Szczepan Napisano 17 listopada 2007 #1 Napisano 17 listopada 2007 kupiłem działkę z aktualnymi warunkami zabudowy z czerwca 2007 roku a chce zacząć budowę za jakieś 2 lata i teraz mam 3 pytania:-ile są ważne takie wyżej wymienione warunki zabudowy?-czy opłaca mnie się starać teraz o jakiekolwiek pozwolenia żebym za 2 lata mógł od razu wystartować, jeżeli są takie to co warto zgłosić już teraz?-ile są ważne plany domu?Dzięki pozdrowienia
Sławomir Napisano 19 listopada 2007 #2 Napisano 19 listopada 2007 Pozwolenie na budowę ważne jest 2 lata i tu nie należy patrzeć na plany domu tylko dostosowanie tego plany do warnków zagosp. przestrzennego
Redakcja Napisano 20 listopada 2007 #3 Napisano 20 listopada 2007 Jeśli w warunkach zabudowy nie podano terminu ich ważności, są one ważne do czasu opracowania miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Bezpieczniej, więc wystąpić już teraz o wydanie pozwolenia na budowę, bo może się okazać że teren będzie miał inne przeznaczenie. Pozwolenie na budowę jest ważne przez 2 lata, do czasu rozpoczęcia budowy, a np. wytyczenie budynku, wyrównanie terenu (z wpisem do dziennika budowy) przedłuża jego ważność o kolejne 2 lata.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się