Nowoczesny dom i ładne ogrodzenie do niego
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nie dzwoniłem bo moja świadomość techniczna jest na tyle duża że mogłem wykluczyć tę przyczynę o której piszesz. Ponieważ sprawa jest pilna bo kobieta nie może w kuchni funkcjonować bez sprawnej dystrybucji wody, rozebrałem baterię na czynniki pierwsze. Okazało się że przeciek tej zimnej wody był spowodowany czymś co praktycznie nie powinno nigdy żadnemu producentowi takich rzeczy się wydarzyć. A jednak chyba mam wielkiego peszka i się załapałem na coś wyjątkowo rzadkiego. Do głowicy mieszającej doprowadzają wodę trzy kanały wiercone w mosiądzu. Jeden do ciepłej wody, drugi do zimnej, trzeci odprowadzający wodę po zmieszaniu w głowicy do wylewki. Okazało się że kanał zimnej wody miał przebicie do tego odprowadzającego wodę już do wylewki. Tak wywiercili te otwory blisko siebie że w końcu po kilkunastu latach woda zaczęła przedostawać się do sąsiedniego kanału. Na zdjęciu widać w tym prawym, większym otworze niewielki ciemny punkcik - to właśnie to przebicie z sąsiedniego kanału zimnej wody. Bateria idzie na złom niestety.
-
Sprawność będzie znacznie lepsza i koszty dużo niższe.
-
Dziękuję bardzo za odpowiedzi Rozmawiałem z architektem. W jego interpretacji nie byłoby za bardzo problemu, żeby dostać pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego. Gorzej byłoby z całą resztą. Projekt musiałby uwzględniać chociażby ten 1 pokój wydzielony na usługi np. biuro. Taka działka byłby dobra np. dla programisty mającego JDG. I tak prowadzi działalność, pracuje w domu, musi odprowadzać dodatkowe podatki. Po zamknięciu działalności możnaby było składać wniosek o zmianę użytkowania budynku. Ogólnie odpuściłem sobie temat tej ziemi, ale dziękuję za zaangażowanie i odpowiedzi. Zawsze to dodatkowa wiedza i może komuś na przyszłość się przyda.
-
Przez kalinajedrusik · Napisano
no jeśli oszczędzać, to oczywiście zależy od warunków użytkowania i mieszkania, jak powiedziano powyżej, można wziąć pod uwagę energooszczędne urządzenia oraz naturalne źródła energii
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się