Skocz do zawartości

Drzwiczki rewizyjne pod prysznicem

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Jestem w trakcie planowania remontu łazienki i chciałabym umieścić prysznic w miejscu, gdzie znajduje się pion wodno-kanalizacyjny. Myślałam o zamontowaniu rewizji obudowanej płytkami, ale mam obawy o szczelność przed wodą. Czy ktoś stosował już takie rozwiązanie i może podzielić się doświadczeniem ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc !

rewizja 1.PNG

Napisano

Czy tam mają znaleźć się ukryte wodomierze?

Bo jeśli nie, to nie widzę sensu robienia rewizji... W razie awarii i tak cała ściana będzie rozkuwana - przez rewizję w znakomitej większości przypadków nie da się usunąć uszkodzenia pionu kanalizacyjnego, czy wodociągowego...

Napisano

Płytki takie same jak na zdjęciu, które dodałam. Kontaktowałam się z firmą, która takie rewizje produkuje i mówili, że mają klientów, którzy montują je pod prysznicem, ale miałam nadzieje, że ktoś doradzi mi czy to dobry pomysł i czy faktycznie woda nie przecieka. 

Napisano

Nie spotkałem się z takim typem drzwiczek... wyglądają solidnie, mają uszczelki, więc przy prawidłowym i starannym montażu mogą być szczelne... pod same płytki w okolicy drzwiczek woda może się dostać, ale do kanału pionów już nie powinna...

może @joks coś takiego montował - jest na bieżąco w remontach i pomoże ocenić...

• 1 rok temu...
Napisano

Alicja12

jestem dokładnie w tej samej sytuacji. Pion i liczniki na ściance  pod prysznicem. Jak sprawdziły się drzwiczki rewizyjne? I czy ew. mogę prosić o polecenie firmy? 
z góry dziękuję. 

Napisano
  Dnia 29.05.2022 o 08:23, retrofood napisał:

Pełne kabiny są "przestawialne".

Rozwiń  

Są SZYBKO PRZESTAWIALNE?

Wymieniałem pęknięte wężyki w "przestawialnych" kabinach w zalanych mieszkaniach... nieźle się nalało...

Dnia 29.05.2022 o 10:14, animus napisał:

liczniki założyć ze zdalnym odczytem

Rozwiń  

I - JAKOŚ - co 5 lat wymieniać/regenerować liczniki, aby je zalegalizować...

Napisano
  Dnia 29.05.2022 o 11:07, podczytywacz napisał:

Są SZYBKO PRZESTAWIALNE?

Wymieniałem pęknięte wężyki w "przestawialnych" kabinach w zalanych mieszkaniach... nieźle się nalało... 

Rozwiń  

Też wymieniałem. W zaprzyjaźnionym domu. W miesiąc po montażu kabiny. Niestety chińszczyzna. Dałem wtedy polskie wężyki i do dzisiaj spokój a minęło już kilkanaście lat.

PS. Zalanie nie wchodziło w grę bo kabina miała odpływ do kratki. Więc woda z pękniętego wężyka szła prosto do kanalizacji (pod kabiną) i to była największa strata.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...