PabloMunchen Napisano 9 czerwca Udostępnij #1 Napisano 9 czerwca Witam, zakupiłem projekt domu modułowego do własnego montażu i obecnie jestem w trakcie budowania płyty fundamentowej. Zastanawia mnie projekt gdyż jest w nim brak folii PV pod styrodurem. Folia za to jest na styrodurze i idzie bezpośrednio pod beton, czy to jest poprawnie gdyż ja myślałem że fola musi również iść pod XPS.? Dzieki za odpowiedzi Link do komentarza
retrofood Napisano 10 czerwca Udostępnij #2 Napisano 10 czerwca 10 godzin temu, PabloMunchen napisał: obecnie jestem w trakcie budowania płyty fundamentowej. Czy uziom jest zaprojektowany? Link do komentarza
animus Napisano 10 czerwca Udostępnij #3 Napisano 10 czerwca 20 godzin temu, PabloMunchen napisał: Witam, zakupiłem projekt domu modułowego do własnego montażu i obecnie jestem w trakcie budowania płyty fundamentowej. Zastanawia mnie projekt gdyż jest w nim brak folii PV pod styrodurem. Folia za to jest na styrodurze i idzie bezpośrednio pod beton, czy to jest poprawnie gdyż ja myślałem że fola musi również iść pod XPS.? Dzieki za odpowiedzi Jeżeli zastosujesz XPS to jego hydrofobowość pozwala na układanie go bezpośrednio na podsypce bez izolacji. Link do komentarza
voyager2550 Napisano 22 września Udostępnij #4 Napisano 22 września Witaj. My kładziemy według naszego projektu folię na XPS, nie na podbudowę. Na styrodurze jest folia a wyżej już zbrojenie. Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się