danielos Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij #1 Napisano 25 czerwca 2008 myslimy zmężem o zrobieniu ogrzewanie podlogowego w lazience. ciekawi jestesmy jaki jest kosz takiego ogrzewania ...nasza lazienka ma 9m.kw Link do komentarza
adamis Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #2 Napisano 28 czerwca 2008 Podłogówka w łazience,to same plusy.Nie ma się co zastanawiac.Koszt w granicach 500-1500zł.W zależności od zastosowanych rozwiązań,a jest ich sporo. Link do komentarza
Mirmoza Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Podłogówka w łazience,to same plusy.Nie ma się co zastanawiac.Koszt w granicach 500-1500zł.W zależności od zastosowanych rozwiązań,a jest ich sporo. Rozwiń Każdy typ łazienki nadaje się do podłogówki? Bo chyba robienie jej w bloku to marnowanie czasu i pieniędzy. Link do komentarza
mela Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #4 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Każdy typ łazienki nadaje się do podłogówki? Bo chyba robienie jej w bloku to marnowanie czasu i pieniędzy. Rozwiń Siemka.Można matę grzejną dać pod płytki.Tak mają znajomi i chwalą sobie.Całuski Link do komentarza
Mirmoza Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #5 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Siemka.Można matę grzejną dać pod płytki.Tak mają znajomi i chwalą sobie.Całuski Rozwiń W blokach są zawsze jakieś rury na wierzchu w łazience i one grzeją zimą. Pytam bo jestem ciekawa co by zrobił fachowiec z ciasną łazienką w bloku kiedy takich rur usunąć nie można. Wtedy podłogówka była by dodatkowym ogrzewaniem i zamiast łazienki byłaby sauna. Link do komentarza
adamis Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #6 Napisano 29 czerwca 2008 Podłoga łazienki w bloku zwykle nie jest na tyle zimna,by po stanięciu na niej przechodził nas dreszcz.Dlatego robienie tam ogrzewania podłogowego,to wg. mnie fanaberia bardziej,niż potrzeba.Ale jak się klient uprze...,zrobić się da,tyle,że będzie schodek.Przecież nawet pod matę grzejną trzeba dać parę cm. izolacji,więc schodek i tak będzie. Link do komentarza
Imbirek Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #7 Napisano 30 czerwca 2008 To jakaś pomyłka. Pomysł żeby robić tego typu remonty w bloku jest bez sensu. Nawet gdyby ktoś żyć nie mógł bez podłogówki to i tak kiedyś to mieszkanie sprzeda. I kto mu kupi lokal z ceną w którą wliczona będzie podłogówka? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #8 Napisano 30 czerwca 2008 Cytat Siemka.Można matę grzejną dać pod płytki.Tak mają znajomi i chwalą sobie.Całuski Rozwiń Robiłem kilka razy takie ogrzewanie w przypadku remontu łazienki w bloku.Takie ogrzewanie jest traktowane jako poza sezonowe,czyli gdy już nie grzeją grzejniki.Ciepłolubni i mający malutkie dzieci chcą mieć 25 stopni w łazience również latem.Bob Link do komentarza
leszko Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #9 Napisano 12 lipca 2008 Cytat myslimy zmężem o zrobieniu ogrzewanie podlogowego w lazience. ciekawi jestesmy jaki jest kosz takiego ogrzewania ...nasza lazienka ma 9m.kw Rozwiń Myślę że warto - sam o tym myśle, jako ogrzewanie dodatkowe (jest kaloryfer).Szybciej woda wysycha i ciepło w stopy. Link do komentarza
maja Napisano 18 lipca 2008 Udostępnij #10 Napisano 18 lipca 2008 Cytat Myślę że warto - sam o tym myśle, jako ogrzewanie dodatkowe (jest kaloryfer).Szybciej woda wysycha i ciepło w stopy. Rozwiń Ja zrobiłam ogrzewanie podłogowe w łazience i wiatrołapie nie wiem jak to będzie działać ,bo sie dopiero budujemy ,ale nawet zrobiłam pod prysznicem nie mamy brodzika tylko spad .Mam dod. kaloryfer na ścianie drabinka ,ale tylko jak wybór poza sezonem grzania Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się