Skocz do zawartości

Pasieka ekologiczna Viessmann - już po pierwszym miodobraniu

Recommended Posts

• 4 tygodnie temu...
  • 1 rok temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Mam taki problem w mieszkaniu - spod okna było czuć, że lekko wlatuje powietrze. Majster stwierdził, że jak przyjdzie podłoga, to problemu nie będzie. Podłoga już jest, jednak teraz jest bardzo zimno w pokoju, a podłoga przy oknie (fragment zaznaczony) jest też zimna, dużo zimniejsza niż w innych pomieszczeniach. Co teraz można z tym zrobić? Podłoga weszła pod ościeżnice okienną, tak że z chyba jak już to odciąć 2 cm, uszczelnić (ale czym?) i włożyć tam listwę przypodłogową? Jest to budynek 17 piętrowy, nowe budownictwo. W innych pokojach tego problemu nie mam
    • Mam zestaw wc - misa bezkołnierzowa Koło, stelarz Geberit. Myślałem, że jak wezmę coś "markowego" to będzie ok, a jednak zawsze chlapie przy spłukiwaniu, pomimo opuszczania klapy. W innym mieszkaniu mam bezkołnierzową misę i stelarz z Omniresa i nic nie chlapie. To jak to jest - chlapanie jest wynikiem wadliwego produktu, czy montażu? Jeśli produktu, to nie robią testów jakościowych czy co? Ja tego nie montowałem, a majster. Nie wiem, czy wszystko zrobił prawidłowo. Mam tu jeszcze jakąś możliwość podziałania z tym? Czytając internet natknąłem się na 3 rozwiązania: a) Misa ma określone parametry spłukiwanej wody i trzeba wyregulować ciśnienie wody w stelażu. Z tego rozumiem, że mniej wody będzie przelewane do misy b) Trzeba dodać kryzę na wlocie do misy (konieczność demontażu misy) c) Do regulatorów spustowych w gebericie (do koszyczka) włożyć regulator przepływu. Geberit produkuje to do końca 2023, teraz rozwiązaniem na to będzie wymiana całego zaworu Podpowiecie czy któraś z tych opcji ma sens? Zestaw: https://www.leroymerlin.pl/ceramika-lazienkowa/wc/zestawy-podtynkowe/zestaw-podtynkowy-wc-geberit-unifix-modo,p446857,l1646.html  
    • ktoś coś? zima idzie, znów zimne ściany mam
    • Updeate nowy. Bez zmiany - wszystko jest okej. Nic nie skrzypi, nie łapie wilgoci, dobrze jest ocieplone.   Chciałem podziękować wszystkim którzy uczestniczyli w temacie. Jestem wdzięczny, mega przydały mi się Wasze podpowiedzi, pomoce i otucha, bo nie wierzyłem że dam sobie z tematem radę i będzie po jakimś dłuższym czasie okej. Córunia wdzięczna za pokój
    • Przede wszystkim proszę dokładnie sprawdzić co zapisano w decyzji o warunkach zabudowy. Sytuacja jest o tyle dla mnie niezrozumiała, że jeżeli decyzja przewiduje możliwość użytkowania na cele inne niż rolnicze i możliwość wykorzystania działki pod zabudowę mieszkaniową, to możliwość wyłączenia przynajmniej części gruntu  pod planowanymi budynkami) jest dopuszczalna niejako z definicji. Nawet niezależnie od klasy gruntu. Inaczej przecież przyjmowanie planów zagospodarowania przestrzennego oraz wydawanie decyzji o warunkach zabudowy nie miałoby sensu.  Być może w decyzji o warunkach zabudowy przewidziano jakieś dodatkowe ograniczenia, np. wyłącznie zabudowę zagrodową (w ramach gospodarstwa rolnego). W związku z tym trzeba bardzo dokładnie sprawdzić treść decyzji o warunkach zabudowy.  Sama procedura wyłączenia gruntu z produkcji rolniczej w przypadku budownictwa indywidualnego , gdy jest już MPZP lub decyzja o warunkach zabudowy nie jest specjalnie skomplikowana. Mniej więcej opisano ja na stronach rządowych: https://www.biznes.gov.pl/pl/opisy-procedur/-/proc/283   PS. Budowa domu do 70 m2 powierzchni zabudowy nic tu nie zmienia. Nie można przy tej okazji naruszać innych przepisów. W tym przypadku ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych oraz zapisów decyzji o warunkach zabudowy.    
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...