Pomocnik Napisano 9 grudnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 9 grudnia 2008 Remont kanalizacji rozpoczyna się od usunięcia starych rur, aż do miejsca, w którym łączą się z odbiornikiem ścieków – zbiornikiem bezodpływowym, zwanym potocznie szambem, lub siecią kanalizacyjną. Nawet jeśli niektóre odcinki rur wyglądają dobrze, lepiej je usunąć, bo trudno łączy się je z nowymi, a ich trwałość nie dorównuje obecnie stosowanym rozwiązaniom. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/remonty-i-modernizacje/a/8983-remont-kanalizacji Link do komentarza
Gość Krzyś Napisano 16 marca 2009 Udostępnij #3 Napisano 16 marca 2009 Smutna prawda jest taka że na naszych budowach jest ich całkiem sporo i może im się przydać! Link do komentarza
Gość raffo Napisano 6 października 2009 Udostępnij #4 Napisano 6 października 2009 Mam pytanko do fachowców :) Mam stary parterowy domek. Było szambo, teraz podłączam się do kanalizacji. Do szamba był podłączony tylko kibelek, który miał odpowietrzenie, reszta do deszczówki (bez odpowietrzeń). Chcę teraz cały dom podłączyć do kanalizacji. Pytanie. Dołaczając resztę do pionu WC, czy odpowietrzenie wyprowadzam poniżej, czy powyżej przyłączenia tejże reszty, lub wspólnym odgałezieniem z wyprowadzeniem odpowietrzenia ok. 2 metrów dalej? Prosze o odpowiedź. Z góry dzięki Link do komentarza
Gość gość Napisano 16 sierpnia 2017 Udostępnij #5 Napisano 16 sierpnia 2017 remont kanalizacji można zrobić bez kucia ścian i totalnej demolki. można doprowadzić rury do stanu nowego za pomocą metody natryskowej Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się