rahim32 Napisano 17 października 2019 #1 Napisano 17 października 2019 Witam serdecznie zacne grono, bardzo proszę o poradę. Jestem na etapie ocieplania domu i posiadam rolety zewnętrzne podtynkowe. Niestety dwie rolety od dużych tarasowych okien wystają od sciany prawie na 20 cm tyle co położony styropian. W jaki sposób zasmakować je? Myślałem o dołożeniu styropianu i zrobić gzyms nad dwoma tymi oknami ale wizualnie mi się to nie podoba - reszta rolet okiennych ładnie schowana pod styropianem. Czy jest możliwość nałożenia siatki z klejem na aluminiową obudowę rolety? Czy będzie to pękać po jakimś czasie? Może macie jakieś inne patenty na zamaskowanie rolety? Z góry dziękuję za każde porady, sugestie. P.S. odkładanie styropianu na całą ścianę nie wchodzi w rachubę.
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 17 października 2019 #2 Napisano 17 października 2019 Do rolet musi być dostęp, zatem oklejenie kasety "na sztywno " uniemożliwi ewentualne naprawy .
rahim32 Napisano 17 października 2019 Autor #3 Napisano 17 października 2019 Do rolet jest dostęp od dołu a ja chce je zamaskować od czoła
Eksperci Krispol Napisano 22 października 2019 #4 Napisano 22 października 2019 W tym przypadku doskonale sprawdza się nałożenie płyty budowlanej 8-10 mm na skrzynkę. Płyta powinna nachodzić na styropian przynajmniej po 10 cm. Następnie należy połączyć konstrukcję siatką i klejem.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się