Skocz do zawartości

Roleta zewnętrzna

Recommended Posts

Napisano
Witam.
Mam zamiar wymieniać okna w moim mieszkaniu w bloku. Ze względu na to, że jest to mieszkanie na parterze, okna będą z roletami zewnętrznymi. W różnych punktach sprzedaży rolet sprzedawcy mają rózne zdanie co do montażu rygla w tych roletach. Niektórzy twierdzą, że sama roleta ma wystarczające zabezpieczenia i nie potrzeba dodatkowego zamka, a inni mówią, że bez rygla roletę można z zewnątrz bez problemu podnieść do góry. Co wy o tym sądzicie?? Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano
Cytat

WITAM

takie zabezpieczenia powinny być wzmocnione alarmem roleta plus alarm z powiadomieniem na komórke wystarczy.

Ja jesteśmy na drugim końcu miasta to niewiele nam to pomoże.
Napisano
Ale jak alarm będzie głośno wył na całą okolice to odstraszy złodzei. U moich sąsiadów często włącza się alarm - trudno go nie usłyszeć nawet gdy słucham muzyki!!!!!
Tak więc rygiel i alarm najlepiej.
Napisano
Cytat

Najlepszy będzie alarm który wyje głośno - i jeszcze security przyjeżdża w ciągu 5 minut.

Inne firmy nie przyjeżdżają?

A ta roleta zewnętrzna jest drewniana czy z aluminium?
Napisano
Cytat

Alarm z powiadomieniem na komórkę to chyba cichy alarm?

witam

trzeba dobrac odpowiednią centralke i wystarczy nam opcji na każdy pomysł.
alarm cichy i głośny,powiadomienie do ochrony i właściciela.Plus zabezpieczenia mechaniczne ,proste i skuteczne tak wykonane aby nikt tego nie zauważył.
Napisano
Cytat

Inne firmy nie przyjeżdżają?

A ta roleta zewnętrzna jest drewniana czy z aluminium?

pisząc security miałem na myśli jakąś firmę ochroniarską - bez nazwy.
Napisano
Cytat

Może w dużych miastach przyjeżdża.

Ja nie mieszkam w dużym mieście i gdy u sąsiadów włączy się alarm to ochrona jest za kilka minut - najpierw dzwonią domofonem (żeby sprawdzić czy ten alarm nie był przypadkowo włączony przez właścicieli domu)-a następnie przeskakują przez ogrodzenie i sprawdzają dom dookoła - okna i drzwi. Jeśli nic się nie dzieje to odjeżdżają.
Napisano
Cytat

witam

trzeba dobrac odpowiednią centralke i wystarczy nam opcji na każdy pomysł.
alarm cichy i głośny,powiadomienie do ochrony i właściciela.Plus zabezpieczenia mechaniczne ,proste i skuteczne tak wykonane aby nikt tego nie zauważył.

Odpowiednia centralka kosztuje też odpowiednio?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...