MarKok Napisano 15 października 2021 Udostępnij #1 Napisano 15 października 2021 (edytowany) Bardzo potrzebuje wsparcia! Panowie, którzy wykonywali cyklinowanie podłogi, twierdzą, ze to wina wilgoci. Według informacji, jaką otrzymałam od nich stosowali Bona Traffic HD, gdy byłam na miejscu Pan wylewał preparat z butelki z nazwa: AquaSeal EcoGold. Niestety nic mi to wszystko nie mówi. Pytanie co mogę z taką podłogą zrobić i czy jestem w stanie zidentyfikować problem, aby go uniknąć przy kolejnej probie? Edytowano 15 października 2021 przez MarKok (zobacz historię edycji) Link do komentarza
drzanudz Napisano 20 października 2021 Udostępnij #2 Napisano 20 października 2021 (edytowany) Na zdjęciach to wygląda jak pleśń. Podłoga nowa, czy regenerowana? To co widać, jest pod lakierem? Jakiego lakieru w końcu użyli, oraz jaki był zastosowany lakier podkładowy? Oraz, jaką metodą nanoszono lakier? Edytowano 20 października 2021 przez drzanudz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 20 października 2021 Udostępnij #3 Napisano 20 października 2021 Dnia 15.10.2021 o 11:36, MarKok napisał: AquaSeal EcoGold To jest lakier wodny i w spoinach są pozostałości tego lakieru moim zdaniem, ale pewności nie mam. https://profiparkiet.pl/wp-content/uploads/2016/09/AquaSeal_EcoGold_TM_PL.pdf "Lakier Bona Traffic HD to najmocniejszy i najszybciej schnący lakier na świecie. Umożliwia ponowne korzystanie z podłogi po zaledwie 12 godzinach od nałożenia. Został opracowany z myślą o pokrywaniu dużych powierzchni." źródło: https://www1.bona.com/pl/webchannel/oferta-profesjonalna/powloki/lakiery/lakiery-do-drewna/bonatraffic-hd-sm-ml2-3x495l/ Dziwna ta kombinacja lakierów różnych marek. Możliwe, ze tak Ci spece robią, ale zgodnie z instrukcją, po pierwszym lakierze można chodzić po 12 godzinach a ten drugi to lakier ...jak wynika z fragmentu opisu. Trochę mnie dziwi takie "sztukowanie". Link do komentarza
drzanudz Napisano 30 października 2021 Udostępnij #4 Napisano 30 października 2021 Chyba jednak pomoc nie była potrzebna, bo brak odzewu ze strony założyciela tematu... A szkoda... Link do komentarza
Dominik Wolski Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij #5 Napisano 22 grudnia 2022 Prawdopodobnie w miejscach gdzie jest widoczny biały nalot, klepki były słabo wyszpachlowane i w tym miejscu jest niewielka różnica płaszczyzny. Przez to lakier zebrał się w tym miejscu i stworzył skorupę . Szlif jeszcze raz i położyć podkład na alkoholu i dopiero po odparowaniu nanieść lakier nawierzchniowy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się