Fearnot8008 Napisano 22 czerwca 2024 Udostępnij #1 Napisano 22 czerwca 2024 A więc chciałbym tak jakby uszczelnić sciany żeby nic nie było slychać w jednym pokoju, Mam 2 ściany i sufit z płyt, ocieplane jakąś wełną, a ściana w której znajdują się drzwi jest normalna, mam pogrubić/ocieplić ścianę i nałożyć płyty na te zwykle ściany? Dodatkowo chcę zamurować jedne drzwi bo mam 2 drzwi Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 25 czerwca 2024 Udostępnij #2 Napisano 25 czerwca 2024 Co do akustyki - to musi byc materiał, który izoluje od dźwięków powietrznych i dodatkowo częściowo je pochłania. Ja bym celował w maty wygłuszające. Jeśli nie, to biblioteczka z książkami na ścianie, która ma stanowić barierę. Uszczelnienie ścianek działowych (tak to zrozumiałem, to dobry pomysł, po powietrze jest nośnikiem dźwięków. Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 25 czerwca 2024 Udostępnij #3 Napisano 25 czerwca 2024 Można zastosować maty wygłuszające albo wykonać tzw. przedściankę akustyczną. Więcej o tym sposobie: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/23290-skuteczna-izolacja-akustyczna-pomieszczen-krok-po-kroku Link do komentarza
podczytywacz Napisano 25 czerwca 2024 Udostępnij #4 Napisano 25 czerwca 2024 Dnia 22.06.2024 o 12:17, Fearnot8008 napisał: żeby nic nie było slychać w jednym pokoju Waźne jest to które hałasy chcesz wyciszyć - te z tego pokoju, czy te z zewnątrz... Izolację akustyczną powinno wykonywać od tej strony, w której powstają te hałasy... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się