PaolkaG Napisano 29 grudnia 2020 #1 Napisano 29 grudnia 2020 Panowie! W Was cała moja nadzieja! Pomóżcie proszę naprawić cieknący kran! Cieknie jak w załączonym filmiku. Potrzebuje instrukcji co robić - instrukcji jak dla trzylatka bo ma blond głowa nie ogarnia tematu .. IMG_4022.MOV IMG_4021.MOV
joks Napisano 29 grudnia 2020 #2 Napisano 29 grudnia 2020 Na słuch to ciężko coś poradzić bo filmiku żadnego nie widzę ...
usiek Napisano 29 grudnia 2020 #3 Napisano 29 grudnia 2020 9 minut temu, joks napisał: Na słuch to ciężko coś poradzić bo filmiku żadnego nie widzę ... Są tam 2 pliki z filmami... cieknie ostro. 22 minuty temu, PaolkaG napisał: IMG_4022.MOV IMG_4021.MOV
PaolkaG Napisano 29 grudnia 2020 Autor #5 Napisano 29 grudnia 2020 No cieknie.. i chciałabym sama ale nie umiem.. domyślam się ze powinnam zakręcić wodę i zdjąć hmm (wybaczcie drodzy Panowie zupełnie niefachowe słownictwo) tą część która odkręca się wodę. I tam w środku jest coś z czym powinnam jechać do sklepu hydraulicznego ale za cholerę nie wiem jak to wyciągnąć 🤷♀️ Dorzucam zdjęcie - tez widać jak cieknie
joks Napisano 29 grudnia 2020 #6 Napisano 29 grudnia 2020 Dobra , mojemu nadwornemu hakerowi udało się sciągnąć te filmiki ....i moja konkluzja jest taka że ta bateria jest do wymiany ....a conajmniej same simeringi w niej ....wstaw zdjęcie z ciut dalszej odległości żeby rozkminić co to za typ baterii bo na filmikach nie widać 7 minut temu, PaolkaG napisał: No cieknie.. i chciałabym sama ale nie umiem.. domyślam się ze powinnam zakręcić wodę i zdjąć hmm (wybaczcie drodzy Panowie zupełnie niefachowe słownictwo) tą część która odkręca się wodę. I tam w środku jest coś z czym powinnam jechać do sklepu hydraulicznego ale za cholerę nie wiem jak to wyciągnąć 🤷♀️ Dorzucam zdjęcie - tez widać jak cieknie Jeszcze ciut dalej aby było widoczne całe te ustrojstwo Na razie zakręć zawory na wodomierzach bo nabije Ci liczniki i będziesz niepotrzebnie płacić ...
PaolkaG Napisano 29 grudnia 2020 Autor #7 Napisano 29 grudnia 2020 Ee nie.. to cieknie tylko przy odkręconej wodzie na szczęście.. napis na baterii deante.. do wymiany to już chyba będę potrzebować kogoś kto się zna
bajbaga Napisano 29 grudnia 2020 #8 Napisano 29 grudnia 2020 Ta bateria bezwzględnie do wymiany. Po powiększeniu zdjęcia widać, że trzyma się toto tylko na resztkach niklowania. Rdza zapewne, tak wwpierdziela, że zapewne nie można zasnąć.
joks Napisano 29 grudnia 2020 #9 Napisano 29 grudnia 2020 Przed chwilą, PaolkaG napisał: Ee nie.. to cieknie tylko przy odkręconej wodzie na szczęście Uffffff Sama tego nie zrobisz .. Tak jak pisałem , całość do wymiany , hydraulikowi zajmie to 3,5 min .....będziesz tylko musiała kupić nową baterię ....ale trzeźwego i dyspozycyjnego hydraulika teraz znaleźć to............szybciej szóstkę w totka trafisz....
zenek Napisano 29 grudnia 2020 #10 Napisano 29 grudnia 2020 14 minut temu, PaolkaG napisał: cieknie tylko przy odkręconej wodzie na szczęście jeśli tylko przy odkręconej wodzie, to może poluzowała się wylewka, znaczy to, do czego jest podłączony ten wąż. Albo poluzowała, albo padła uszczelka w tym miejscu. Tylko nie wiem, czy przy tym typie obudowy jest szansa do tego dotrzeć. Albo rzeczywiście baterię zżarła rdza. Może znajdziesz jaiegoś sąsiada do wymiany baterii - w sumie wymiana baterii to dość prosta czynność. Albo w sklepie z baterią dostaniesz namiar na takiego fachowca
PaolkaG Napisano 29 grudnia 2020 Autor #11 Napisano 29 grudnia 2020 To jutro będę szukać.. i nowej baterii i hydraulika 😂 dzięki bardzo za Wasze rady 😁😍
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się