miro17 Napisano 14 grudnia 2007 #1 Napisano 14 grudnia 2007 Pomocy!!!!! ile mogę zapłacić wykonawcy az 1 metr kwadratowy ogrzewania podłogowego z rur pcv?Bardzo pilne!!
adamis Napisano 14 grudnia 2007 #2 Napisano 14 grudnia 2007 Ustalanie ceny za m2 podłogówki jest bez sensu.Czy to 10m2,czy 30-roboty nie wiele więcej.Te małe powierzchnie układa się nawet gorzej.Fakt,że już powierzchnie,które trzeba dzielić na kilka obwodów wymagają więcej pracy,ale generalnie i tak nie jest to trudna robota.Wg. mnie ułożenie jednego obwodu podłogówki wymaga nieraz sporo mniej czasu,niż podłączenie grzejnika,dlatego nie wiem,skąd wyższa cena podłogówek.Ja bym zdecydowanie wolał ułożyć 100 obwodów podłogówek niż podłączyć 100 grzejników.Po tej samej cenie licząc.Ja biorę za 1 obwód 130-200zł,a zdarzało się i 80zł.To wychodzi jakieś 10zł za m2.
miro17 Napisano 15 grudnia 2007 Autor #3 Napisano 15 grudnia 2007 Dzięki bardzo za podpowiedź!!A może wiesz ile by kosztowała modernizacja kotłownipodobno mają być jakieś rozdzielacze w piecużeby rograniczyć ogrzewanie grzejnkowe od podłogowegopiec ma coś 60kW Gazowy,z sieci.czekam na odpowiedźpozdrawiam
adamis Napisano 16 grudnia 2007 #4 Napisano 16 grudnia 2007 Trochę nie bardzo łapię o co chodzi.Ale lajkonikowi można wybaczyć Rozdzielacze,chyba raczej nie w piecu ale gdzieś w kotłowni.Zależy ile obwodów tej podłogówki.Rozdzielacze też są różne.Najtańszy można kupić za 250zł za 5-7 obwodów,a są i po 700.Do tego dochodzi pompa i jakiś zawór z kapilarą-razem może wyjść ze 450.Do tego szafka 100-150.Czyli taki kompletny rozdzielacz z szafką to wydatek 700-1200zł.Montaż takiego rozdzielacza to ok.200zł.ale to już zależy naprawdę od wielu czynników,jak choćby rejon kraju i czy szafka będzie wkuwana czy na zewnątrz.No i nie wiem jaki będzie tam faktyczny zakres tej modernizacji.
narta77 Napisano 9 marca 2008 #5 Napisano 9 marca 2008 Cytat Ustalanie ceny za m2 podłogówki jest bez sensu.Czy to 10m2,czy 30-roboty nie wiele więcej.Te małe powierzchnie układa się nawet gorzej.Fakt,że już powierzchnie,które trzeba dzielić na kilka obwodów wymagają więcej pracy,ale generalnie i tak nie jest to trudna robota.Wg. mnie ułożenie jednego obwodu podłogówki wymaga nieraz sporo mniej czasu,niż podłączenie grzejnika,dlatego nie wiem,skąd wyższa cena podłogówek.Ja bym zdecydowanie wolał ułożyć 100 obwodów podłogówek niż podłączyć 100 grzejników.Po tej samej cenie licząc.Ja biorę za 1 obwód 130-200zł,a zdarzało się i 80zł.To wychodzi jakieś 10zł za m2. Witam,jestem w tej chwili na etapie podejmowania decyzji : ogrzewanie podłogowe gaz czy prąd i chyba mimo wszystko pozostanę przy prądzie. Dlatego moję pytanie czy ma Pan wolne terminy i czy ewentualnie można umówić się na jakieś wstępne analizy lub wyzceny.Pozdrawiam Magda z ChotomowaPs. chyba że jest Pan z przeciwnego krańca Polski:-)
adamis Napisano 9 marca 2008 #6 Napisano 9 marca 2008 Trocha kawoł drogi bo jo żech jes z Katowic.Tak dalyko nie robia.
Sympati Napisano 15 marca 2008 #7 Napisano 15 marca 2008 Cytat Trochę nie bardzo łapię o co chodzi.Ale lajkonikowi można wybaczyć Rozdzielacze,chyba raczej nie w piecu ale gdzieś w kotłowni.Zależy ile obwodów tej podłogówki.Rozdzielacze też są różne.Najtańszy można kupić za 250zł za 5-7 obwodów,a są i po 700.Do tego dochodzi pompa i jakiś zawór z kapilarą-razem może wyjść ze 450.Do tego szafka 100-150.Czyli taki kompletny rozdzielacz z szafką to wydatek 700-1200zł.Montaż takiego rozdzielacza to ok.200zł.ale to już zależy naprawdę od wielu czynników,jak choćby rejon kraju i czy szafka będzie wkuwana czy na zewnątrz.No i nie wiem jaki będzie tam faktyczny zakres tej modernizacji. Lajkonikowi? Ja po mieczu z Krakowa i coś czuje że dziwnie się czuje...
adamis Napisano 15 marca 2008 #8 Napisano 15 marca 2008 To taka andaluzja do pewnego dowcipu o blondynce.
patefon Napisano 21 marca 2008 #9 Napisano 21 marca 2008 Cytat Witam,jestem w tej chwili na etapie podejmowania decyzji : ogrzewanie podłogowe gaz czy prąd i chyba mimo wszystko pozostanę przy prądzie. Dlatego moję pytanie czy ma Pan wolne terminy i czy ewentualnie można umówić się na jakieś wstępne analizy lub wyzceny.Pozdrawiam Magda z ChotomowaPs. chyba że jest Pan z przeciwnego krańca Polski:-) Jetsem pewny, że większość z piszących tu na forum chciałoby zatrudnić takiego fachowca jak adamis ... ale niestety on jest z Katowić i tam mają monopol na niego.
Laurio Napisano 21 marca 2008 #10 Napisano 21 marca 2008 Cytat Jetsem pewny, że większość z piszących tu na forum chciałoby zatrudnić takiego fachowca jak adamis ... ale niestety on jest z Katowić i tam mają monopol na niego. Katowice to jak Ziemia Obiecana ostatnio.
JOLAŻORY Napisano 11 marca 2009 #11 Napisano 11 marca 2009 Cytat Ustalanie ceny za m2 podłogówki jest bez sensu.Czy to 10m2,czy 30-roboty nie wiele więcej.Te małe powierzchnie układa się nawet gorzej.Fakt,że już powierzchnie,które trzeba dzielić na kilka obwodów wymagają więcej pracy,ale generalnie i tak nie jest to trudna robota.Wg. mnie ułożenie jednego obwodu podłogówki wymaga nieraz sporo mniej czasu,niż podłączenie grzejnika,dlatego nie wiem,skąd wyższa cena podłogówek.Ja bym zdecydowanie wolał ułożyć 100 obwodów podłogówek niż podłączyć 100 grzejników.Po tej samej cenie licząc.Ja biorę za 1 obwód 130-200zł,a zdarzało się i 80zł.To wychodzi jakieś 10zł za m2. Ja jestem z żor i mam pytanie ile pan by chciał za zrobienie mi w całośći wszystkiego czyli ok 40 m2 podłogi i całą resztę od pieca począwszy. Pomieszczenie te to 2 łazienki kuchnia holl i salon z góry dziękuje za odpowiedz a termin jaki mnie interesuje to pewnie za rok hehe bo zaczyna sie właśnie moja budowa ale chciałabym wiedzieć jaki to mniej wiecej byłby koszt a i jeszcze jedno w 3 pokojach 2 na poddaszu i jeden na dole chciałabym po grzejniku
adamis Napisano 16 marca 2009 #12 Napisano 16 marca 2009 Cytat Ja jestem z żor i mam pytanie ile pan by chciał za zrobienie mi w całośći wszystkiego czyli ok 40 m2 podłogi i całą resztę od pieca począwszy. Pomieszczenie te to 2 łazienki kuchnia holl i salon z góry dziękuje za odpowiedz a termin jaki mnie interesuje to pewnie za rok hehe bo zaczyna sie właśnie moja budowa ale chciałabym wiedzieć jaki to mniej wiecej byłby koszt a i jeszcze jedno w 3 pokojach 2 na poddaszu i jeden na dole chciałabym po grzejniku Przepraszam za milczenie,ale ponad 3 tygodnie nie miałem netu,a potem wyjechałem na parę dni.Tak bardzo orientacyjnie,to robociznę szacuję na ok. 3000.Ale to naprawdę baaaardzo orientacyjnie.Trudno to ocenić na podstawie tak skąpych danych.Wolne terminy mam gdzieś w okolicy Listopada,a i to może się przesunąć o parę tygodni.Zapodam na priva nr telefonu.
akinom3333 Napisano 10 września 2009 #14 Napisano 10 września 2009 Witam określenie Lajkonik pasuje raczej do mnie Planuje kupić środkowe pierwsze piętro w tak jakby potrójnym bliźniaku, nad sobą i z boków mam sąsiadów.Developer zamierza założyć tam c.o. podłogowe (gazowe). Mieszkanie ma powierzchnię 81,2 m2, Ogrzewane będzie przez sąsiadów z góry i z boku ( tak mi się wydaję ). Możecie oszacować mi mniej więcej koszt ogrzewania takiego mieszkania, różne już słyszałam opinie.Gdyby ktoś nie zrozumiał co to za mieszkanie to to jest stronka tego developerahttp://www.atanieruchomosci.pl/index.php?s...=1&item=142 Z góry dzięki ;]
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się