Ocieplenie poddasza (Poddasze użytkowe 212m2)
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Sytuację poprawi, ale tylko trochę. Bez sensu, to generowanie dodatkowych strat. Sytuację poprawi, ale czy masz na poddaszu wystarczające przekroje przewodów elektrycznych i trzy fazy? Aby różnica cośnień nie była zauwazalna, trzeba by ze 24 kW, a to niemało. Niegrzeczny jesteś.
-
No tak, kategorie mi się pomyliły. Mimo wszystko myślę, że każdy załapał bez Pana pomocy.
-
Przepływomierz zasilany jest ciepłą wodą, więc ją dogrzewa (pewnie często jest całkiem zimna więc jest podgrzewana dopiero na poddaszu). Zwiększenie mocy przepływomierza nic nie da ?
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Ustalmy jedną rzecz - zasadniczym problemem jest zbyt słabe ciśnienie, czy zbyt mały przepływ wody? Z tego co zrozumiałem to ciśnienie i przepływ wody zimnej są wystarczające. Problemem jest niskie ciśnienie i niski przepływ wody ciepłej przygotowywanej przez podgrzewacz przepływowy? Z tego wnioskuję, że na poddasze doprowadzona jest tylko woda zimna, podgrzewana jest ona dopiero na poddaszu. Jeżeli tak, to przede wszystkim sam ogrzewacz przepływowy może bardzo zmniejszać ciśnienie i przepływ wody. To ich typowa cecha. Jeżeli ciśnienie i przepływ wody zimnej są wystarczające to najprostszym rozwiązaniem byłoby wymienienie ogrzewacza przepływowego na pojemnościowy (ze zbiornikiem). Alternatywą, w sytuacji gdy ciśnienie wody zimnej jest zbyt niskie, jest założenie elektronicznie sterowanej pompy podnoszącej ciśnienie. Jeżeli zaś zbyt niskie na poddaszu jest zarówno ciśnienie jak i przepływ wody zimnej, to pozostaje dodanie na poddaszu zestawu hydroforowego ze zbiornikiem. Wówczas to zbiornik będzie pełnił funkcję bufora.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się