Witam, mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza. Dach kryty dachówką, pod spodem została papa, pełne deskowanie… Chodzi o paroizolację- czy między deskami a wełną powinna być folia? Jeśli tak to jaka ? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
Witam, mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza. Dach kryty dachówką, pod spodem została papa, pełne deskowanie… Chodzi o paroizolację- czy między deskami a wełną powinna być folia? Jeśli tak to jaka ? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
Kto przegląda
0 użytkowników
Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
Czytanie księgi wieczystej wcale nie jest trudne, jeśli zna się podstawy jej budowy.
Księga składa się z czterech działów:
1️⃣ Dział I-O – informacje o nieruchomości (adres, powierzchnia, numer działki).
2️⃣ Dział I-Sp – dane właściciela lub współwłaścicieli.
3️⃣ Dział II – prawa, roszczenia i ograniczenia (np. służebności).
4️⃣ Dział IV – hipoteki i obciążenia finansowe.
Dane można sprawdzić bezpłatnie w oficjalnym serwisie Ministerstwa Sprawiedliwości, jeśli zna się numer księgi wieczystej.
Jeśli nie masz numeru KW, można skorzystać z prywatnych wyszukiwarek, np. ksiegi.info, które umożliwiają wyszukanie księgi po adresie lub numerze działki.
Warto zawsze upewnić się, że dane pochodzą z aktualnego rejestru — wtedy masz pewność, że są wiarygodne.
Cześć.Panowie pilna awaria ,leci mi woda z kibla pod tynkowego ,gdy napełnia już prawie do końca wtedy leci cały czas w kiblu takim grubym strumieniem .Na noc zakręciłem wodę bo już nic nie zdzialam.Co tam wymienić trzeba żeby ta woda nie leciala,dodam że tam z 10 lat nic nie było robione nie wiem jak się zabrać za to ,może jakiś poradnik ?