patyczak94 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij #1 Napisano 13 sierpnia 2021 witam mam dzialke rolna 1500m2 i wz na zabudowe jednorodzinna, chce budowac na wylaczenie z produkcji rolnej do 500m2 bez kosztow, ale z tego co wiem to duzo bedzie podatku za ten budynek? mam opcje budowac na zagrodowke bo zona nabyla 1.5ha ziemi, lub tez moge wydzierzawic od rodziny, ALE nie chce skladac kolejnego wniosku o wz bo czas oczekiwania to ok 3mies. czy jest opcja budowy budynku mieszkalnego, wylaczenie z prod. rolnej i pozniej jakos po wybudowaniu zmienic to znow zeby placic podatek rolny za ten grunt? bo place aktualnie nke wiem jakies 30zl na rok a tak wyjdzie mi chyba kilkaset zl? jakie mam mozliwosci zeby placic maly podatek i nie robic kolejnego wz na zabudowe zagrodowa Link do komentarza
aru Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij #2 Napisano 13 sierpnia 2021 ciasteczko mieć i zjeść? trudno będzie , niemożliwe wręcz? Link do komentarza
retrofood Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij #3 Napisano 13 sierpnia 2021 22 minuty temu, aru napisał: ciasteczko mieć i zjeść? trudno będzie , niemożliwe wręcz? E tam, zależy od partii i patrona. Nie takie numery my ze szwagrem przewalili za tej kadencji... Link do komentarza
patyczak94 Napisano 13 sierpnia 2021 Autor Udostępnij #4 Napisano 13 sierpnia 2021 czyli jenynie nowy wniosek o wz? Link do komentarza
aru Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij #5 Napisano 14 sierpnia 2021 11 godzin temu, patyczak94 napisał: dno... szkoda wogole bylo tu pisac cóż, nikt raczej tu nie doradzi jak popełnić oszustwo jak słusznie zauważyłeś - nowe WZ, o ile to coś da Link do komentarza
patyczak94 Napisano 14 sierpnia 2021 Autor Udostępnij #6 Napisano 14 sierpnia 2021 53 minuty temu, aru napisał: cóż, nikt raczej tu nie doradzi jak popełnić oszustwo jak słusznie zauważyłeś - nowe WZ, o ile to coś da ale jezeli idzie to obejsc to chetnie poslucham? w trakcie czy ukonczeniu budowy co mozna zrobic? lub na tym etapie? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się