Planujesz budowę domu lub zakup nieruchomości i potrzebujesz finansowania?
Jako niezależny doradca kredytowy pomagam klientom na każdym etapie uzyskania kredytu hipotecznego – od weryfikacji zdolności kredytowej, przez porównanie ofert wielu banków, aż po finalizację umowy.
Działam lokalnie na terenie Śląska i części Małopolski.
✔ pełna niezależność – nie reprezentuję banków
✔ brak opłat za konsultacje
✔ pomoc również przy refinansowaniu, wcześniejszej spłacie i zabezpieczeniu wkładu własnego
Więcej informacji znajdziesz na mojej stronie:
👉 https://www.kredythipoteczny.afimo.pl
Chodzi mi właśnie o to w jakim trybie uzyskano pozwolenie na podniesienie terenu - uwzględnia to pierwotny projekt budynku, potem uzyskano pozwolenie na mocy odrębnej decyzji. A może wszystko odbywa się na dziko, czy jak kto woli - bez żadnego trybu.
Osobny komin do kominka i osobny do pieca ogrzewajacego dom.
Kominek ma byc na drewno - zabudowany .
Czy przy takim kominku najlepiej żeby wlot do komina byl jak najwyzej żeby dodatkowo ogrzac od rury przed wlotem przestrzeń żeby odebrać ciepło z powietrza ?
Będzie miał osobny przewód kominowy - mam nadzieję...
To ma być "koza", czy kominek zabudowany?
Na piec na pelet masz zapewne kotłownię, to wlot może być gdzieś i powyżej wylotu w konstrukcji pieca, ale do kominka raczej powinien być wymierzony do danego modelu kominka...
Tak, izolacja ławy fundamentowej jest potrzebna – zabezpiecza przed wilgocią i pękaniem.
Dysperbit sam nie wystarczy – po jego zastosowaniu należy ułożyć izolację poziomą (papa, folia, taśma).
Dobre wykonanie izolacji to trwałość i spokój na lata – szczególnie przy ciężkich, betonowych ogrodzeniach.
Recommended Posts