Skocz do zawartości

Deszczownica/deszczownia - warto?

Recommended Posts

Napisano
moje wujostwo ma dokładnie taką samą deszczownicę i również słuchawke prysznicowa. Jak u nich jestem bardzo lubie pod nia się myc, jest mocny strumień i leci prosto w dół a nie pod kątem.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Dla mnie albo deszczownica z Omniresu za ok 500zł jeśli ktoś lubi lejek na głowę lub już na na wypasie Raindance z hansgrohe. Chyba na wszystko pomiędzy szkoda kasy.
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Deszczownica jest fajna, jeśli ma się te dłuższą chwilę na relaks w łazience, ale nie do codziennego użytku, kiedy to czasem potrzebny jest nam szybciutki orzeźwiający prysznic bez moczenia włosów, itp. Polecam ją założyć, ale tylko razem z normalną baterią prysznicową, nigdy samej.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Mi osobiście bardzo podobają się deszczownice bezpośrednio z sufitu, jednak bez zwykłej słuchawki się nie obejdzie. Jest ona po prostu praktyczna. W sumie to funkcjonalność była dla mnie najważniejsza, gdy urządzałam się w moim
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 lata temu...
Napisano
Moja żona nalega na remont łazienki. Przyznaję, że przydałoby się w niedługim czasie ją odnowić. Coraz częściej zastanawiam się nad zastosowaniem deszczownicy jako elementu nowoczesnego designu. "Deszczownica kreuje podobny efekt do spadającego deszczu ? krople wolno opadają na dużej powierzchni, dając przy tym relaksujący efekt". Mam nadzieję, że wpadając w relaksujący nastrój nie zużyjemy więcej wody ;)
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ja wolę szybki prysznic, więc deszczownica nie jest mi potrebna.

Na szybko też może być przyjemnie... A deszczownica ma to do siebie, że jest po prostu bardzo miła dla ciała w użytkowaniu i stojąc przed wyborem mieć czy nie mieć - zdecydowanie mieć.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ile zapłaciłeś? Bo z tego co widze to mają wysokie ceny...

Z promocji, niecały tysiąc. Deszczownica jest ekonomiczna, używamy ją już 5-ty rok.
Napisano
Grohe ma wysokie ceny, Roca zresztą też, ale mnie się podobają te ich produkty, szczególnie drugiej marki. Są ładne i najpewniej solidnie wykonane. Zresztą deszczownica sama w sobie jest sporo droższa od zwykłego natrysku prysznicowego, moim zdaniem jednak warto to rozważyć. icon_smile.gif
Napisano
Cytat

A z ciśnieniem na dwie słuchawki nie ma problemów?

W jednym czasie używa się tylko jednej końcówki, więc z ciśnieniem to problemów nie ma... Deszczownia + słuchawka prysznicowa, może być jeszcze z trzecią końcówką, czyli klasycznym "kranem", krótkim oczywiście. Też przydatne, np. do napełniania wiadra w saunie;)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...