Program z nagrodami Weber Profi+ dla wykonawców budowlanych
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Tak sobie możemy tłumaczyć jeszcze przez tydzień. Pytanie jest jednak inne. O to, czy jest gdzieś zapisana oficjalna definicja, a jeśli jest to gdzie?
-
Dokładnie to bardziej ozdoba, chociaż jakąś akumulację też łapią. Szamot od strony paleniska bardziej wytrzymały materiał na takie temperatury z lepszą akumulacją ciepła.
-
To jak tak sprawę stawiasz to tylko ogrzewanie przez promieniowanie cieplne, może być nawet próżnia, ale w próżni ogniska nie rozpalisz. Jak ognisko przewodzenie i konwekcja to ognisko ogrzewa najpierw powietrze, a dopiero pośrednik, troposfera ogrzewa ludzia.
-
Witajcie. ze względu na to że chyba jednak musze się wstrzymać chwilowo z inwestycją budowlaną ale nie chcę wstrzymywać wykonania przyłącza eN bo i tak się na to długo czeka. Mam pytanie. Ile tak na prawdę kosztuje faktycznie takie przyłącze które PGE wykona. Tzn. Ile mnie to może kosztować jeżeli podpisze umowę na odbiór prądu a nie będę go pobierał ? Chcę żeby PGE wykonało przyłącze według swojego harmonogramu a ja z budową chcę ruszyć za 2 lata. I chcę żeby przyłącze było gotowe zanim rozpocznę budowę. Ile kosztuje utrzymanie takie przyłącza z któe nie będę kożystał ? Co do samego wykonania przyłącza to wiem że jest to liczone na metry(do 200, i ponad 200) sama budowa przyłącza wiem ile będzie mnie kosztowała. Chodzi o to ile będę później płacił miesięcznie już po montażu licznika. ? Planowane przyłącze 33KW.
-
Kafle to tylko powłoka zewnętrzna pieca, taka skóra. A głównym "zbiornikiem", albo akumulatorem ciepła jest cegła, najczęściej szamotowa, która od wewnątrz wypełnia kafle. Inaczej to by się one po paru miesiącach przepaliły.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się