Urządzając dom, postawiłam na nowoczesny styl z nutą przytulności, bez zbędnego przepychu. Nie chciałam kiczu, więc każdy detal był przemyślany. W kuchni króluje minimalizm, ale dodałam ciepła drewnianymi akcentami. Świetnym dodatkiem okazał się nowoczesny zegar ścienny 3D, który idealnie wpisał się w całość. Każde pomieszczenie ma własny charakter, co wymagało dużo zaangażowania.
ale przecież pisze w opisie, że ma być wylewka betonowa 10 cm i na niej folia a potem styropian i 10 cm betonu - a nie nachudziaku cokolwiek. poza tym ta podłoga ma być między ścianami pod którymi jest fundament. i izola cja fundamentu powinna łączyć się z izolacją podłogi - izolacja przeciwwilgociowa.
tam masz rzut ławy - rzeczywiście masz tylko chyba ławy pod zewnętrzne ściany
projektant uznał, że ścianka będzie stała na tej wylewce betonowej 10 cm grubości, wzmocnionej prętami pod ścianką - cała rzecz, że i tak może pęknąć ta warstwa betonu - wszystko zależy od twardości gruntu , ciężaru ścianki i wytrzymałości wylewki betonowej
ale to nie nachudziaku ma stać ścianka , ino na wylewce grubej na 10 cm i na izolacji na tej wylewce.
Szalujemy już pod nadproża okienne. Docinamy blaty na wymiar i skręcamy wszystko z nadzieją, że beton pozostanie w szalunkach i nic się nie rozsypie Za chwilę będziemy też kręcić belki ale o tym w kolejnym nagraniu
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się