KrzysztofIwonka Napisano 9 stycznia #1 Napisano 9 stycznia Witam, w jaki sposób prawidłowo docieplić drewniany strop w zabudowie suchej, krzyżowej na profilach. Od dołu planowane jest zastosowanie płyt gipsowo-kartonowych, natomiast od góry – płyt OSB. Byłbym wdzięczny za schemat lub zdjęcie ilustrujące rozmieszczenie folii, izolacji oraz rusztu pod sufitem.
vlad1431 Napisano 9 stycznia #2 Napisano 9 stycznia Ja ostatnio dawałem 20cm piany Pur i bez ogrzewania mam 15°C, ale ograniczeń nie ma, natomiast piany Pur więcej niż 20cm na raz raczej nie napsikają. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 10 stycznia #3 Napisano 10 stycznia Patrząc od dołu mamy: - płyty g-k; - folię paroizolacyjną; - wełnę mineralną. Przemyślenia wymaga natomiast sposób wykończenia takiego stropu od góry. Rzecz w tym, że należy pomimo wszystko zapewnić możliwość usuwania niewielkich ilości wilgoci (pary wodnej), które w ten strop wnikną pomimo paroizolacji. Zaś płyta OSB ma znikomą paroprzepuszczalność. Co ma by na tym stropie - pomieszczenia użytkowe, czy nieużytkowy strych?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się