Skropliny na odpowietrzaniu kanalizy rura pcv
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Ma kilka zalet. jest przecież niepalny, trwały, używany do wygłuszania, stosunkowo lekki... Nie jestem specjalistą w temacie, ale w Twojej sytuacji wziąłbym go pod uwagę. Napisałeś: "wybrał całą szlakę spod podłogi...". I tak pomyślałem, gdyby ją zastąpić keramzytem... Ja się kilkakrotnie spotykałem na budowach z tym materiałem, ale był używany przede wszystkim ze względu na lekkość. Jest jeszcze inny, nazywa się perlit. Ale w praktyce go nie znam.
-
Kermazyt lepiej wygłusza?
-
Nie czytałem wszystkiego ale zapytam czy rozważaliście keramzyt?
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jak ocieplone i wentylowane jest poddasze? Dach jest już ocieplony, czy stan jest taki jak na fotografii - paskudnej jakości zresztą... nic dokładnie nie widać Nie jest to woda z zewnątrz - zakładam, że przelot rury przez wykończenie dachu jest doskonale szczelne... Te skropliny biorą się stąd, że przestrzeń poddasza nie jest odpowiednio wentylowana... Para wodna, zawarta w powietrzu w przestrzeni poddasza, skrapla się w najzimniejszym miejscu, a jest to okolica wylotu rury wywiewowej, która ma bezpośredni kontakt z zewnętrznym, najzimniejszym powietrzem... i kondensat spływa w dół... Zastosuj taką otulinę do samego wylotu rury i uzupełnij wełną... połączenia otuliny zapianuj pianką niskoprężną po zaklejeniu otuliny taśmą zbrojoną... -
Sytuacja wyglądała tak że mój stary sąsiad kawał uja wybrał cała szlakę z pod podłogi i dął dam warstwę wełny i na to dechy było tragicznie i nie szło się z nim dogadać. Później wprowadził się drugi sąsiad i dał nową wełnę i panele było trochę lepiej ale po 10 latach jest tak samo jak kiedyś, być może zła wełna itp, teraz się dogadałem z sąsiadem i chcemy to zrobić jak najlepiej się da. Na początek chcemy zrobić jedno pomieszczenie i zobaczyć jaki to da efekt. Wylewka raczej odpada w moim wypadku bo to stara chata i nie mogę zbyt obciążać stropu. Jaka wełna będzie najlepsza do wypełnienia tej podłogi a może wypełnić to pianą pur żeby nie było pustych przestrzeni? Wełna Rockwool Rockton będzie ok? Jutro wam dodam zdjęcia jak to wygląda wszystko i opiszę sprawę całą dokładniej.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się