Skocz do zawartości

ROBOTY KUCHENNE

tamara

Recommended Posts

Napisano
Zastanawiam się nad zakupem wielofunkcyjnego robota kuchennego a z racji tego że nie jestem zwolenniczką gromadzenia sterty różnych gratów to sobie pomyślałam że jedno urządzenie załatwiające większość podstawowych czynności będzie dla mnie dużym ułatwieniem, może mi coś polecicie? a drogie są takie roboty? proszę o rady!
Tamara icon_biggrin.gif
Napisano
Polecę ci coś- co jest super hiper odjazdowe- ale ma jedną wadę- jest koszmarnie drogie. Niemniej ja po zapoznaniu sie z tym cudem i żarciem w nim przygotowanym (tak, tak, nie tylko zastepuje wszystkie maszyny kuchenne ale jeszcze błyskawicznie gotuje na parze)- obiecałam sobie uciułać te 3800 zł.... Dlatego nie kupuję nic- tylko ciułam na thermomix:) Żeby uwierzyć trzeba zobaczyć, więc warto wybrac się na pokaz tego. Robi wszystko od ciasta na chleb (kilkanascie minut!!!) przez domowe masło, obiady, surówki, soki, dżemy, placki ziemniaczane, co tylko sobie wymyślisz- nawet lody, cappucino i drinki:) http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/p...thermomixa.html
http://www.vorwerk.com/pl/html/thermomix.html
Ja jestem sknerą i kasy wcale nie mam dużo ale czasu tez- i dlatego przekonałam się do thermomixa icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Mogę gorąco polecić robot firmy MPM Product o nazwie Kasia, nazywam ją grubą kaśką, bo jest tak mocno obdarzona w funkcje

brzmi obiecująco a poważnie ogarnia tyle rzeczy jednocześnie? dużo kosztuje? icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

brzmi obiecująco a poważnie ogarnia tyle rzeczy jednocześnie? dużo kosztuje? icon_smile.gif

Dokładnie to jest ten model, który poleca "pariah", ale ja kupowałem dużo taniej. Za około 300 zł. Co prawda to było jakieś dwa lata temu.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Kupując robota należy wziąć także pod uwagę serwis naprawczy. Ja mam jak najgorsze doświadczenia. Swojego robota (Zelmer) musiałam oddać do serwisu już po pół roku i... niestety naprawa (ponawiana kilka razy) trwała ponad kwartał!
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Ojej, ilu ludzi, tyle opinii, no ale co tam. Swoją też muszę wyrazić. Ja mam Philipsa, model HR 7775/00. Kosztował mnie 800zł (zamawiałam na electro.pl), ale warto wydać te pieniądze. jest naprawdę mocny. Oczywiście ma w sobie sokowirówkę, jest to chyba najszybszy robot, jaki testowałam. Ma duży otwór, więc nie trzeba bawić się w krojenie, Poza tym, szybko się montuje i demontuje, z utrzymaniem czystości też nie mam problemów. Dodatkowo, fajnie wygląda, nie jest biały, jak większość tego typu sprzętów, tylko srebrny. Poza tym, jak na taką mase funkcji, jest malutki. super!
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Wszystko zależy od tego czego dokładnie oczekujesz od takie robota. Ja mam Robot Kasia 116B, był nie drogi a jest to sprzet najwyższej jakości. Przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona. To ten produkt który poleca marcin123 i pariah. Tyle, że ja kupowałam na electo.pl i kosztował niecałe 300 zł i to całkiem niedawno.
Napisano
wracam do tematu bo myśle o kupieniu robota... ten hiper odjechany thermomix który wam polecałam jest super ale obawiam się że narazie cenowo nie dla mnie. I zaciekawia mnie to że tyle osób poleca "kasię" mpm. - ma naparwdę dużo funkcji w przystępnej cenie.....a jak z trwałoscią sprzętów mpm? Ja nie mam doświadczeń... nie jest to droga firma ale nie musi to znaczyć że niskiej jakości, prawda?
Ale bardzo mnie zaciekawił ten model http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_Robot_...-39146,138.html - ma dodatkowo maszynke do mielenia mięsa a ja jej nie mam, i myślę że jak na to co oferuje to ma dobrą cenę.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
za waszą radą kupiłam Kasię icon_biggrin.gif 350 zł więc cena myśle rozsądna. Ma tyle dodatków że nie wiem kiedy je wszystkie obczaję! Na pierwszy ogień poszły placki ziemniaczane i były pycha a robiły sie może z 5 minut. icon_smile.gif
Napisano
mój mikser się właśnie zepsuł.. ale się nie dziwię bo kupowałam go jeszcze za czasów studenckich za niecałe 100 zł
a teraz mam w planach kupić Zelmera... one są chyba niezniszczalne.
Napisano
Goxa ja też myslałam o zelmerze ale takie zelmer fenomen który jest mocny kosztował 699 zł więc dużo więcej a miał mniej opcji niż Kasia. Dlatego kupiłam Kasię skoro wszyscy ją tu polecają to musi być dobra:)
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
A co powiecie na takiego Boscha? Dobra firma, nie ma jakiejś ekstremalnej ceny, pojemność sensowna i ma jeszcze pojemnik do miksowania, czyli można go jako blendera użyć. Wydaje mi się, że dobra oferta. Poza tym lubię czerwony;)
Napisano
Moim zdaniem teki sprzęt super sprawa. Zdecydowanie ułatwia życie, co do tego nie ma wątpliwości.... Ja mam robota Philips i tą markę mogę polecić, jeśli ktoś się zastanawia jaką markę robota kuchennego wybrać. Myślę, że warto zainwestować w robota kuchennego, bo gotowanie staje się znacznie przyjemniejsze i łatwiejsze;)
Napisano
Ja mam zelmera od... prawie 17 lat - prezent ślubny i do dzisiaj chodzi. Tak samo szatkownicę, maszynkę do mielenia i wyciskarkę - wszystko na jednym silniku - też prezent ślubny, więc tak myślę sobie, że jak któreś się zepsuje to polecę do sklepu i kupię zelmera. icon_smile.gif
Napisano
Zgadzam się icon_biggrin.gif Moja mama też dostała mikser i robota kuchennego na prezent ślubny i do tej pory jest nie do zdarcia. Dlatego jeśli mogę coś zasugerować to również poleciłabym Zelmera i chyba najlepszym wyborem będzie ten model: http://www.electro.pl/produkt-ZELMER_Robot...-57808,138.html . Ma praktycznie wszystkie funkcje jakie kobiecie w kuchni do szczęścia potrzeba, a i cena jest bardzo dobra (sprawdzając w nokaucie ten jest na pierwszej pozycji)
Napisano
napewno zelmer to dobra firma a cenowo jeszcze calkiem przystępna. Ja mam taki zwykly mikser zelmera i mialam tez blenderek taki do zupek dla dzieci bosha- na którym się zawiodlam bo ostrze skrzywilo się na jakimś twardszym kawalku podczas miksowania. Za to zelmer jest nie do zdarcia, to prawda. W mojej kasi narazie robilam oprócz placków ziemniaczanych buraczki na barszcz wigilijny. Szlo mi tak latwo i szybko że utarlam dwa razy za dużo:)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Zelmer też jest dobrą firmą co do tego nie ma wątpliwości. Ja co prawda mam robot kuchenny philips, ale zelmera mam odkurzacz i nigdy się na nim nie zawiodłam;) I zgadzam się, że cenowo jest przystępna widziałam, że teraz w sklepie magicznaplaneta.pl jest jakaś promocja i roboty kuchenne można kupić 200 a nawet 300 zł taniej. Dobrze też jest znać takie miejsca, gdzie można kupić taniej.
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ale to były rury na powietrzu, a nie pod posadzką. W powietrzu jest para to się skrapla, ale nie rozumiem skąd para wodna pod posadzką.    Cały czas staram się oszczędzić Ci pracy nad rozbijaniem starej wylewki, ale chyba się nie da. W każdym razie jeśli ją rozbierzesz do gleby, to radziłbym najpierw wylać chudziak, aby wyrównać podłoże i na to dać izolację przeciwwilgociową. A na nią ocieplenie. Jeśli chcesz legary - to między legarami. Grubość ocieplenia to nie zaszkodziłoby ok. 10 cm styropianu. legary pod OSB to chyba rozstaw ok. 40 cm byłby właściwy. A na OSB co planujesz, panele? Oczywiście, rura z wodą pójdzie pomiędzy legarami. 
    • Powiem tak na pewno się skrapla woda bo robiłem łazienkę i to samo było rura była cała mokra i zaddzewiała wszystkie rury zostały wymienione na rury Pp i ocieplona podłoga tylko że robiłem wylewkę  a tu bym wolał zrobić na płytach OSB bo zaoszczędzę na czasie i głównie mi o to chodzi i chciałbym tak zrobić jak pisałem a wysokość jest w granicach 20-30 Cm 
    • Nie przesadzajmy.  Szukasz sobie zbędnej roboty? 
    • Na rurze z zimną wodą może się skraplać para wodna, tylko skąd jest para wodna pod podłogą? Chyba że rura (albo jakaś złączka) jest nieszczelna, koniecznie trzeba to sprawdzić. Powtarzam, jeśli nie znajdziesz źódła wody, to nie ma co robic podłogi bo czeka Cię walka z grzybem. A to niełatwe do wygrania.   Sposobów wykonawstwa podłóg jest wiele, jak komu wygodnie, tyle, ze w każdym wariancie podłogę wypada ocieplić. Skoro chcesz dorównać do poziomu innych pomieszczeń, to ile masz centymetrów do dyspozycji? Czyli ile jest centymetrów od poziomu ziemi do tego pożądanego?
    • Budynek jest ocieplony tak samo fundamenty a wentylacjie ma w kuchni kretke z wentylatorem  prosto na zewnątrz a zerwac chce bo bym chciał zachować poziom równy do innych pomieszczeń dlatego się pytam czy by to coś dało jak wcześniej napisałem lub co by pan zaproponował  a i jest rura z licznikiem wody i tak podejrzewam że to od tego idzie wilgoci bo nawet nie jest ocieplona dlatego bym musiał zerwac wszystko i dać nową I ocieplić rure co Pan proponuje
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...