Skocz do zawartości

Historia edycji

farmer207

farmer207

zapomniałem coś dopisać

witam mam problem z woda basenową mój basen ma  549x 122 posiadam filtr bestway 5700l/h  powie tam cały czerwiec była woda krystaliczna , lipiec był chłodny i nikt sie nie kąpał woda stała zrobiła sie zielona jak na zdjeciu a wiec zrobilem chlorowanie szokowe 400gram woda sie zrobiła jak na zdjeciu obok dobra ale na dnie pływa jakis osad jak sie to ruszy to pływaja drobinki białe filtr tego nie zatrzymuje i spowrotem wlatuje to do basenu odkurzaczem probowalem ale tez mam taki ze zaciaga odkurzacz do filtra a z wylotu wylatuje zielony kolor wody a wiec filtr nie zatrzymuje tego co to moze byc ph mam wygregulowane na 7,2  natomiast chlor w basenie test mi pokazuje caly czas zero nie wiem dlaczego , kupilem drugi test tak samo pokazuje 0 nawet probowalem rozrabiac chlor w wiaderk z woda i robic test nadal pokazuje zero wiec nie wiem co jest grane , dodaje preparat na krystalizacje po nocy wlasnie caly osad osiada na dnie a jak sie to zruszy to woda sie robi mętna i białe drobinki pływaja bardzo duzo tego co robic ??   czy ten osoad moze być spwodowanym tym że dawałem ph minus preparat ? bo ktos tam kiedys na youtube pokazywal ze taki osad sie robi 

basen.jpg

basen2.jpg

farmer207

farmer207

witam mam problem z woda basenową mój basen ma  549x 122 posiadam filtr bestway 5700l/h  powie tam cały czerwiec była woda krystaliczna , lipiec był chłodny i nikt sie nie kąpał woda stała zrobiła sie zielona jak na zdjeciu a wiec zrobilem chlorowanie szokowe 400gram woda sie zrobiła jak na zdjeciu obok dobra ale na dnie pływa jakis osad jak sie to ruszy to pływaja drobinki białe filtr tego nie zatrzymuje i spowrotem wlatuje to do basenu odkurzaczem probowalem ale tez mam taki ze zaciaga odkurzacz do filtra a z wylotu wylatuje zielony kolor wody a wiec filtr nie zatrzymuje tego co to moze byc ph mam wygregulowane na 7,2  natomiast chlor w basenie test mi pokazuje caly czas zero nie wiem dlaczego , kupilem drugi test tak samo pokazuje 0 nawet probowalem rozrabiac chlor w wiaderk z woda i robic test nadal pokazuje zero wiec nie wiem co jest grane , dodaje preparat na krystalizacje po nocy wlasnie caly osad osiada na dnie a jak sie to zruszy to woda sie robi mętna i białe drobinki pływaja bardzo duzo tego co robic ?? 

basen.jpg

basen2.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Na wydzielonych obszarach, gdzie samosiew łąki nie zagrozi ogrodom.  Bo tu zdjęcie jednego z trawników zrobione 8 godzin temu:   Na szybko przejrzałam profil na FB Uniwersytetu w Oksfordzie i nigdzie się na chwalą widokiem owej łączki. Same wystrzyżone trawniki. Pewnie nie wygląda najlepiej.   W miejscach publicznych jak najbardziej łąki są do wprowadzenia. Ale Łuczaj skupił się na przydomowych ogródkach ze swoim apelem.  Trawnik nie jest łąką. Pełni inne funkcje. Zamiast zakazywać koszenia trawników należałoby się skupić na propagowaniu łąki jako elementu ogrodu/parku . 
    • Oferuje zapoznanie się z rzetelną i profesjonalną firmą świadczącą usługi elektryk warszawa. Zapraszam się do zapoznania z zakresem usług. Instalacje elektryczne, montaż alarmów, kamer CCTV, usuwanie i naprawa awarii prądu. Wszystko szybko rzetelnie i z głową.
    • Nowość w Osmo ,  Plamy na drewnianym parkiecie to zmora wielu właścicieli mieszkań i domów. Pojawiają się najczęściej w wyniku kontaktu drewna z wodą, metalem (np. spod mebli), a także w miejscach o zwiększonej wilgotności – przy wejściu, pod doniczkami czy wokół kuchni. Czy da się je skutecznie usunąć bez szlifowania i uszkadzania powierzchni? Tak!  Rozwiązaniem jest Osmo Odplamiacz 6602.
    • Mam garaz w trakcie budowy ktory nie ma w srodku chudziaka a jedynie nasypaną glinę zmieszaną z piaskiem. Stoi na wylewanej i zbrojonej ławie fundamentowej oraz tym scisnie fundamentowej z bloczka betonowego w ilości 6 warstw i dość gruba spoina ok 2-3cm. Chcialbym go z zewnątrz odkopac do spodu ściany fundamentowej (czyli ława bedzie nadal zasypana) i zasmarowac ściany izolacja oraz obłożyć styropianem. Czy w związku z tym ze w srodku jest zasypana glina na wysokości 5 bloczków nie dojdzie do jakiegoś obsuniecia, rozsunięcia bloczków betonowych? Druga sprawa wieniec na scianie fundamentowej robi sie chyba powyżej 6 bloczków prawda?  U mnie nie ma tego wieńca a zaobserwowałem kilka rys na bloczkach betonowych na stronie gdzie są dwa okna.  Nie pamiętam czy otwory okienne były zbrojone (zbrojenie pod okienne) ale chyba nie. Czy te rysy mogą być spowodowane występowaniem okien czy może braku wieńca?
    • Dzień dobry ! Czy ktoś jest w stanie polecić ekipę które przeprowadzi renowację kabiny prysznicowej, włącznie z czyszczeniem śladów po kamieniu na szybie kabiny prysznicowej? A może ktoś w Was wie jakie mocne środki użyć, aby albo usunąć smugi kamienia na dole drzwi kabiny? Nie wiem czy wymiana szyby jest konieczna, bo może nie. Podobno są jakieś specjalistyczne środki, które pozostawia się na szybie na kilka godzin. Środki typu Cif nie dają rady. Dzięki za pomoc!
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...