Dziwne odgłosy z dachu podczas wiatru
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Następnym razem proszę zamykać drzwi od kabiny prysznicowej by nie polewać wodą po drzwiach.. bo one tak właśnie wyglądają. A poważnie: lepsze drzwi, lepsze zabezpieczenie silikonem ościeżnic. No i dbanie o normalną wilgotność.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Kuki: Niech mnie pocałują w 4 litery.. -
Przez podczytywacz · Napisano
Nagrania już niedostępne, ale te zgrzyty - jak dla mnie - to przesuwanie się po gwincie wkręta blachy w wyrobionym, za dużym otworze w tej blasze (materiału, z którego wykonane są elementy stelaża) w stosunku do średnicy wkręta... -
Tutaj pełna zgoda. Wytłumione mocowanie przy zmianie kierunku powinno wystarczyć.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Pianka rozprężna nie uszkodzi rur ani miejsc zgrzewanych. Ponadto, jak już koniecznie chce się ją dawać, to można ją zaaplikować miejscowo. Wtedy powstaną takie punktowe mocowania o pewnej elastyczności. Jednak w sytuacji, gdy i tak ma tu być zrobiony stelaż pokryty płytami g-k, to po co wypełniać całe te bruzdy? To dodatkowa, nikomu niepotrzebna robota. Wystarczy jakiekolwiek mocowanie podtrzymujące do ściany. Nawet pętla z drutu mocowana do muru kołkiem rozporowym. Chociaż może nawet to nie będzie konieczne, bo będzie przecież można wykorzystać elementy stelaża jako punkty zaczepienia. Osobiście nie jestem zwolennikiem pokrywania rur pianką, tynkiem itd., jeżeli nie jest to absolutnie konieczne. Potem, jeżeli jednak gdzieś pojawi się nieszczelność, jakaś złączka pęknie, to zlokalizowanie miejsca wycieku będzie mocno utrudnione. Bo i do samych rur trudno się będzie dostać.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się