjnie. Zachorowałem na nie Rozwiń No właśnie, oby tylko takie choroby były, ja też jestem nią zarażona i marzę o tych schodkach, a marzenia podobno spełniają się Link do komentarza
OLA.k Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij #12 Napisano 17 listopada 2009 Cytat nie ale na mojego pana stolarza czekałam tez kilka miesiecy:) Rozwiń mam w rodzinie stolarza który jak byliśmy na etapie schodów uznał za pewnik to że uszczęśliwi nas swoim rękodziełem! niestety, jego siermiężnie wykonane schodki ni jak pasowały do naszego nowoczesnego wnętrza.Poza tym nawet 'po znajomosci ' zaproponował nam 2 miesięczny termin!Narażając sie niemal na rodzinny konflikt zdecydowaliśmy się w końcu na profesjonalną firmę schodziarską.Fakt, musieliśmy trochę więcej zapłacić ale efekt jest niesamowity! Link do komentarza
tukaj Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij #13 Napisano 17 listopada 2009 Cytat mam w rodzinie stolarza który jak byliśmy na etapie schodów uznał za pewnik to że uszczęśliwi nas swoim rękodziełem! niestety, jego siermiężnie wykonane schodki ni jak pasowały do naszego nowoczesnego wnętrza.Poza tym nawet 'po znajomosci ' zaproponował nam 2 miesięczny termin!Narażając sie niemal na rodzinny konflikt zdecydowaliśmy się w końcu na profesjonalną firmę schodziarską.Fakt, musieliśmy trochę więcej zapłacić ale efekt jest niesamowity! Rozwiń Witam,Nie znam dzisiejszych cen, ale te przytaczane przez Was mnie trochę przytłaczają . Dobrze, że już je wykonałem. Moje koszty przy schodach dębowych ( dwa lata temu) kształtowały się na następującym poziomie:materiały - około 3,5- 4 tys. zł.robocizna ( montaż) - 2 tys złSumarycznie nie jestem tego pewien, ale maksymalnie kosztowały 6 tys. zł. ( razem z ułożeniem parkietu na spoczniku) . Razem 19 stopni. Oto one po zaolejowaniu:pozdrawiam:Darek Link do komentarza
mania_i_mati Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij #14 Napisano 17 listopada 2009 Cytat mam w rodzinie stolarza który jak byliśmy na etapie schodów uznał za pewnik to że uszczęśliwi nas swoim rękodziełem! niestety, jego siermiężnie wykonane schodki ni jak pasowały do naszego nowoczesnego wnętrza.Poza tym nawet 'po znajomosci ' zaproponował nam 2 miesięczny termin!Narażając sie niemal na rodzinny konflikt zdecydowaliśmy się w końcu na profesjonalną firmę schodziarską.Fakt, musieliśmy trochę więcej zapłacić ale efekt jest niesamowity! Rozwiń to ja poprosze namiary na tą firme! Właśnie stoimy przed podobnym dylematem! Przed świetami musimy się wprowadzić a nie mamy jeszcze schodów! Link do komentarza
tukaj Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij #15 Napisano 17 listopada 2009 Cytat to ja poprosze namiary na tą firme! Właśnie stoimy przed podobnym dylematem! Przed świetami musimy się wprowadzić a nie mamy jeszcze schodów! Rozwiń Witam,Zaznaczam że ceny które podałem były aktualne dwa lata temu, ale podaję namiary na firmę produkującą parkiet i schody przygotowane do montażu:http://www.parkietynurzynski.pl/Namiary na montażystę:tel; 600611482pozdrawiam:Darek Link do komentarza
mania_i_mati Napisano 19 listopada 2009 Udostępnij #16 Napisano 19 listopada 2009 Cytat mam w rodzinie stolarza który jak byliśmy na etapie schodów uznał za pewnik to że uszczęśliwi nas swoim rękodziełem! niestety, jego siermiężnie wykonane schodki ni jak pasowały do naszego nowoczesnego wnętrza.Poza tym nawet 'po znajomosci ' zaproponował nam 2 miesięczny termin!Narażając sie niemal na rodzinny konflikt zdecydowaliśmy się w końcu na profesjonalną firmę schodziarską.Fakt, musieliśmy trochę więcej zapłacić ale efekt jest niesamowity! Rozwiń ponawiam pytanie, czas leci a my jeszcze nie mamy wykonawcy! Link do komentarza
Mathir Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #17 Napisano 24 listopada 2009 OLU.k ratuj honor forum! Odezwij się! A poważnie... mania_i_mati może napiszcie na priv? Link do komentarza
MebloHurt24 Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij #18 Napisano 30 listopada 2009 Ceny takich schodów mogą byc naprawde różne,zalezy to od tego na ile ceni swoje umiejętności wykonawca oraz gatunek drzewa,czy jest to dąb,sosna itd. Można kupic też gotowe schody,popatrzcie w sklepach internetowych. Link do komentarza
OLA.k Napisano 12 grudnia 2009 Udostępnij #19 Napisano 12 grudnia 2009 Cytat to ja poprosze namiary na tą firme! Właśnie stoimy przed podobnym dylematem! Przed świetami musimy się wprowadzić a nie mamy jeszcze schodów! Rozwiń Przeprasza za to opóźnienie ! Bardziej skupiam się się na tym czego nie mam niż na tym co już stoi w naszym domu! Już się poprawiam i mam nadzieję że informacje jeszcze się przydadzą!Mam nowoczesne schody kręcone ze stalą nierdzewną. Stopnice są oczywiscie drewniane. Po kilku miesiącach użytkowania jestem coraz bardziej z nich zadowolona. Poczatkowo nie byłam przekonana do tego typu konstrukcji na rurze! Schody zaprojektowała i wykonała firma MARKOL. O wyborze zadecydowały prace ich które widziałam na moim osiedlu. FAKT, Kosztowało mnie to więcej niż u stolarza ale efekt na prawdę spełnił moje oczekiwania. A że jestem baaardzo wymagająca to 'chapeau bas'!!!! Zdjęciam i informacjami o kosztorysie też mogę się podzielić - piszcie na priva olakarola@vp.pl Link do komentarza
OLA.k Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij #20 Napisano 15 grudnia 2009 Cytat Przeprasza za to opóźnienie ! Bardziej skupiam się się na tym czego nie mam niż na tym co już stoi w naszym domu! Już się poprawiam i mam nadzieję że informacje jeszcze się przydadzą!Mam nowoczesne schody kręcone ze stalą nierdzewną. Stopnice są oczywiscie drewniane. Po kilku miesiącach użytkowania jestem coraz bardziej z nich zadowolona. Poczatkowo nie byłam przekonana do tego typu konstrukcji na rurze! Schody zaprojektowała i wykonała firma MARKOL. O wyborze zadecydowały prace ich które widziałam na moim osiedlu. FAKT, Kosztowało mnie to więcej niż u stolarza ale efekt na prawdę spełnił moje oczekiwania. A że jestem baaardzo wymagająca to 'chapeau bas'!!!! Zdjęciam i informacjami o kosztorysie też mogę się podzielić - piszcie na priva olakarola@vp.pl Rozwiń Moje schody :http://www.markol.pl/galeria_popup.php?id=...p;foto=261#p261właśnie o takim typie schodów pisałam ja mam poziome pręty zamiast tych pionowych. moim zdaniem lepiej się prezentują ! ale to oczywiście kwestia gustu! Link do komentarza
vena Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij #21 Napisano 15 grudnia 2009 kurcze!!! świetne te schody !!!! tylko szkoda że takie są strasznie niepraktyczne... Link do komentarza
OLA.k Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij #22 Napisano 17 grudnia 2009 Cytat kurcze!!! świetne te schody !!!! tylko szkoda że takie są strasznie niepraktyczne... Rozwiń też tak myślałam na początku! my mamy średnicę 180 cm i załuję że nie zrobiliśmy 2 m ! Faktycznie, pianina to nie wniesie się po nich ! Takie rzeczy to trzeba już na etapie projektowym przewidywać. coś za coś , zabierają mało miejsca ale jest to kosztem komfortu wnoszenia niektórych rzeczy:) Link do komentarza
MebloHurt24 Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #23 Napisano 23 grudnia 2009 Ceny schodów sa naparwde rózne,wszystko zależy od tego z jakiego drzewa są wykonane,ilu stopniowe itd. Chyba nikt nie jest w stanie podać takiej ceny. Poszukaj np w sklepach internetowych z meblami i będziesz wiedziała. Link do komentarza
badiart Napisano 25 grudnia 2009 Udostępnij #24 Napisano 25 grudnia 2009 Ktoś potrzebuje schodów? Stolarstwo to moja pasja:) Link do komentarza
Mathir Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij #25 Napisano 28 grudnia 2009 Cytat Ktoś potrzebuje schodów? Stolarstwo to moja pasja:) Rozwiń Sorry za drobną złośliwość... tylko pasja, czy poważna umiejętność? Link do komentarza
badiart Napisano 30 grudnia 2009 Udostępnij #26 Napisano 30 grudnia 2009 Cytat Sorry za drobną złośliwość... tylko pasja, czy poważna umiejętność? Rozwiń Sam ocen, od pierwszych kroków po dzień dzisiejszy:) a i tak tam nie mam wszystkich zdjęćhttp://picasaweb.google.pl/revolta122/Meble#albo trochę stolarstwa artystycznego:)http://picasaweb.google.pl/revolta122/WKijkuWyciete# Link do komentarza
Jan_13 Napisano 4 stycznia 2010 Udostępnij #27 Napisano 4 stycznia 2010 Cytat Sam ocen, od pierwszych kroków po dzień dzisiejszy:) a i tak tam nie mam wszystkich zdjęćhttp://picasaweb.google.pl/revolta122/Meble#albo trochę stolarstwa artystycznego:)http://picasaweb.google.pl/revolta122/WKijkuWyciete# Rozwiń Wszystko jasne! Łączysz pasję z niebanalnymi umiejetnościami. Piękne... piękne to co robisz! Link do komentarza
Jolka3 Napisano 5 stycznia 2010 Udostępnij #28 Napisano 5 stycznia 2010 Wspaniałe! Wielu klientów życzę! Kto jeszcze nie ma schodów (albo innych drewienek)... chyba warto się skusić. Link do komentarza
mania_i_mati Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij #29 Napisano 10 stycznia 2010 Cytat Przeprasza za to opóźnienie ! Bardziej skupiam się się na tym czego nie mam niż na tym co już stoi w naszym domu! Już się poprawiam i mam nadzieję że informacje jeszcze się przydadzą!Mam nowoczesne schody kręcone ze stalą nierdzewną. Stopnice są oczywiscie drewniane. Po kilku miesiącach użytkowania jestem coraz bardziej z nich zadowolona. Poczatkowo nie byłam przekonana do tego typu konstrukcji na rurze! Schody zaprojektowała i wykonała firma MARKOL. O wyborze zadecydowały prace ich które widziałam na moim osiedlu. FAKT, Kosztowało mnie to więcej niż u stolarza ale efekt na prawdę spełnił moje oczekiwania. A że jestem baaardzo wymagająca to 'chapeau bas'!!!! Zdjęciam i informacjami o kosztorysie też mogę się podzielić - piszcie na priva olakarola@vp.pl Rozwiń Pani Olu, chciałam oficjalnie podziękować za zdjęcia kominka i schodów:) Też zamowiliśmy schody w firmie Markol, montaż odbył się w zeszłym tygodniu. Wszystko super, schody są śliczne , prawdziwy mebel! Najbardziej cieszę się że udało nam się zamknąć całą sprawę w 15 dni ! do końca nie wierzyłam ale udało nam się! jeszcze raz dziękuję za pomoc Link do komentarza
Super B Napisano 11 stycznia 2010 Udostępnij #30 Napisano 11 stycznia 2010 Cytat Pani Olu, chciałam oficjalnie podziękować za zdjęcia kominka i schodów:) Też zamowiliśmy schody w firmie Markol, montaż odbył się w zeszłym tygodniu. Wszystko super, schody są śliczne , prawdziwy mebel! Najbardziej cieszę się że udało nam się zamknąć całą sprawę w 15 dni ! do końca nie wierzyłam ale udało nam się! jeszcze raz dziękuję za pomoc Rozwiń A zdjęcia będą?! Please Link do komentarza
Tomek11 Napisano 25 lutego 2010 Udostępnij #31 Napisano 25 lutego 2010 Witam wszystkich,Ja znalazlem bardzo fajna firme. Sprzedaja kazdy element oddzielnie, a za solidny stopień dębowy liczą 85 zł. Zrobilismy juz u nich dwie klatki i jestesmy bardzo zadowoleni. Montażysta wział 100 zl od kompletu: stopien, podstopien, tralka poręcz) Dla zainteresowanych podaje namiary: www.bartpol.net.pl. Gorąco polecam-)) Link do komentarza
Marcin123 Napisano 26 lutego 2010 Udostępnij #32 Napisano 26 lutego 2010 Cytat Witam wszystkich,Ja znalazlem bardzo fajna firme. Sprzedaja kazdy element oddzielnie, a za solidny stopień dębowy liczą 85 zł. Zrobilismy juz u nich dwie klatki i jestesmy bardzo zadowoleni. Montażysta wział 100 zl od kompletu: stopien, podstopien, tralka poręcz) Dla zainteresowanych podaje namiary: www.bartpol.net.pl. Gorąco polecam-)) Rozwiń Na stronie są inne wyliczenia, bo 115 zł za stopień z podstopniem + usługa montażu, za która nie wiemy ile zapłacimy. A co z barierką? Link do komentarza
Mara Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij #33 Napisano 28 lutego 2010 WitamSchody i balustrada w domu to bardzo ważny element, dlatego trzeba przemyśleć z jakiego drewna i w jakim stylu wykonać tę wizytówkę domu.W dzisiejszych czasach należy liczyć się z każdą złotówką - szukajmy dobrych rozwiązań, bo można zatrzymać w kieszeni nawet kilka tysięcy zł.Polecam zakup elementów na schody u producenta ( stopnie, tralki, słupy, poręcze ), a montaż zlecić odpowiedniej firmie lub znajomemu.Takie rozwiązanie wychodzi zdecydowanie taniej od kupna schodów wraz z montażem.Czasami nasi klienci sami montują schody np. stopnice na beton ( wbrew pozorom nie jest to takie trudne, a można wiele zaoszczędzić ).Zapraszam na naszą stronę internetową.Pozdrawiam"MARA" - Producent Wyrobów Drewnianychhttp://mara.cnm.pl/ Link do komentarza
Supersaxo Napisano 11 marca 2010 Udostępnij #34 Napisano 11 marca 2010 ja mialam miec takie ..ale do konca pewna nie jestem... :-/ Link do komentarza
Tomek11 Napisano 27 marca 2010 Udostępnij #35 Napisano 27 marca 2010 Cytat Na stronie są inne wyliczenia, bo 115 zł za stopień z podstopniem + usługa montażu, za która nie wiemy ile zapłacimy. A co z barierką? Rozwiń Marcin123, naprawdę polecam uważniej czytać posty użytkowników. Ja pisałem o samych stopniach a nie podstopnicach. Mnie podstopnice nie były potrzebne, bo schody były wolnostojące. Balustrady też mają ale cena uzależniona jest od długości, rodzaju i innych parametrów. Najlepiej jest do nich napisać o wycenę i trójwymiarową symulację komputerową (za darmo). Link do komentarza
Tomek11 Napisano 27 marca 2010 Udostępnij #36 Napisano 27 marca 2010 Cytat napiszcie proszę jakie są orientacyjne ceny schodów, ponieważ właśnie był u mnie pan który za zrobienie 4 stopni chciał 5-7tys i nie wiem czy mam się cieszyć że tylko tyle czy wręcz przeciwnie. mnie się wydaje bardzo drogojeszcze dodam że to schody wewnętrzne prowadzące z korytarza do kuchni, stopnie będą 4 z drewna bukowego, wysokość od góry do podstawy schodów-70cm a szerokość 85 cm Rozwiń Witam, jak patrzę po cenach producentów to 7 tys to chyba głupota dac az tyle. Nie bardzo rozumiem co to jest ta 'wysokosc od góry do podstawy schodów'. Czy to poprostu 4 stopnie o wymiarach 85x70 cm? Link do komentarza
kunga12 Napisano 29 czerwca 2010 Udostępnij #37 Napisano 29 czerwca 2010 Ceny schodów drewnianych na pewno są duże, ale to nie nowość, już od dawna tak było i tak naprawdę nie ma się co dziwić jeżeli zobaczy się taką cenę. Myślę, że i owszem, jest to cena za 4 stopnie - prawdę mówiąc widziałam i wyższe. Na pewno nie każdy sobie na coś takiego pozwoli, ale można pocieszać się tym, że są też tańsze odpowiedniki. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 3 lipca 2010 Udostępnij #38 Napisano 3 lipca 2010 Cytat Ceny schodów drewnianych na pewno są duże, ale to nie nowość, już od dawna tak było i tak naprawdę nie ma się co dziwić jeżeli zobaczy się taką cenę. Rozwiń Ja też u siebie w domku będę miała schody drewniane,zamiast jak w planie domu - murowanych...Na razie nie mam pojęcia jaki wzór ,styl , kolor będą one mieć ... nie zapałałam miłością jeszcze do żadnego wzoru....Ale jedno wiem na pewno... tanio to nie wyjdzie... Na razie przeglądam katalogi .... rozmawiam z osobami które zleciły wykonanie.... odwiedziłam kilka zakładów stolarskich....... i brak mi pomysłu .Żeby nie było bardzo drogo... a ładnie i solidnie mi się marzy Link do komentarza
do_rota Napisano 5 lipca 2010 Autor Udostępnij #39 Napisano 5 lipca 2010 Hej już tak dawno nie odwiedzałam forum że aż wstyd już mam swoje schody i znalazłam pana który moje 3 stopnie zrobil za 2200 a własciwie za 2100 są takie własnie jak chciałam także dziekuję wszystkim za pomoc Link do komentarza
Supersaxo Napisano 6 lipca 2010 Udostępnij #40 Napisano 6 lipca 2010 Cytat Hej już tak dawno nie odwiedzałam forum że aż wstyd już mam swoje schody i znalazłam pana który moje 3 stopnie zrobil za 2200 a własciwie za 2100 są takie własnie jak chciałam także dziekuję wszystkim za pomoc Rozwiń nie pochwalisz się jakąś fotką ? Link do komentarza
do_rota Napisano 7 lipca 2010 Autor Udostępnij #41 Napisano 7 lipca 2010 Cytat nie pochwalisz się jakąś fotką ? Rozwiń a bardzo proszę oto fota Link do komentarza
Supersaxo Napisano 15 sierpnia 2010 Udostępnij #42 Napisano 15 sierpnia 2010 ...czy ktos orientuje sie ,ile moga kosztowac takie schody !??? (drzewo- dab palony ) (jaka musza miec minim.szerokosc wygodne schody ???) Link do komentarza
bajbaga Napisano 15 sierpnia 2010 Udostępnij #43 Napisano 15 sierpnia 2010 Minimalne (graniczne) „wymiary” schodów narzuca Rozporządzenie w sprawie WT par.68.1.1, czyli minimalna szerokość użytkowa biegu 0,8m, spocznika 0,8m, maksymalna wysokość stopni 0,19m.Co do wyceny – to jest sprawa indywidualna, ale moim zdaniem należy się liczyć z wydatkiem od 10.000zł. dla tego rodzaju schodów i z tego materiału. Link do komentarza
Supersaxo Napisano 15 sierpnia 2010 Udostępnij #44 Napisano 15 sierpnia 2010 Dzieki za szybka odpowiedz ... schody wybrane Link do komentarza
bajbaga Napisano 30 września 2011 Udostępnij #45 Napisano 30 września 2011 Co to znaczy funkcjonalne ?Wchodzi się po nich jak po każdych – no może spadając, jest się szybciej na dole, niż w przypadku schodów dwubiegowych – zwłaszcza ze spocznikiem.Ps. Widzę, że zadziałała ręka sprawiedliwości – słusznie. Link do komentarza
fmp.sokolka Napisano 17 stycznia 2012 Udostępnij #46 Napisano 17 stycznia 2012 Cytat Co to znaczy funkcjonalne ?Wchodzi się po nich jak po każdych – no może spadając, jest się szybciej na dole, niż w przypadku schodów dwubiegowych – zwłaszcza ze spocznikiem.Ps. Widzę, że zadziałała ręka sprawiedliwości – słusznie. Rozwiń Funkcjonalne to schody z kątem nachylenia poniżej 30st przykładowo wymiary stopnia 160x300mm ;)Wszystkie stopnie w biegu jednakowych wymiarów . Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 19 kwietnia 2012 Udostępnij #47 Napisano 19 kwietnia 2012 Dokładnie jak w powyższym poście. Poza tym dobrze zaimpregnowane schody drewniane,praktycznie w ogóle nie wymagają dodatkowej pielęgnacji w późniejszych latach. Link do komentarza
Nemeczek Napisano 12 sierpnia 2012 Udostępnij #48 Napisano 12 sierpnia 2012 Cytat napiszcie proszę jakie są orientacyjne ceny schodów, ponieważ właśnie był u mnie pan który za zrobienie 4 stopni chciał 5-7tys i nie wiem czy mam się cieszyć że tylko tyle czy wręcz przeciwnie. mnie się wydaje bardzo drogojeszcze dodam że to schody wewnętrzne prowadzące z korytarza do kuchni, stopnie będą 4 z drewna bukowego, wysokość od góry do podstawy schodów-70cm a szerokość 85 cm Rozwiń Ja niebawem będę musiał się zmierzyć z problemem lub z wyzwaniem wykonania schodów.Oczywiście jak zwykle można wszystko zrobić samemu - natomiast takim gigantem nie jestem.Marzą mi się np takie schody drewniane, których cena mnie nie rozwali.Ogólnie to cena schodów może sięgnąć dużych kwot - natomiast jak dzwoniłem do firmy spod tego linku to mówili o przedziale od 5 tyś do 20 tyś. Link do komentarza
mojdom Napisano 14 sierpnia 2012 Udostępnij #49 Napisano 14 sierpnia 2012 Cytat Ja też u siebie w domku będę miała schody drewniane,zamiast jak w planie domu - murowanych...Na razie nie mam pojęcia jaki wzór ,styl , kolor będą one mieć ... nie zapałałam miłością jeszcze do żadnego wzoru....Ale jedno wiem na pewno... tanio to nie wyjdzie... Na razie przeglądam katalogi .... rozmawiam z osobami które zleciły wykonanie.... odwiedziłam kilka zakładów stolarskich....... i brak mi pomysłu .Żeby nie było bardzo drogo... a ładnie i solidnie mi się marzy Rozwiń Niestety w większości wypadków ładnie i solidnie oznacza nie tanio ale tak czy siak warto zainwestować w drewno. Nie wiem jak ludzie mogą mieszkać w domkach ze schodami w gresie?? Przy dzieciach to w ogóle jakiś obłęd. Ja mam wszędzie drewno a dokładniej panele drewniane bo lite wychodziło za drogo jak na cały dom. Link do komentarza
bajbaga Napisano 14 sierpnia 2012 Udostępnij #50 Napisano 14 sierpnia 2012 Cytat Nie wiem jak ludzie mogą mieszkać w domkach ze schodami w gresie?? Przy dzieciach to w ogóle jakiś obłęd. Rozwiń Czyżbyś reprezentował nowy nurt fizyczno-medyczny, że skutki upadku „z” lub „na” schody, przybierają różny wymiar, w zależności od materiału z jakiego wykonano schody ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się