Greg111 Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij #1 Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) Witam mam problem zamontowałem oprócz żyrandola dodatkowe źródło światła kinkiet i ledwo sìę żarzą żarówki .Włącznik mam podwójny mam fazę na L i dwa przewody fazowe żyrandol świeci a w kinkiecie ledwo żarzą się żarówki .Przewód neutralny złączyłem razem z N od żyrandola Edytowano 30 grudnia 2021 przez Greg111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
animus Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij #2 Napisano 30 grudnia 2021 To na spokojnie trzeba obgadać. Prawdopodobnie połączyłeś szeregowo żyrandol z kinkietem. N -to jest przewód neutralny. L- to "faza". PE- to ochronny PEN- to przewód łączący funkcje przewodu ochronnego uziemiającego oraz przewodu neutralnego N. Link do komentarza
retrofood Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij #3 Napisano 30 grudnia 2021 2 godziny temu, Greg111 napisał: mam fazę na L i dwa przewody fazowe To razem trzy fazy? Link do komentarza
animus Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij #4 Napisano 30 grudnia 2021 1 godzinę temu, animus napisał: PEN- to przewód łączący funkcje przewodu ochronnego uziemiającego oraz przewodu neutralnego N. Chciałem dodać jeszcze, że PEN może też być przewodem niekoniecznie uziemiającym. 26 minut temu, retrofood napisał: To razem trzy fazy? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się