Grzesznik6 Napisano 12 maja 2021 Udostępnij #1 Napisano 12 maja 2021 Witam, Mam problem. Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę. W WZ mam że muszę mieć studnie przydomową (brak możliwości podłączenia wody) i jest ona na mapie złożonej do starostwa wraz wnioskiem o pnb. Każdemu z sąsiadów starostwo wysyła zawiadomienie o tym że planuje studnie i mają oni prawo się odwołać. I teraz się zacznie: Jeden z sąsiadów zmarł wiele lat temu i nie mają do kogo wysłać. Nie mogą również ustalić spadkobierców. Więc zawiesili postępowanie w sprawie mojego pozwolenia na budowę i poinformowali że będą próbować ustalić ostatni adres zameldowania sąsiada. Nie znam się na tym, ale mam obawy że potrwa to bardzo długo (lata?). Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi sytuacji w jakiej się znalazłem i jakie mam możliwości. Pozdrawiam Link do komentarza
aru Napisano 12 maja 2021 Udostępnij #2 Napisano 12 maja 2021 (edytowany) skoro sąsiad zmarł to może powinni szukać na cmentarzu? szukają nie tam gdzie trzeba a tak deczko poważniej, czemu rozsyłają po sąsiadach? oddziaływujesz na sąsiadów? robisz studnię głębinową z lejem depresji niczym dziury w Semipałatyńsku? jest gdzieś przywołany przepis, że tak ma być? W tym zawiadomieniu? Edytowano 12 maja 2021 przez aru (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Grzesznik6 Napisano 12 maja 2021 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 maja 2021 Budując studnie musi ona mieć min 30m od oczyszczalni przydomowej więc sąsiad może odpisać że jest w trakcie załatwiania sobie oczyszczalni. (Chyba o to chodzi) Link do komentarza
aru Napisano 12 maja 2021 Udostępnij #4 Napisano 12 maja 2021 tu akurat jest zasada kto pierwszy ten lepszy, ale obowiązują odległości od granicy ( Rozdział 6); muszą być przywołane przepisy, takie widzimisię to tu nie obowiązuje, znasz treść zawiadomienia sąsiadów? Co w tym temacie "powiedziało" Ci Starostwo? szukaj w kwitach Link do komentarza
Mi Bu Napisano 22 lipca 2024 Udostępnij #5 Napisano 22 lipca 2024 Czy udało się Panu rozwiązać problem? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się