Muszyna Napisano 30 września 2021 #1 Napisano 30 września 2021 (edytowany) Cześć. W jednym z pomieszczeń mam niewyciągniętą izolację poziomą po za obręb ściany. Chcę zrobić izolację poziomą pod posadzkę w postaci położenia papy na chudziaku. Jak mądrze połączyć obie izolacje? Coś w rodzaju fasety z masy KMB wystarczy? Edytowano 30 września 2021 przez Muszyna (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 1 października 2021 #2 Napisano 1 października 2021 Teoretycznie wystarczy.
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 1 października 2021 #3 Napisano 1 października 2021 Ale faseta utrudni potem ułożenie izolacji cieplnej ze styropianu. Ja bym pokrył to połączenie izolacji lepikiem a jeszcze lepiej uszczelniaczem dekarskim. Potem przykrył jeszcze folią, żeby styropian nie miał kontaktu z lepikiem albo innym bitumem.
Muszyna Napisano 2 października 2021 Autor #4 Napisano 2 października 2021 21 godzin temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał: ...Ja bym pokrył to połączenie izolacji lepikiem a jeszcze lepiej uszczelniaczem dekarskim... Też myślałem o lepiku. Coś takiego wpadło mi do głowy - na łączenie pap lepik, a na to elastyczna taśma uszczelniająca. https://izohan.eu/produkt/izohan-tasma-uszczelniajaca-250-190/
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się