muratorek2 Napisano 1 lipca 2009 Udostępnij #1 Napisano 1 lipca 2009 Czy ktokolwiek z Państwa orientuje sie jaka jest mnie wiecej cena wentylacji z GWC ? Pozdrawiam Czy mieliscie jakiekolwiek doświadczenia z firma wojwent? Prosze o opinie i komentarze. Link do komentarza
Marcin123 Napisano 2 lipca 2009 Udostępnij #2 Napisano 2 lipca 2009 Jak na moje oko to reklamujesz podstępnie własny towar, bo jak to możliwe, że pytasz o cenę GWC a w innym poscie występujesz jako przedstawiciel handlowy tej firmy o której piszesz. Żenuła. Link do komentarza
KAROI Napisano 2 lipca 2009 Udostępnij #3 Napisano 2 lipca 2009 A jak już piszemy o GWC to warto sięgnąć po artykuł z "Budujemy Dom" https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/9518-piwnica-jako-gruntowy-wymiennik-ciepla-gwc Myślę, że facet miał niezły pomysł Link do komentarza
bodzio_Ł Napisano 6 lipca 2009 Udostępnij #4 Napisano 6 lipca 2009 Cytat A jak już piszemy o GWC to warto sięgnąć po artykuł z "Budujemy Dom" https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/9518-piwnica-jako-gruntowy-wymiennik-ciepla-gwc Myślę, że facet miał niezły pomysł Fajny artykuł. Ucieszył mnie, ponieważ ja swoje inwestycje budowlane rozpocząłem od zbudowania głębokiej na 3.50 piwniczki i szklarenki Rozpocząłem od wykopów pod szambo i piwniczkę, by zagospodarować około 60 m* gliny i piachu z wykopów. Cały materiał wykorzystałem przy budowie domu, a piwniczka jest rewelacyjna. Jest obiektem wolno stojącym o powierzchni 18 m2, na jej zaizolowanym stropie zbudowałem szklarenkę z gotowych elementów aluminiowych. Mogę powiedzieć, że powstał piękny kolektor słoneczny i ogród zimowy. Piwniczka nie została jeszcze ukończona. Na głębokości 3.50 m pozostawiłem w ścianie zarys otworu drzwiowego. Wejście ma kształt gotycki, jest wąskie i dosyć niskie. 70x185 cm. Na mojej działce występuje ciekawa struktura gleby. Pod 30 cm ziemi żyznej mam 2.5 m bardzo tłustej gliny, później około 140 cm mialutkiego piachu, 30-40 cm grubego kamienistego żwiru i znowu warstwa gliny. Tej ostatniej warstwy nie zbadałem, bo aż tak głęboko nie kopałem, ale pierwsza 2.5 metrowa warstwa gliny daje niesamowite możliwości. Mam w planie zbudowanie winiarni pod ogrodem.... i nie będzie to trudne. Winiarnia, kilkanaście metrów korytarza i piwniczka to niezłe przygotowanie powietrza dla domu Link do komentarza
Jan_13 Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij #5 Napisano 8 lipca 2009 Mnie pomysł z artykułu także się podoba. Nawet bardzo. Link do komentarza
kibito Napisano 16 września 2009 Udostępnij #6 Napisano 16 września 2009 Jak ktoś potrzebuje info o reku ( kwestia cen itd) to mogę na priv przesłać numer telefonu do firmy która zajmuje się wentylacja mech , klimatyzacja i centralnymi odkurzaczami w centrum - może coś pomogą doradzą. Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się