RaveN365 Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij #1 Napisano 21 lipca 2020 Witam, nie znam się wogóle na budownictwie/wykończeniówce, jestem zwykłym informatykiem. Wiem tylko tyle że tynk w tym pokoju jest zrobiony z zaprawy + trzciny. Jaki jest najlepszy sposób naprawy tej ściany, dom jest z cegieł a przed nimi jest drewno, dodaje zdjęcie jak to wygląda. Mam w planie pomalować ten pokój, założyć nową podłogę. Najbardziej zależy mi na tych ścianach. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij #2 Napisano 21 lipca 2020 Stara, poczciwa chałupa. Matę widzę chyba trzcinową, tynk i "pulpę". To by trzeba było odtworzyć, a tynk wierzchni wygładzić. Na początek opukać młotkiem i potem dopiero zobaczysz skalę takiego rozpoznania. Pewno z połowa odleci. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij #3 Napisano 21 lipca 2020 Rekonstrukcja "zabytkowego"tynku będzie pracochłonna, a efekt wizualny raczej mizerny. Jeśli to pokój do zamieszkania to najprostsze będzie zrobienie okładziny z płyt gips-kart. na stelażu, a przy okazji mozna latwo ukryć np.nowe przwody insastalacji elektrycznej. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się