T. Brzęczkowski Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #101 Napisano 29 marca 2010 Przecież piszę dość jasno i wyjaśniam po co jest izolacja termiczna ( by oddzielić to co grzejemy od tego co nie grzejemy, oraz by marginalizować rolę ogrzewania) po co jest izolacja wodna... Nie po to by wody nie wpuścić, a po to by izolacja termiczna była sucha! Bo woda też jest z wewnątrz.A tu jest kilka osób, które nie chcę tego zrozumieć i (jak to w erystyce... przechodzą "na piszącego" - i przyznam, że jest im to równie obcy temat jak fizyka. Link do komentarza
coolibeer Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #102 Napisano 29 marca 2010 Ja zastosowałem u siebie podwójną warstwę papy na ławy fundamentowe całość fundamentów zaizolowana dysterbitem a na część piwniczną położony mam Hydrostyr 200 Genderki. Podłoga piwnicy zaizolowana ( Wylewka, papa, mapelastik, styropian, folia, docelowa wylewka + płytki) a i tak po roztopach wdarła mi się woda no i w tym tyg zaczynamy kopać opaskę 1 metr od budynku na wysokości ław fundamentowych Życie... Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #103 Napisano 29 marca 2010 Cytat Ja zastosowałem u siebie podwójną warstwę papy na ławy fundamentowe całość fundamentów zaizolowana dysterbitem a na część piwniczną położony mam Hydrostyr 200 Genderki. Podłoga piwnicy zaizolowana ( Wylewka, papa, mapelastik, styropian, folia, docelowa wylewka + płytki) a i tak po roztopach wdarła mi się woda no i w tym tyg zaczynamy kopać opaskę 1 metr od budynku na wysokości ław fundamentowych Życie... no to użyłeś zbyt wiele rodzajów materiałów i nie koniecznie do takich zastosowań przeznaczonych - bywa Link do komentarza
bobiczek Napisano 1 kwietnia 2010 Udostępnij #104 Napisano 1 kwietnia 2010 Cytat no to użyłeś zbyt wiele rodzajów materiałów i nie koniecznie do takich zastosowań przeznaczonych - bywa też mi sie tak wydaje.A woda Coolibeer niekoniecznie wdarła się z zewnątrz bokiem.Podejrzewałbym bardziej gruntowe które pchają sie z wiosny do góry Link do komentarza
bobiczek Napisano 1 kwietnia 2010 Udostępnij #105 Napisano 1 kwietnia 2010 cholewcia, zrobiłeś na gotowo wszystko nie testując sezonów?odważny jesteś, no, noja myslę że jak zrobisz ten drenaż (skoro robisz i w koszty wchodzisz) to ja bym dodatkowo walnął kilka metrów od budynku studnię dość głęboką - zagłębioną znacznie poniżej ławy - dla pewności i bepieczeństwa że będzie spokój w piwnicy Link do komentarza
edwl Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #106 Napisano 25 kwietnia 2010 Cytat Ja zastosowałem u siebie podwójną warstwę papy na ławy fundamentowe całość fundamentów zaizolowana dysterbitem a na część piwniczną położony mam Hydrostyr 200 Genderki. Podłoga piwnicy zaizolowana ( Wylewka, papa, mapelastik, styropian, folia, docelowa wylewka + płytki) a i tak po roztopach wdarła mi się woda no i w tym tyg zaczynamy kopać opaskę 1 metr od budynku na wysokości ław fundamentowych Przerąbane!!! Żadnej nadziei Woda wszystko pokona? Link do komentarza
Konfi Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij #107 Napisano 26 kwietnia 2010 Cytat cholewcia, zrobiłeś na gotowo wszystko nie testując sezonów?odważny jesteś, no, noja myslę że jak zrobisz ten drenaż (skoro robisz i w koszty wchodzisz) to ja bym dodatkowo walnął kilka metrów od budynku studnię dość głęboką - zagłębioną znacznie poniżej ławy - dla pewności i bepieczeństwa że będzie spokój w piwnicy Wydaje mi się, że dobry pomysł. Link do komentarza
Bopet Napisano 27 kwietnia 2010 Udostępnij #108 Napisano 27 kwietnia 2010 Też uważam, że taka studnia jest dobrym zabezpieczeniem Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się