Gość Napisano 7 czerwca 2004 #1 Napisano 7 czerwca 2004 Proszę o opis, jak wykonać grilla ogrodowego.Jaki wykorzystać materiał, z czego zrobić palenisko itd. Grill ma być wkomponowany w ogród na stałe.
Agatamin Napisano 4 maja 2008 #2 Napisano 4 maja 2008 Cytat Proszę o opis, jak wykonać grilla ogrodowego.Jaki wykorzystać materiał, z czego zrobić palenisko itd. Grill ma być wkomponowany w ogród na stałe. tutaj znajdziesz naprawdę dużo informacji jak zabrać się do budowy grilla w ogrodzie. Są zdjęcia.!http://grillogrodowy.blog.onet.pl/
komark Napisano 4 maja 2008 #3 Napisano 4 maja 2008 Fajny pomysł z tym grillem. Wygląda świetnie w zieleni.
Fabia Napisano 5 maja 2008 #4 Napisano 5 maja 2008 Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni?
Joanna Z Napisano 5 maja 2008 #5 Napisano 5 maja 2008 Cytat Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni? Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy?
lara Napisano 17 maja 2008 #6 Napisano 17 maja 2008 Cytat Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy? Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna.
foto Napisano 17 maja 2008 #7 Napisano 17 maja 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Ładny. Niepokoi mnie tylko ta butelka po lewej.
Fabia Napisano 18 maja 2008 #8 Napisano 18 maja 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka
lara Napisano 18 maja 2008 #9 Napisano 18 maja 2008 Cytat Ładny. Niepokoi mnie tylko ta butelka po lewej. Miło że tak dbasz o moje morale Buteleczke polecam do kupienia w aptekach i sklepach nazywa się "Owocowa Spiżarnia" firmy Herbapol
lara Napisano 18 maja 2008 #10 Napisano 18 maja 2008 Cytat Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka:grin: Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam chinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni.
lara Napisano 18 maja 2008 #11 Napisano 18 maja 2008 Cytat Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka:grin: Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam choinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni.
Joanna Z Napisano 19 maja 2008 #12 Napisano 19 maja 2008 Cytat Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam chinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni. To pole za grillem to całe twoje?
lara Napisano 20 maja 2008 #13 Napisano 20 maja 2008 Cytat To pole za grillem to całe twoje? Nie to za grilem to sąsiadów . Gril stoi na końcu mojej działeczki.
FuMarta Napisano 31 maja 2008 #14 Napisano 31 maja 2008 Cytat Nie to za grilem to sąsiadów . Gril stoi na końcu mojej działeczki. Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali .
mela Napisano 31 maja 2008 #15 Napisano 31 maja 2008 Cytat Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy? Siemka.Ja mam cegłę w grilu ,murowaną na zaprawę z gliny.Całuski
Bob-budowniczy Napisano 31 maja 2008 #16 Napisano 31 maja 2008 Cytat Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni? Najlepiej samo palenisko wyłożyć cegłą szamotową, murowaną na zaprawie szamotowej.Bob
Katarzyn.A Napisano 31 maja 2008 #17 Napisano 31 maja 2008 Cytat Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali . Lepiej leni niż agresorów
Wanda Napisano 1 czerwca 2008 #18 Napisano 1 czerwca 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Wędzarnia to to po prawej?
lara Napisano 2 czerwca 2008 #19 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali . Zdjęcie bardzo aktualne, a sąsiedzi nie są leniwi. Dom już mają a ja jeszcze buduję. W sumie jak na razie mogą być no i chyba muszą.
lara Napisano 2 czerwca 2008 #20 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Najlepiej samo palenisko wyłożyć cegłą szamotową, murowaną na zaprawie szamotowej.Bob Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK
lara Napisano 2 czerwca 2008 #21 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Wędzarnia to to po prawej? Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu.
Bob-budowniczy Napisano 3 czerwca 2008 #22 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob
Imbirek Napisano 3 czerwca 2008 #23 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob To można budować bez zaprawy?
lara Napisano 4 czerwca 2008 #24 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob Bob zaprawa jest, zwykła (pytałam jaka, czy specjalna i miny mieli dziwne ).
lara Napisano 4 czerwca 2008 #25 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat To można budować bez zaprawy? To zależy z czego budujesz? Jak robisz wędzarnie z blachy to bez zaprawy . Wtedy to chyba jakieś wkręty
Bob-budowniczy Napisano 4 czerwca 2008 #26 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat To można budować bez zaprawy? Można wyłożyć palenisko cegłą szamotową bez zaprawy,ja tak mam i parę innych osób.Bob
Bob-budowniczy Napisano 4 czerwca 2008 #27 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Bob zaprawa jest, zwykła (pytałam jaka, czy specjalna i miny mieli dziwne ). Jeszcze bardziej się zdziwią jak zacznie pękać od temperatury .Mój pierwszy gril z kamienia polnego na zaprawie cementowej popękał po jednym rozpaleniu ognia.Bob
lara Napisano 4 czerwca 2008 #28 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Jeszcze bardziej się zdziwią jak zacznie pękać od temperatury .Mój pierwszy gril z kamienia polnego na zaprawie cementowej popękał po jednym rozpaleniu ognia.Bob Wędzimy praktycznie co dwa miesiące( taki mały zapas ). Grillujemy obecnie prawie codziennie( mięsko do ziemniaczków zamiast) i wszystko się trzyma . Tak na marginesie kamień polny to tylko na zewnątrz dla ozdoby
FuMarta Napisano 15 czerwca 2008 #29 Napisano 15 czerwca 2008 Cytat Tak na marginesie kamień polny to tylko na zewnątrz dla ozdoby A co jest w środku? Cegła?
Wanda Napisano 15 czerwca 2008 #30 Napisano 15 czerwca 2008 Cytat Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. I na ile starcza taka szyneczka?
Syllwia Napisano 25 czerwca 2008 #32 Napisano 25 czerwca 2008 Cytat Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK A ile osób może się pożywić "za jednom razom"?
Triass Napisano 6 lipca 2008 #33 Napisano 6 lipca 2008 Cytat Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. Witam.Interesuje mnie rozwiązanie tego wędzarnika.Jakbyś mogła zamieścić jakieś zdjęcie z paleniskiem lub nawet szkic byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. Triass.
Mirmoza Napisano 7 lipca 2008 #34 Napisano 7 lipca 2008 Cytat A ile osób może się pożywić "za jednom razom"? Widać że nigdy nie byłaś "na grillu". Tyle ilu zaprosisz.
lara Napisano 7 lipca 2008 #35 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Witam.Interesuje mnie rozwiązanie tego wędzarnika.Jakbyś mogła zamieścić jakieś zdjęcie z paleniskiem lub nawet szkic byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. Triass. Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle
Triass Napisano 7 lipca 2008 #36 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle W takim razie życzę szybkiego i dobrego zakupu. Mam jeszcze takie pytanko. Jakie wymiary ma kanał i palenisko pod butelką? Jaką wysokość i długość ma cały grill i jakie wymiary ma otwór w kominie?A pozatym dzięki za szybką odpowiedź
Wanda Napisano 7 lipca 2008 #37 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle Ile czasu wędzisz mięsiwo?
lara Napisano 8 lipca 2008 #38 Napisano 8 lipca 2008 Cytat W takim razie życzę szybkiego i dobrego zakupu. Mam jeszcze takie pytanko. Jakie wymiary ma kanał i palenisko pod butelką? Jaką wysokość i długość ma cały grill i jakie wymiary ma otwór w kominie?A pozatym dzięki za szybką odpowiedź Wymiary? Nie mam bladego pojęcia jakie Wysokoś tak na oko to chyba 2,5m coś. Skoro mąż ma 184 a grill jest znaczniw wyższy to chyba tyle. postaram się zmieżyć i dam odpowiedź.
lara Napisano 8 lipca 2008 #39 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Ile czasu wędzisz mięsiwo? A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu
hesia Napisano 8 lipca 2008 #40 Napisano 8 lipca 2008 Cytat A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu Cze.Co sąsiedzi sadzą o zapachach?Dym im nie przeszkadza?Pozdro
lara Napisano 8 lipca 2008 #41 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Cze.Co sąsiedzi sadzą o zapachach?Dym im nie przeszkadza?Pozdro A no nic. Grill jes ustawiony w takim miejscu że do sąsiadów daleko, a jak się pojawiaja to razem grillujemy
Wanda Napisano 9 lipca 2008 #42 Napisano 9 lipca 2008 Cytat A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu A ja myślałam że to wymaga dni.
hesia Napisano 11 lipca 2008 #43 Napisano 11 lipca 2008 Cytat A no nic. Grill jes ustawiony w takim miejscu że do sąsiadów daleko, a jak się pojawiaja to razem grillujemy Cze.Widzę że preferujecie dietę mięsną .Nie łączyć z węglowodanami i 10 kg w miesiąc zleci. Pozdro
hesia Napisano 11 lipca 2008 #44 Napisano 11 lipca 2008 Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro
paulona Napisano 11 lipca 2008 #45 Napisano 11 lipca 2008 Cytat Cze.Widzę że preferujecie dietę mięsną .Nie łączyć z węglowodanami i 10 kg w miesiąc zleci. Pozdro Mąż mówi że potwierdza zalety tej diety ale efekt jojo jest że ojoj.
paulona Napisano 11 lipca 2008 #46 Napisano 11 lipca 2008 Cytat Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest.
domel Napisano 12 lipca 2008 #47 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest. To chyba duży chłopczyk jest z taką piąstką?Podobno wędzenie na zimno daje lepsze smaki i trwałość?
Fabia Napisano 13 lipca 2008 #48 Napisano 13 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest. Ciekawe czy to podpada pod paragraf o przemocy domowej?
Fabia Napisano 13 lipca 2008 #49 Napisano 13 lipca 2008 Cytat To chyba duży chłopczyk jest z taką piąstką?Podobno wędzenie na zimno daje lepsze smaki i trwałość? Jak się wędzi na zimno?
lara Napisano 15 lipca 2008 #50 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro Rozmaryn dodajesz do marynaty czy bezpośrednio kładziesz na szaszłyki?A co do diety to nie stosuję żadnej Wiosną jest tyle pracy że szybciutko gubię zapas tłuszczyku po zimie
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się