zales80 Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij #151 Napisano 28 stycznia 2010 Cytat Witam.Ściana TV skończona.https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...si&img=5679Zapomniałem zrobić zdjęcia schodów - następnym razem zrobię.Pozdr Witam SUPER to wygląda !!!Gratuliję pomysłu Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 1 lutego 2010 Udostępnij #152 Napisano 1 lutego 2010 Cytat Witam SUPER to wygląda !!!Gratuliję pomysłu Dzięki, a jak u Was, na wiosnę start z budową ?Do galerii dodałem zdjęcia schodów dla "marewasz"Pozdrawiam Link do komentarza
zales80 Napisano 1 lutego 2010 Udostępnij #153 Napisano 1 lutego 2010 Cytat Dzięki, a jak u Was, na wiosnę start z budową ?Do galerii dodałem zdjęcia schodów dla "marewasz"Pozdrawiam No owszem planujemy zacząć budowę na wiosnę, ale jakoś mozolnie nam to idzie. Ostatno z żona właśnie zastanawialiśmy się czy prawidłowo ustyuowaliśnmy dom.. i tak co rusz to coś nowego, ale mam nadzieję że jak w bije łopatę to dalej pódzie jak u was szybko. Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 2 lutego 2010 Udostępnij #154 Napisano 2 lutego 2010 Cytat Witam.Ściana TV skończona.https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...si&img=5679Zapomniałem zrobić zdjęcia schodów - następnym razem zrobię.Pozdr Wow, to musi być przyjemne, jak się od pustaków i prowizorycznych drzwi przechodzi do detali A ze skończoną elewacją, jak się przyjemnie ogląda... Zauważyłam, że dodali Państwo sporo okien dachowych. My też to rozważamy, bo nam się wydaje, że tak jak w projekcie , to będzie zbyt ciemno. Jak to wygląda przy 6 oknach? Czy wszelkie zmiany okien zawarli Państwo w adaptacji projektu czy też potem, w trakcie budowy było to zmieniane? Pozdrowienia Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij #155 Napisano 3 lutego 2010 Cytat Wow, to musi być przyjemne, jak się od pustaków i prowizorycznych drzwi przechodzi do detali A ze skończoną elewacją, jak się przyjemnie ogląda... Zauważyłam, że dodali Państwo sporo okien dachowych. My też to rozważamy, bo nam się wydaje, że tak jak w projekcie , to będzie zbyt ciemno. Jak to wygląda przy 6 oknach? Czy wszelkie zmiany okien zawarli Państwo w adaptacji projektu czy też potem, w trakcie budowy było to zmieniane? Pozdrowienia Witam.Okna dachowe zmieniliśmy w trakcie budowy. Nie wyobrażam sobie poddasza bez okien dachowych - trochę ciemno.Pozdr... Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij #156 Napisano 3 lutego 2010 Cytat Witam, pozdrawiam wszystkich Amberowiczów. My właśnie się wprowadziliśmy do naszego domu. Niestety nie wszystko jest jeszcze wykończone, bo nie starczyło pieniążków na dopieszczenie wszystkiego ( z czasem się zrobi).Wrzucam kilka fotek pomieszczeń którymi mogę się już pochwalić.[attachment=3785:DSC00531.JPG] Witam, Panie Pawle!Mam nadzieję, że mimo ukończenia budowy zagląda Pan jeszcze na forum, bo bardzo chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć obłędnego szklanego narożnika oraz szklanych drzwi wejściowych. Jestem w trakcie negocjacji z mężem, aby tych rozwiązań nie zmieniać Do tego mam pytanie o koszty tych dwóch elementów. wiem, wiem, że to drogo, no ale ile? Pozdrowienia Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij #157 Napisano 10 lutego 2010 Cytat Witam.Okna dachowe zmieniliśmy w trakcie budowy. Nie wyobrażam sobie poddasza bez okien dachowych - trochę ciemno.Pozdr... Witam ponownie,Zobaczyłam w Państwa galerii zdjęcie wiatrołapu - bardzo jestem ciekawa czy on w rzeczywistości jest tak ciasny, jak się wydaje na rysunkach. Proszę zatem o podpowiedź - relację z wchodzenia/wychodzenia z domu Bo trudno nam sobie to wyobrazić w skali 1:1. Z góry dziękuję. Agnieszka Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij #158 Napisano 10 lutego 2010 Cytat Witam ponownie,Zobaczyłam w Państwa galerii zdjęcie wiatrołapu - bardzo jestem ciekawa czy on w rzeczywistości jest tak ciasny, jak się wydaje na rysunkach. Proszę zatem o podpowiedź - relację z wchodzenia/wychodzenia z domu Bo trudno nam sobie to wyobrazić w skali 1:1. Z góry dziękuję. Agnieszka Witam.Wiatrołap jest bardzo mały, ale zależy co tam ma być. Wejście i wyjście swobodnie. Zapraszam na budowę to najbardzie odzwierciedli projekt domu z planu na rzeczywistość Pozdrawiam Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij #159 Napisano 21 lutego 2010 Witam na forum,Gdy tylko stopnieje śnieg na działce zaczynamy budowę naszego Bursztynka w wersji lustrzanej w okolicy Zielonej Góry.Na wstępie wielkie podziękowania kieruję do Alka, który udostępnił mi swój projekt po przeróbkach . Bez bicia przyznaję się do skopiowania wielu zmian, zwłaszcza tych ograniczających koszty przedsięwzięcia. Muszę przyznać, że gdyby nie zmiany pewnie zrezygnowałbym z budowy i szukał innego projektu.Damy znać jak będą jakieś postępy Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij #160 Napisano 22 lutego 2010 Cytat Witam na forum,Gdy tylko stopnieje śnieg na działce zaczynamy budowę naszego Bursztynka w wersji lustrzanej w okolicy Zielonej Góry.Na wstępie wielkie podziękowania kieruję do Alka, który udostępnił mi swój projekt po przeróbkach . Bez bicia przyznaję się do skopiowania wielu zmian, zwłaszcza tych ograniczających koszty przedsięwzięcia. Muszę przyznać, że gdyby nie zmiany pewnie zrezygnowałbym z budowy i szukał innego projektu.Damy znać jak będą jakieś postępy Witam.Cieszę się, że mogłem pomóc. To na wiosnę ruszy pewnie kilka Amberków.U nas prace trwają, każda wolna chwila to myk na budowę.Postępy w albumie.https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=454Pozdrawiamy Link do komentarza
Ania Marek Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij #161 Napisano 22 lutego 2010 Czy ktoś buduje amberka w okolicy Ostrołęki?pozdrawiam Marek Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 26 lutego 2010 Udostępnij #162 Napisano 26 lutego 2010 Wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę. 2 tyg na uprawomocnienie i ruszmy kopać dziurę w ziemi Link do komentarza
KrzysiekB Napisano 2 marca 2010 Udostępnij #163 Napisano 2 marca 2010 Witam, Odświeżam swoja prośbę, czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać jakie są koszty zakupu materiałów na więźbę dachową? Interesuje mnie też max. długość krokiew.Z góry dziękuję za wszelkie informacjePozdrawiamKrzysiek Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 2 marca 2010 Udostępnij #164 Napisano 2 marca 2010 Cytat Witam, Odświeżam swoja prośbę, czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać jakie są koszty zakupu materiałów na więźbę dachową? Interesuje mnie też max. długość krokiew.Z góry dziękuję za wszelkie informacjePozdrawiamKrzysiek Witam.Ja dałem rysunek do znajomego z tartaku i przywieźli co trzeba.Miałem zmianę w projekcie na więźbę jętkowo-krokwiową.Ale o ile pamiętam to poszło około 7 m3 - 8 m3 drewna konstrukcyjnego. za 1 m3 około 1000zł + jakieś pierdoły dodatki odeskowanie około 6 m3 w sumie wyszło około 12 tyś zł.Pozdrawiam Link do komentarza
KrzysiekB Napisano 2 marca 2010 Udostępnij #165 Napisano 2 marca 2010 Cytat Witam.Ja dałem rysunek do znajomego z tartaku i przywieźli co trzeba.Miałem zmianę w projekcie na więźbę jętkowo-krokwiową.Ale o ile pamiętam to poszło około 7 m3 - 8 m3 drewna konstrukcyjnego. za 1 m3 około 1000zł + jakieś pierdoły dodatki odeskowanie około 6 m3 w sumie wyszło około 12 tyś zł.Pozdrawiam Wielkie dzięki za info. Tak przypuszczałem że to może być kota ok./do 15 000. Jak dobrze pójdzie to z żoną wreszcie w tym roku zaczniemy budowę, ale póki co czekamy na przekształcenie działki. Link do komentarza
jerzoperzo Napisano 2 marca 2010 Udostępnij #166 Napisano 2 marca 2010 witamwięźba - ok 650 zł / m3 nettołaty, kontrłaty do 2zł/mbpodbitka ok 25-27 zł /m2pozdrawiam Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 8 marca 2010 Udostępnij #167 Napisano 8 marca 2010 Cytat Witam, Odświeżam swoja prośbę, czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać jakie są koszty zakupu materiałów na więźbę dachową? Interesuje mnie też max. długość krokiew.Z góry dziękuję za wszelkie informacjePozdrawiamKrzysiek Dziś zadatkowałem więźbę dachową. Więźba według projektu z niewielkimi naddatkami. Dodatkowo niewymienione w spisie łaty i kontrłaty. Cena: 8200zł + VAT. Odwiedziłem kilka tartaków i średnia cena w Lubuskim to około 700 zł za m3 drewna sosnowego klasy C30 (zgodnie z projektem). Link do komentarza
Tomek W Napisano 18 marca 2010 Udostępnij #168 Napisano 18 marca 2010 Ania&Alek Mam pytanko: Z jakiej firmy posiadacie drzwi wejściowe ?Pozdrawiam Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 18 marca 2010 Udostępnij #169 Napisano 18 marca 2010 Cytat Ania&Alek Mam pytanko: Z jakiej firmy posiadacie drzwi wejściowe ?Pozdrawiam Witam.Drzwi wejściowe oraz te drugie w przedsionku firmy Juwenthttp://www.juwent.pl/index.php?r=1422&l=plPrześwietle boczne i górne (po czasie stwierdzam, że prześwietle górne w zestawie 1 jest za duże)Cena za 2 sztuki 9 tys. Link do komentarza
pszczola Napisano 19 marca 2010 Udostępnij #170 Napisano 19 marca 2010 Cytat Wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę. 2 tyg na uprawomocnienie i ruszmy kopać dziurę w ziemi Super!U nas etap kompletowania dokumentów i ruszamy. Mam nadzieję, że uda nam się w lato zacząć prace.Pozdrawiamy Link do komentarza
Tomek W Napisano 26 marca 2010 Udostępnij #171 Napisano 26 marca 2010 Po 3 latach oczekiwania za planem zagospodarowania przestrzennego nadszedł czas BUDOWY:)))))))))Dom budowany w Miłosławiu (miejscowość położona blisko Wrześni).Załączam kilka fotosów:)Ania&Alek jak wasze postępy Link do komentarza
GrzesiekAnka Napisano 26 marca 2010 Udostępnij #172 Napisano 26 marca 2010 I u nas kończy się czas "papierkologii". Jeszcze "tylko" wykonać projekt wodociągów (ciekawe, jak długo będą nam go robili), ponownie geodeta- okazało się, że pierwsza mapka, którą nam zrobił jest za mała , "osadzenie" domku na papierku i do urzędu Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 27 marca 2010 Udostępnij #173 Napisano 27 marca 2010 Podobnie jak Tomek wylaliśmy ławę fundamentową. Teraz czekamy aż wyschnie. Trochę pogoda się popsuła, więc może trzeba będzie dłużej poczekać.P.S. Czy ktoś z was zastanawiał się nad zastosowaniem kotła gazowego z otwartą komorą spalania? Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #174 Napisano 29 marca 2010 Witam.Widzę, że się dużo dzieje. Super - tyle domków.U nas prace trwają, wykończeniówka naprawdę wykańcza.Ewa i Marcin - jak zobaczyłem startery to przypomniały mi się początki, a to zaledwie 10 miesięcy temu. Gratuluję.Ładnie umiejscowiona działka.Nie zapomnijcie zrobić przewodów wentylacyjnych z małego kibelka pod schodami i wyciąg z okapu w kuchni.Kilka zdjęć w galerii:https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=454Pozdrawiamy Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 31 marca 2010 Udostępnij #175 Napisano 31 marca 2010 Cytat Nie zapomnijcie zrobić przewodów wentylacyjnych z małego kibelka pod schodami i wyciąg z okapu w kuchni.Kilka zdjęć w galerii: Co do kibelka, to według planu rekuparacji jest w nim przewidziany wywiew (ale będę to jeszcze uzgadniał z firmą od instalacji rekuperatora)Alek, widziałem na zdjęciach że użyłeś ładnej cegły klinkierowej, ręcznie formowanej. Podaj proszę ile sztuk cegły klinkierowej zamówiłeś i jakiego producenta (jeżeli cena nie jest tajemnicą to też podaj) Link do komentarza
Tomek W Napisano 31 marca 2010 Udostępnij #176 Napisano 31 marca 2010 Do Ania&Alek:Czy dokładaliście jakieś okna dachowe? Jeśli tak to proszę o info gdzie i jakie rozmiary.Pozdrawiam Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 6 kwietnia 2010 Udostępnij #177 Napisano 6 kwietnia 2010 Witam.Wentylacja małego kibelka też myślałem że rekuperator ogarnie,ale odradzono mi podłączać, więc było kombinowanie z wentylacją. To był błąd.Jeśli chodzi o cegły to poszło 5 palet jakieś 3600 szt po 3.20 zł + 2 zł za położenie. Kiedyś już pisałem na ten temat - bardzo dokładnie.Okna dochowe jak na załączonym planie. RZUT_PODDASZA.pdf RZUT_PODDASZA.pdf 1 Link do komentarza
laura2004 Napisano 6 kwietnia 2010 Udostępnij #178 Napisano 6 kwietnia 2010 WitamDołaczyłam dzis do forum.Kupiłam projekt rok temu i w tej chwili jestem na etapie fundamentów.Mam pytanie czy ktos buduje sie w szczecinie,jezeli tak prosze o kontakt.Dołacze zdjecia moich zmian jak mi sie uda. Rzut_parteru.pdf Rzut_pi_tra_Fragment.pdf Rzut_parteru.pdf Rzut_pi_tra_Fragment.pdf Link do komentarza
laura2004 Napisano 6 kwietnia 2010 Udostępnij #179 Napisano 6 kwietnia 2010 Jeszcze dodam pare zdjec mojego fundamentu Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 19 kwietnia 2010 Udostępnij #180 Napisano 19 kwietnia 2010 Cytat WitamDołaczyłam dzis do forum.Kupiłam projekt rok temu i w tej chwili jestem na etapie fundamentów.Mam pytanie czy ktos buduje sie w szczecinie,jezeli tak prosze o kontakt.Dołacze zdjecia moich zmian jak mi sie uda. Ciekawe zmiany, jestem pod wrażeniem powiększonej kuchni. Ciekawe jak to się odbije na wygladzie zewnetrznym.U nas niewiele się zmieniło. Murujemy ścianki fundamentowe.P.S.Alek coś się nie odzywa za wiele, pewnie 110% czasu spędza na budowie. A może się już wprowadziliście i nie macie dostępu do internetu? Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #181 Napisano 25 kwietnia 2010 W końcu udało się wymurować cały fundament. Teraz pozostało zasypać ziemią, ułożyć kanalizację i zalać chudziakiem. Widziałem u Alka i Pawła z Chocianowa, że obydwoje montowaliście okna w salonie w murze. Według projektu montowane sa na specjalnych kotwach poza murem. Czy ktokolwiek z was montował tak okna i ma jakieś uwagi?Wrzucę jeszcze spis zmian wpływających na ograniczenie kosztów etapu fundamentów:1. Wylewanie ławy fundamentowej w wykopie (brak szalunku)2. Spłycenie do 90 cm (u nas warunki gruntowe na to pozwalały)3. W konsekwencji spłycenia fundamentów, wyeliminowanie wieńca żelbetowego na murze fundamentu.4. Zmniejszenie izolacji ścian fundamentowych do 10cm na zewnątrz i 5 wewnątrz.5. Eliminacja izolacji wewnętrznych ścian fundamentowych.Wiele tych zmian zgapiłem od Alka. Niniejszym jeszcze raz mu dziękuję. Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 29 kwietnia 2010 Udostępnij #182 Napisano 29 kwietnia 2010 Witam.Bardzo ładnie idziecie w górę. U nas dużo się dzieje montują kuchnię, schody i szafę wnękową.Poprawka jednego frontu nad mikrofalą - coś się pomylili...Jestem ciekawy jak to wyjdzie - dziś będę widział finał.https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=454Pozdrawiamy Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 1 maja 2010 Udostępnij #183 Napisano 1 maja 2010 Cytat Witam.Bardzo ładnie idziecie w górę. U nas dużo się dzieje montują kuchnię, schody i szafę wnękową.Poprawka jednego frontu nad mikrofalą - coś się pomylili...Jestem ciekawy jak to wyjdzie - dziś będę widział finał.https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=454Pozdrawiamy Wykończeniówka wykańcza. Z jednej strony jest bardzo przyjemna bo powoli zbliża wygląd domu do końcowego efektu, ale z drugiej strony każdy najmniejszy błąd niesie za sobą kosztowne konsekwencje. Ja wprowadzam dalsze modyfikacje do projektu. Jedną z nich chciałbym się z wami podzielić i zapytać o wasze zdanie. Planuję zlikwidować okna w garażu i kotłowni. Dlaczego? Ano dlatego że przez okna nie ma gdzie w garażu wstawić regału. Również w kotłownie można lepiej zagospodarować jeżeli bedzie bez okna. Planuję również zbudować od strony garażu wiatę na drugi samochód. Wiata bedzie drewnaina z daszkiem z przeźroczystego pleksi. Załączam rysunki tego rozwiązania.Co wy na to? Link do komentarza
dzempel Napisano 1 maja 2010 Udostępnij #184 Napisano 1 maja 2010 bardzo fajnie wyszła Wam ta ściana Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 5 maja 2010 Udostępnij #185 Napisano 5 maja 2010 Cytat Po 3 latach oczekiwania za planem zagospodarowania przestrzennego nadszedł czas BUDOWY:)))))))))Dom budowany w Miłosławiu (miejscowość położona blisko Wrześni).Załączam kilka fotosów:)Ania&Alek jak wasze postępy Witam wszystkich po długalaśnej przerwie. Tomkowi W gratuluję cierpliwości. 3 lata! Ja już wysiadam, a "dopiero" rok bujamy się z urzędami. Sama korespondencja urzędowa ma już objętość książki telefonicznej, a tu wciąż nowe urzędy się ujawniają i każą słać te same dokumenty. A miało być tak pięknie, z początkiem maja miała wjechać kopara... Z ciekawszych case'ów - dwa różne urzędy przyznały się do tej samej drogi i oba zażądały wniosku o pozwolenie na zjazd. Oczywiście jeden długo po drugim, tak że kolejne parę tygodni w plecy... Życzcie nam cierpliwości...Pozdrawiamy i podziwiamy postępy na kolejnych budowach.Aga i Adam Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 5 maja 2010 Udostępnij #186 Napisano 5 maja 2010 Cytat Witam wszystkich po długalaśnej przerwie. Tomkowi W gratuluję cierpliwości. 3 lata! Ja już wysiadam, a "dopiero" rok bujamy się z urzędami. Sama korespondencja urzędowa ma już objętość książki telefonicznej, a tu wciąż nowe urzędy się ujawniają i każą słać te same dokumenty. A miało być tak pięknie, z początkiem maja miała wjechać kopara... Z ciekawszych case'ów - dwa różne urzędy przyznały się do tej samej drogi i oba zażądały wniosku o pozwolenie na zjazd. Oczywiście jeden długo po drugim, tak że kolejne parę tygodni w plecy... Życzcie nam cierpliwości...Pozdrawiamy i podziwiamy postępy na kolejnych budowach.Aga i Adam Nie dajcie się urzędasom. Walczcie! Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 7 maja 2010 Udostępnij #187 Napisano 7 maja 2010 Cytat Nie dajcie się urzędasom. Walczcie! Dzięki, na pewno się nie poddamy. Już tak blisko... Te komplikacje, to też trochę wina lokalizacji - miejsce przepiękne, ale za to chronione masą ustaw i przepisów o ochronie środowiska, krajobrazu, itp. Ale nie wybieraliśmy - to po prostu męża "ojcowizna". Damy znać oczywiście o otrzymaniu pozwolenia na budowę. I obiecujemy założyć galerię zdjęć. Bo co kolejny Amber, to inny Pozdrawiamy Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 8 maja 2010 Udostępnij #188 Napisano 8 maja 2010 (edytowany) Zakończyliśmy dziś szczęśliwie stan zerowy. Wielka feta i pijaństwo będzie!!!Podaję link do naszej galerii:https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=541 Edytowano 8 maja 2010 przez Ewa_&_Marcin (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Aga i Adam Napisano 8 maja 2010 Udostępnij #189 Napisano 8 maja 2010 Cytat Zakończyliśmy dziś szczęśliwie stan zerowy. Wielka feta i pijaństwo będzie!!!Podaję link do naszej galerii:https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...m&album=541 Noooo, gratulacje! Jak długo trwał cały proces przedstawiony na zdjęciach? Chyba zaraz też wychylę lampkę wina Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 8 maja 2010 Udostępnij #190 Napisano 8 maja 2010 Cytat Noooo, gratulacje! Jak długo trwał cały proces przedstawiony na zdjęciach? Chyba zaraz też wychylę lampkę wina 18.03.2010 - 05.05.2010 Link do komentarza
Paweł Chocianów Napisano 12 maja 2010 Udostępnij #191 Napisano 12 maja 2010 Witam.Damno mnie tu nie było, ale to nie oznacza ze o was zapomniałem.Na osłodę kilka fotek.pozdrawiam Link do komentarza
Tomek W Napisano 13 maja 2010 Udostępnij #192 Napisano 13 maja 2010 I klika moich fotek:)http://picasaweb.google.pl/t.wenclawek/20100507#Pozdrawiam Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 13 maja 2010 Udostępnij #193 Napisano 13 maja 2010 (edytowany) Cytat I klika moich fotek:)http://picasaweb.google.pl/t.wenclawek/20100507#Pozdrawiam Tomek, widzę, że idziesz piorunem do góry. Jeszcze chwilka i bedziesz strop rozkładał. Impressive!Paweł, bardzo estetyczne wykończenie. łazienka w moim guście. Z ciekawości zapytam o cenę dzwi wewnętrznych ze środkowym przeszkleniem? Podobaja mi się takie ale, ceny rzędu 500 zł za samo skrzydło, lekko przerażają. Edytowano 13 maja 2010 przez Ewa_&_Marcin (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Paweł Chocianów Napisano 13 maja 2010 Udostępnij #194 Napisano 13 maja 2010 Drzwi ok. 650 zł, ościeżnica regulowana w zależności od szerokości muru od 280 zł, za komplet płaciłem średnio ok 1000 zł Link do komentarza
Tomek W Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #195 Napisano 14 maja 2010 Ewa&MarcinStropy zalewam w przyszłym tygodniu Na początek czerwca mamy cieślę Jak stan się zmieni to zdjęcia umieszczę. Pozdrawiam Link do komentarza
ania_i_alek Napisano 18 maja 2010 Udostępnij #196 Napisano 18 maja 2010 (edytowany) Witam.Dostałem zaproszenie od redakcji na piknik, czy ktoś jedzie 12 czerwca z naszego klanu ?Pozdrawiam Edytowano 18 maja 2010 przez ania&alek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 18 maja 2010 Udostępnij #197 Napisano 18 maja 2010 Cytat Witam.Dostałem zaproszenie od redakcji na piknik, czy ktoś jedzie 12 czerwca z naszego klanu ?Pozdrawiam Ja nie przeczytałem zaproszenia, odruchowo zamknąłem okienko traktując je jako kolejną reklamę.Co to za piknik i gdzie się odbywa? Link do komentarza
daggulka Napisano 18 maja 2010 Udostępnij #198 Napisano 18 maja 2010 Cytat Ja nie przeczytałem zaproszenia, odruchowo zamknąłem okienko traktując je jako kolejną reklamę.Co to za piknik i gdzie się odbywa? Cześć Tutaj są wszystkie informacje odnośnie zlotu .....https://forum.budujemydom.pl/Zlot-Forumowiczow-f147.html Link do komentarza
Tomek W Napisano 19 maja 2010 Udostępnij #199 Napisano 19 maja 2010 Ania & Alek jakieś zdjęcia z postępów. U nas niestety pada więc zalanie stropów przełożone na poniedziałek. Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 19 maja 2010 Udostępnij #200 Napisano 19 maja 2010 Cytat Cześć Tutaj są wszystkie informacje odnośnie zlotu .....https://forum.budujemydom.pl/Zlot-Forumowiczow-f147.html Mi niestety termin nie pasuje, więc odpadamy oboje z Ewą Tomek, dasz mi znać ile dokładnie betonu pójdzie ci na strop. Ja na razie szacuję 10m3 razem ze schodami, ale jakbym miał dokładną ilość od ciebie to nie musiałbym nic kombinować. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się