Witam wszystkich. Pisze tutaj o poradę ponieważ mam niemały orzech do zgryzienia. Mój ojciec posiada działkę rolną 40ar bez MPZP i planujemy przepisać ją na mnie w celu starania się o WZ i PnB w przyszłości. Jednak problem leży w tym ze na działce jest klasa ziemi III i jest jeden z punktów ustawy którego nie spełnia owa działka a mianowicie wniosek o WZ zostanie odrzucony z powodu przekroczenia 50m od drogi asfaltowej - jest aktualnie ponad 70m - (dowiedzieliśmy się z gminy ze jeśli nie będzie to spełnione to wniosek dostanie decyzję odmowna). Teraż pytanie do Was, czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać żeby otrzymać pozytywne WZ i w przyszłości PnB ? Czytałem tez ze można w jakiś sposób zmienić klasę ziemi o jeden stopień np. Z III na IV ale musiałaby wyjałowić sie ta ziemia jednak to nie nastąpiło... Podkreśle ze ojciec nie jest pełnoprawnym rolnikiem i chciałbym odrolnić tę działkę ale wymagane jest pozytywne WZ. Każdy pomysł i sugestia na wagę złota
Historia edycji
Witam wszystkich. Pisze tutaj o poradę ponieważ mam niemały orzech do zgryzienia. Mój ojciec posiada działkę rolną 40ar bez MPZT i planujemy przepisać ją na mnie w celu starania się o WZ i PnB w przyszłości. Jednak problem leży w tym ze na działce jest klasa ziemi III i jest jeden z punktów ustawy którego nie spełnia owa działka a mianowicie wniosek o WZ zostanie odrzucony z powodu przekroczenia 50m od drogi asfaltowej - jest aktualnie ponad 70m - (dowiedzieliśmy się z gminy ze jeśli nie będzie to spełnione to wniosek dostanie decyzję odmowna). Teraż pytanie do Was, czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać żeby otrzymać pozytywne WZ i w przyszłości PnB ? Czytałem tez ze można w jakiś sposób zmienić klasę ziemi o jeden stopień np. Z III na IV ale musiałaby wyjałowić sie ta ziemia jednak to nie nastąpiło... Podkreśle ze ojciec nie jest pełnoprawnym rolnikiem i chciałbym odrolnić tę działkę ale wymagane jest pozytywne WZ. Każdy pomysł i sugestia na wagę złota
Witam wszystkich. Pisze tutaj o poradę ponieważ mam niemały orzech do zgryzienia. Mój ojciec posiada działkę rolną 40ar bez MPZT i planujemy przepisać ją na mnie w celu starania się o WZ i PnB w przyszłości. Jednak problem leży w tym ze na działce jest klasa ziemi III i jest jeden z punktów ustawy którego nie spełnia owa działka a mianowicie wniosek o WZ zostanie odrzucony z powodu przekroczenia 50m od drogi asfaltowej - jest aktualnie ponad 70m - (dowiedzieliśmy się z gminy ze jeśli nie będzie to spełnione to wniosek dostanie decyzję odmowna). Teraż pytanie do Was, czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać żeby otrzymać pozytywne WZ i w przyszłości PnB ? Czytałem tez ze można w jakiś sposób zmienić klasę ziemi o jeden stopień np. Z III na IV ale musiałaby wyjałowić sie ta ziemia jednak to nie nastąpiło... Podkreśle ze ojciec nie jest pełnoprawnym rolnikiem. Każdy pomysł i sugestia na wagę złota
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.