Skocz do zawartości

ile kosztuje wykonanie metra2 ogrzewania podłogowego

miro17

Recommended Posts

Napisano
Ustalanie ceny za m2 podłogówki jest bez sensu.Czy to 10m2,czy 30-roboty nie wiele więcej.Te małe powierzchnie układa się nawet gorzej.Fakt,że już powierzchnie,które trzeba dzielić na kilka obwodów wymagają więcej pracy,ale generalnie i tak nie jest to trudna robota.
Wg. mnie ułożenie jednego obwodu podłogówki wymaga nieraz sporo mniej czasu,niż podłączenie grzejnika,dlatego nie wiem,skąd wyższa cena podłogówek.Ja bym zdecydowanie wolał ułożyć 100 obwodów podłogówek niż podłączyć 100 grzejników.Po tej samej cenie licząc.
Ja biorę za 1 obwód 130-200zł,a zdarzało się i 80zł.To wychodzi jakieś 10zł za m2.
Napisano
Dzięki bardzo za podpowiedź!!

A może wiesz ile by kosztowała modernizacja kotłowni
podobno mają być jakieś rozdzielacze w piecu
żeby rograniczyć ogrzewanie grzejnkowe od podłogowego
piec ma coś 60kW Gazowy,z sieci.

czekam na odpowiedź

pozdrawiam
Napisano
Trochę nie bardzo łapię o co chodzi.Ale lajkonikowi można wybaczyć icon_biggrin.gif
Rozdzielacze,chyba raczej nie w piecu ale gdzieś w kotłowni.
Zależy ile obwodów tej podłogówki.Rozdzielacze też są różne.Najtańszy można kupić za 250zł za 5-7 obwodów,a są i po 700.Do tego dochodzi pompa i jakiś zawór z kapilarą-razem może wyjść ze 450.Do tego szafka 100-150.Czyli taki kompletny rozdzielacz z szafką to wydatek 700-1200zł.Montaż takiego rozdzielacza to ok.200zł.ale to już zależy naprawdę od wielu czynników,jak choćby rejon kraju i czy szafka będzie wkuwana czy na zewnątrz.
No i nie wiem jaki będzie tam faktyczny zakres tej modernizacji.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ustalanie ceny za m2 podłogówki jest bez sensu.Czy to 10m2,czy 30-roboty nie wiele więcej.Te małe powierzchnie układa się nawet gorzej.Fakt,że już powierzchnie,które trzeba dzielić na kilka obwodów wymagają więcej pracy,ale generalnie i tak nie jest to trudna robota.
Wg. mnie ułożenie jednego obwodu podłogówki wymaga nieraz sporo mniej czasu,niż podłączenie grzejnika,dlatego nie wiem,skąd wyższa cena podłogówek.Ja bym zdecydowanie wolał ułożyć 100 obwodów podłogówek niż podłączyć 100 grzejników.Po tej samej cenie licząc.
Ja biorę za 1 obwód 130-200zł,a zdarzało się i 80zł.To wychodzi jakieś 10zł za m2.

Witam,

jestem w tej chwili na etapie podejmowania decyzji : ogrzewanie podłogowe gaz czy prąd i chyba mimo wszystko pozostanę przy prądzie. Dlatego moję pytanie czy ma Pan wolne terminy i czy ewentualnie można umówić się na jakieś wstępne analizy lub wyzceny.

Pozdrawiam Magda z Chotomowa

Ps. chyba że jest Pan z przeciwnego krańca Polski:-)
Napisano
Cytat

Trochę nie bardzo łapię o co chodzi.Ale lajkonikowi można wybaczyć icon_biggrin.gif
Rozdzielacze,chyba raczej nie w piecu ale gdzieś w kotłowni.
Zależy ile obwodów tej podłogówki.Rozdzielacze też są różne.Najtańszy można kupić za 250zł za 5-7 obwodów,a są i po 700.Do tego dochodzi pompa i jakiś zawór z kapilarą-razem może wyjść ze 450.Do tego szafka 100-150.Czyli taki kompletny rozdzielacz z szafką to wydatek 700-1200zł.Montaż takiego rozdzielacza to ok.200zł.ale to już zależy naprawdę od wielu czynników,jak choćby rejon kraju i czy szafka będzie wkuwana czy na zewnątrz.
No i nie wiem jaki będzie tam faktyczny zakres tej modernizacji.

Lajkonikowi? Ja po mieczu z Krakowa i coś czuje że dziwnie się czuje... icon_confused.gif
Napisano
Cytat

Witam,

jestem w tej chwili na etapie podejmowania decyzji : ogrzewanie podłogowe gaz czy prąd i chyba mimo wszystko pozostanę przy prądzie. Dlatego moję pytanie czy ma Pan wolne terminy i czy ewentualnie można umówić się na jakieś wstępne analizy lub wyzceny.

Pozdrawiam Magda z Chotomowa

Ps. chyba że jest Pan z przeciwnego krańca Polski:-)

Jetsem pewny, że większość z piszących tu na forum chciałoby zatrudnić takiego fachowca jak adamis ... ale niestety on jest z Katowić i tam mają monopol na niego. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Jetsem pewny, że większość z piszących tu na forum chciałoby zatrudnić takiego fachowca jak adamis ... ale niestety on jest z Katowić i tam mają monopol na niego. icon_biggrin.gif

Katowice to jak Ziemia Obiecana ostatnio. icon_mrgreen.gif
  • 11 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ja jestem z żor i mam pytanie ile pan by chciał za zrobienie mi w całośći wszystkiego czyli ok 40 m2 podłogi i całą resztę od pieca począwszy. Pomieszczenie te to 2 łazienki kuchnia holl i salon z góry dziękuje za odpowiedz a termin jaki mnie interesuje to pewnie za rok hehe bo zaczyna sie właśnie moja budowa ale chciałabym wiedzieć jaki to mniej wiecej byłby koszt a i jeszcze jedno w 3 pokojach 2 na poddaszu i jeden na dole chciałabym po grzejniku
Napisano
Cytat

Ja jestem z żor i mam pytanie ile pan by chciał za zrobienie mi w całośći wszystkiego czyli ok 40 m2 podłogi i całą resztę od pieca począwszy. Pomieszczenie te to 2 łazienki kuchnia holl i salon z góry dziękuje za odpowiedz a termin jaki mnie interesuje to pewnie za rok hehe bo zaczyna sie właśnie moja budowa ale chciałabym wiedzieć jaki to mniej wiecej byłby koszt a i jeszcze jedno w 3 pokojach 2 na poddaszu i jeden na dole chciałabym po grzejniku

Przepraszam za milczenie,ale ponad 3 tygodnie nie miałem netu,a potem wyjechałem na parę dni.
Tak bardzo orientacyjnie,to robociznę szacuję na ok. 3000.Ale to naprawdę baaaardzo orientacyjnie.Trudno to ocenić na podstawie tak skąpych danych.Wolne terminy mam gdzieś w okolicy Listopada,a i to może się przesunąć o parę tygodni.
Zapodam na priva nr telefonu.
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Witam określenie Lajkonik pasuje raczej do mnie icon_rolleyes.gificon_biggrin.gif
Planuje kupić środkowe pierwsze piętro w tak jakby potrójnym bliźniaku, nad sobą i z boków mam sąsiadów.
Developer zamierza założyć tam c.o. podłogowe (gazowe). Mieszkanie ma powierzchnię 81,2 m2, Ogrzewane będzie przez sąsiadów z góry i z boku ( tak mi się wydaję ). Możecie oszacować mi mniej więcej koszt ogrzewania takiego mieszkania, różne już słyszałam opinie.
Gdyby ktoś nie zrozumiał co to za mieszkanie to to jest stronka tego developera
http://www.atanieruchomosci.pl/index.php?s...=1&item=142

Z góry dzięki icon_surprised.gif;]

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Oto instrukcja krok po kroku, jak skutecznie odszarzyć i odnowić taras drewniany za pomocą Osmo -Gel 6609:     Krok 1: Przygotowanie tarasu Usuń meble ogrodowe i inne przedmioty z tarasu. Zamiataj taras, aby usunąć luźny brud, liście i inne zanieczyszczenia. Dokładnie zwilż powierzchnię wodą – to pomoże żelowi równomiernie wniknąć w drewno. Zabezpiecz metalowe elementy i rośliny – przykryj je np. folią, aby uniknąć uszkodzeń przez preparat. Krok 2: Aplikacja Osmo żel do odszarzania ;6609 Dokładnie wymieszaj preparat przed użyciem. Nałóż żel obficie pędzlem lub szczotką wzdłuż słojów drewna. Żel ma konsystencję zapobiegającą ściekaniu, więc nadaje się również na powierzchnie pionowe. Pozostaw żel na około 20 minut, nie dopuszczając do jego wyschnięcia. W razie potrzeby możesz lekko zwilżyć powierzchnię wodą w trakcie działania. Krok 3: Czyszczenie powierzchni Po upływie 20 minut, wyszoruj powierzchnię szczotką tarasową (np. Osmo szczotka do tarasów) zgodnie z kierunkiem słojów drewna. Dokładnie spłucz wodą, najlepiej z użyciem węża ogrodowego lub myjki niskociśnieniowej. Pozostaw drewno do całkowitego wyschnięcia – minimum 24–48 godzin. Krok 4: Ochrona drewna po odszarzeniu Po wyschnięciu drewna, zabezpiecz taras odpowiednim olejem do drewna Osmo, np.: Osmo Tarasowy Olej Ochronny (dla naturalnego wyglądu) Osmo Olej do tarasów z pigmentem (jeśli chcesz odświeżyć kolor) Aplikuj olej cienką warstwą pędzlem lub aplikatorem do oleju, zgodnie z instrukcją producenta. Wskazówki dodatkowe: Pracuj w pochmurny, ale suchy dzień – nie stosuj środka w pełnym słońcu ani przed deszczem. Nie rozcieńczaj żelu – produkt jest gotowy do użycia. Wydajność: ok. 10 m² z 1 litra przy jednej aplikacji (w zależności od stopnia poszarzenia). Chcesz, żebym przygotował z tego wersję do druku lub do umieszczenia na stronie/sklepie?
    • Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Dobrze, ze się w końcu dowiedziałeś. Przecież mrówki mają "mszycowe" farmy (albo fermy) i nie dadzą ich tknąć, bo mają darmową spadź, żarelko do oporu. Ja od dawna kleję lepem pnie wszystkich drzew i co się tylko da. To taka taśma, dwustronnie klejona. Jedna strona klei do drzewa (korę pnia trzeba w tym miejscu delikatnie zrównać, żeby szparami nie przechodziły pod spodem) i dookoła pociągnąć pasek, taki na 5 centymetrów. A wtedy warstwy wierzchniej żadna mrówka nie przejdzie. I po zawodach. Na rok jest spokój.     Nie skłaniaj się. Mnie schły gałązki wiśnio-czereśni. Wyszukałem gdzieś, ze to szkodnik, którego larwy żyją pod warstwą kory i stamtąd szkodzą. I ze walka z nimi jest bardzo trudna. Wiec drzewka poszły pod siekierę i mam spokój. U Ciebie też może być coś, co mieszka w ukryciu.  
    • Są układy do sterowania żyrandolem na dwóch przewodach + PE oddzielny (nawet w sklepie AVT są), więc nie ma problemu. 
    • Zrobiłem dziś doświadczenie ekologiczne. Zabrałem z Katalpy dwie żywotne larwy biedronki i przeniosłem na słoneczniki zaatakowane mszycami. W momencie zaczęły mszyce pożerać. Dwie minuty. Mrówki które o mszyce dbają, w momencie je zaatakowały. Tak agresywnie, że larwy biedronki okaleczone odpadły z rośliny jedna po drugiej. Wniosek? Tępić mrówki! Tępić! Nie ma z nich w ogrodzie pożytku.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...