Skocz do zawartości

Równanie ścian

Recommended Posts

Dzień dobry, 

prosze o pomoc, mianowicie kupiłem mieszkanie w starym bloku. Ściany mam jakieś chropowate (jak na zdjęciach) i pytanie co mogę zrobić żeby je sprawnie wygładzić? Mecze się od kilku godzin ze skrobaczką malarską i narzędziem wielofunkcyjnym ale idzie to strasznie mozolnie...

pozdrawiam,

Tomek

5BD05CAB-5E8B-4B50-8690-2C86EE86E55E.jpeg

3B04C833-B0E0-4E72-B883-A2700F1A8CCF.jpeg

83057242-43DB-4820-B55B-AA241CA6F27F.jpeg

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Czyli wychodzi na to, że teraz ten nr 3 pracuje dobrze? Mówiąc wyrzuca, miałem na myśli usuwa powietrze z mieszkania. Przy otwartym oknie wywala go jeszcze wiecej. W skrócie: Nr 1 w łazience wyrzuca na zewnątrz, Nr 3 wyrzuca powietrze na zewnątrz, a nr 2 podłaczony rurą kominową z piecykiem zasysa zimne powietrze do domu. Załączam jeszcze zdjęcie, jak to wygląda.   Nic w nich nie zmieniałem, a w poprzednich sezonach było chyba ok (z wyjątkiem tego, że kanał nr 3 widoczny na zdjęciu na prawo wrzucał tone zimnego powietrza do domu)     Dziś zadam takie pytanie + pójdę zasięgnąć języka po sąsiadach. Dziękuję za odpowiedz
    • To i w tym trzecim też nie jest tak, jak powinno być... W budynkach z tamtego okresu WSZYSTKIE kanały WENTYLACYJNE mają pracować jako wyciągi zużytego powietrza z mieszkania... plus kanał spalinowy do szczelnego podłączenia do piecyka gazowego... Sytuację rozchrzaniły - delikatnie mówiąc - szczelne okna plastikowe Patrz w wolnej chwili tutaj:   W związku z zapewnieniem w administracji o tym, że każde mieszkanie ma swój układ kominów wentylacyjnych możesz zrobić doświadczenie i przy prawidłowym ciągu tego kanału wpuść gaz "kolorowy"... Nie jestem pewien, czy każde mieszkanie ma swój kanał spalinowy do piecyków gazowych i to pytanie jak najszybciej zadaj w dziale technicznym spółdzielni, bo może być zbiorczy, choć to mało prawdopodobne i byłoby zbyt niebezpieczne... Teraz bardzo często, a może nawet i najczęściej, projektanci dodają kanał, pompujący świeże powietrze do pomieszczeń kuchennych, ale to na pewno nie ma miejsca w Twoim budynku...   Właściwie  źle napisałem z tym GAZEM KOLOROWYM... chodzi o dym kolorowy, małe porcyjki jakiejś mieszanki chemikaliów z knotem, które po zapaleniu wydzielają nie za dużą chmurkę barwnego gazu, który zabrany przez ciąg powietrza, pokazuje jak ten ciąg wygląda i dokąd zmierza...
    • Cześć, w remontowanym mieszkaniu nikt mi nie otwiera. A podczas remontu nie byłem na tyle mądry żeby iść do robotników i spytać czy cos tam robili. Będę musiał czatować na klatce i wybadać czy ktoś tam w ogóle teraz mieszka.   A co do fragmentu z piecykiem - problem mam właśnie z tą dziurą nr 2, do której powinny wlatywać spaliny z piecyka gazowego. Zamiast wciągać je, to wywala je do domu (chyba, że mam otwarte okno albo rozszczelniam po jednym w każdym pomieszczeniu tak jak dziś o dziwo).   Teraz też zauważyłem, że otwór nr 3 cały czas wyrzuca powietrze. Nawet jak otwieram okno (w zeszłym sezonie było na odwrót i otwór nr 3 wciągał powietrze do kuchni) 
    • A tak w ogóle, to rozmawiałeś na ten temat z tym remontującym sąsiadem o zakresie jego prac w okolicach wentylacji? Mówiłeś o problemach, które wiążesz czasowo z jego remontem? I na 10000% wiesz, że nie jest to kanał spalinowy piecyka gazowego?     Ooo, byłeś pierwszy...
    • Dzisiaj o dziwo brałem prysznic i rozszczelnilem po jednym oknie w pokoju i kuchni i było ok. Może te nawiewniki to jednak nie taki zły pomysł? Chociaż i tak to tylko rozwiązanie zastępcze, skoro ktoś spierniczył wentylację w bloku:)) Muszę pogadać z właścicielem mieszkania, aby osobiście napisał pismo do spółdzielni w tej sprawie. Ja niestety tylko wynajmuję.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...