Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Jaki jest zasadniczy plus przykręcenia GK na OSB? Z całą pewnością podnosi to koszta. W aspektach przeciwpożarowych nie gra to roli, że tak naprawdę pod GK jest łatwopalne OSB?
-
Przez nowoczesne-domki · Napisano
Nowoczesne-Domki.pl to polski producent domków drewnianych oraz małej architektury ogrodowej — bez kompromisów jeśli chodzi o jakość i funkcjonalność. Nasza oferta obejmuje domki letniskowe (całoroczne i sezonowe), ogrodowe i narzędziowe, altany, wiaty garażowe, tarasy oraz indywidualne projekty architektury ogrodowej. Budujemy konstrukcje do 35 m² — bez pozwolenia — oraz większe na specjalne zamówienie. Stosujemy sezonowane drewno iglaste, chronione przed warunkami atmosferycznymi, w standardzie zapewniając okna, drzwi, krycie dachowe, impregnację i estetyczne wykończenie. Na życzenie klienta oferujemy izolację, instalacje elektryczne, hydrauliczne i grzewcze oraz pełną personalizację każdego projektu. Współpracując z nami, zyskujesz solidność, terminowość i transparentność warunków. Działamy na terenie całego kraju, zapewniając profesjonalny montaż i wsparcie na każdym etapie. Sprawdź naszą ofertę: https://nowoczesne-domki.pl/ -
No są i co z tego skoro wyżej kilka osób Ci tłumaczy, ze tak ciężka izolacja wewnątrz budynku na chudziaku jest zbędnym wydatkiem. Jak już przywołałeś ICOPAL to oni mają w ofercie Szybki grunt SBS i do tego Fiudament SBS do izolacji ścian fundamentowych. Po 72h i odprowaniu rozpuszczalników można na to kleić styropian.
-
Ja w tamtym tygodniu przykręcałem w ten sposób OSB, ale 9mm. Na to będą płyty GK przykręcone. Nie wiem jak w PL, ale w Szwecji to jest standart, przynajmniej parę lat kumpel w ten sposób robił tam każdą zabudowę. Drugi, który już w temacie działa 30 lat też mi to doradził. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Są też papy z atestami pzh, tak zwane higieniczne nadające się własnie do pomieszczeń . np: icopal fundament 4.0 .
-
-
Popularne tematy