alergik Napisano 9 października 2007 Udostępnij #1 Napisano 9 października 2007 Myślę nad zabudowaną wnęki. Znajduje się ona w przedpokoju więc zastanawiam się czy robić tam szafę czy półki na książki, figurki i inne biblioteki. Szaf nigdy za dużo szczególnie dla kobiety, a książki na wierzchu zachęcają żeby czasem przy nich stanąć i do nich zajrzeć. Link do komentarza
zuzia Napisano 9 października 2007 Udostępnij #2 Napisano 9 października 2007 Szafa zawsze się przyda i nawet jak nie będą trzymane w niej same cichu to zawsze można coś do niej schować. Kto tuż przed przyjściem niespodziewanych gości w pośpiechu nie chował bałaganu do szafy. W końcu każdy potrzebuje chwilkę odpoczynku i nic nie robienia Link do komentarza
qwert Napisano 9 października 2007 Udostępnij #3 Napisano 9 października 2007 Mam w sypialni przestrzeń za drzwiami, w której mógłbym wykonać szafę wnękową. Stoi tam na razie szafa, jednak jest dość mała jak na nasze potrzeby. Czy opłaca się kupić większą szafę lub drugą, żeby każdy miał swoją, czy zabudować wnękę i wykorzystać całą tą przestrzeń po sam sufit? Link do komentarza
Anna Napisano 9 października 2007 Udostępnij #4 Napisano 9 października 2007 Zabudowując jedną ścianę w pokoju odbieramy tym samym jedną ścianę do ustawienia pokoju. Musimy wykluczyć ją, że nic przy niej już nie postawimy. Trzeba się więc na początku zastanowić jak ma być urządzony pokój a potem gdzie szafa ma powstać. Bo później pokój okaże się wogóle nie ustawny. Link do komentarza
Tomasz_W Napisano 9 października 2007 Udostępnij #5 Napisano 9 października 2007 Czy lepiej samemu skręcić taką szafę czy zamówić gotową? Jakie drzwi są najwygodniejsze do korzystania z takiej szafy? Link do komentarza
Kierownik Napisano 9 października 2007 Udostępnij #6 Napisano 9 października 2007 Szafy na zamówienie projektuje się komputerowo i jest na wymiar. Wszystkie elementy są dopasowane, jest solidna. W całości wykonuje ją firma i nie musimy się zastanawiać czy dobrze połączyliśmy elementy. Samemu wiadomo jak może wyjść, jeżeli ktoś się na tym nie zna. Mierzenie, przycinanie, dopasowywanie – to może być naprawdę wielka udręka. Co do drzwi polecam suwane z rolkami na dole. Na górze są wygodniejsze i lepiej chodzą, ale częściej wypadają – niechcący - z rolek i trzeba się bawić przy zakładaniu. Link do komentarza
mela Napisano 9 października 2007 Udostępnij #7 Napisano 9 października 2007 Siemka.Niedawno poszedł sobie pan od szaf na zamówienie .Szafa w skosie poddasza składająca się z trzech szafekok 2m2 frontu wyceniona na 2 tys, a niech tam zamówiona .Całuski Link do komentarza
oka Napisano 10 października 2007 Udostępnij #8 Napisano 10 października 2007 Nie zgodzę się, że samemu jest więcej zabawy. Wystarczy zrobić parę półek na górze, na wieszaki niżej i z jedna półkę na dole. Drzwi osobno są do kupienia praktycznie w każdym sklepie meblowym, szczególnie w tych większych. Poza tym myślę, że najlepsze są drzwi składane. Dzięki nim można otworzyć całą przestrzeń szafy i zobaczyć całą zawartość co przydatne jest szczególnie rano kiedy nie wie się w co się ubrać. Link do komentarza
Kaja S Napisano 15 października 2007 Udostępnij #9 Napisano 15 października 2007 Szafa we wnęce? Może i dobre rozwiązanie. Jednak nie ma to jak garderoba. Zawsze warto przeznaczyć na nią kawałek powierzchni. Duże lustro i ciuchy. Nie ma nic lepszego. Spytajcie się kogokolwiek kto ma garderobę, czy zamieniłby ją na szafe. Nigdy! Oczywiście jeżeli nie pomyślało sie wcześniej nad garderobą to nie będzie się pokoju dziecka zabierać (np.). Jak szafa wnękowa to drzwi z lustrami. Optycznie powiększą pokój i rozjaśnią go przy każdym promyku słońca czy chociażby sztucznego oświetlenia. Link do komentarza
hesia Napisano 18 października 2007 Udostępnij #10 Napisano 18 października 2007 Cze.Szafa wnękowa daje pełne wykorzystanie powierzchni a profesjonalne projektowanie pozwala na ogląd dzieław komputerze .Pozdro Link do komentarza
Syllwia Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij #11 Napisano 8 listopada 2007 Czasami warto ją zostawić niezabudowaną. Ślicznie wyglądają kompozysje kwiatowe albo mini galeria wpisane we wnękę. Ale to zależy od miejsca które mamy. Link do komentarza
Yaga Napisano 9 grudnia 2007 Udostępnij #12 Napisano 9 grudnia 2007 Ślicznie? Pusta wnęka to marnowanie przestrzeni.Lepiej mieć szafę we wnęce niż gdzieś w pokoju - co zmniejsza jego wielkość. Link do komentarza
okonski Napisano 14 grudnia 2007 Udostępnij #13 Napisano 14 grudnia 2007 Mam podobny pomysł na pozbycie się wnęki w pokoju, wiec podłączę się pod temat. Oglądałem już to co można kupić w różnych marketach budowlanych, ale chyba zdecyduję się, jak już ktoś powyżej wspomniał, na zamówienie ekipy, zmierzenie miejsca na szafę i wycenę na miejscu. Widziałem taki system u znajomych i bardzo sobie chwalą. Link do komentarza
Nestori Napisano 14 grudnia 2007 Udostępnij #14 Napisano 14 grudnia 2007 Jeśli wnęka ma pół metra głebokości to nie ma problemu. Ale co zrobić z taką na 20 cm? Link do komentarza
Syllwia Napisano 15 grudnia 2007 Udostępnij #15 Napisano 15 grudnia 2007 Ozdobić zdjęciami albo zrobić regał na książki. Link do komentarza
okonski Napisano 17 grudnia 2007 Udostępnij #16 Napisano 17 grudnia 2007 Cytat Jeśli wnęka ma pół metra głebokości to nie ma problemu. Ale co zrobić z taką na 20 cm? Rozwiń Można na pewno pokombinować z zabudową i zrobić wystającą do przodu szafę Zależy, czy potrzebujesz szafy, czy po prostu chcesz zamaskowac wnękę... Link do komentarza
piotp Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #17 Napisano 7 czerwca 2008 wszystko na temat szaf i gardrób jest na www.iszafy.pl tylko trzeba włączyć głosniki Link do komentarza
Fabia Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #18 Napisano 7 czerwca 2008 Cytat Mam podobny pomysł na pozbycie się wnęki w pokoju, wiec podłączę się pod temat. Oglądałem już to co można kupić w różnych marketach budowlanych, ale chyba zdecyduję się, jak już ktoś powyżej wspomniał, na zamówienie ekipy, zmierzenie miejsca na szafę i wycenę na miejscu. Widziałem taki system u znajomych i bardzo sobie chwalą. Rozwiń Tes system ma jedną wadę: szafa jest nie do ruszenia. Gdy chcemy przemeblować pokój trzeba albo robić coś nowego albo zostawić szafę gdzie jest. Link do komentarza
schodek Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #19 Napisano 7 czerwca 2008 no to ja bym pogodzil to robiac szafe jednodrzwiwa i druga czesc na polki odkryte na ksiazki i inne bibeloty jak slonik z traba do gory. Link do komentarza
mela Napisano 8 czerwca 2008 Udostępnij #20 Napisano 8 czerwca 2008 Cytat Myślę nad zabudowaną wnęki. Znajduje się ona w przedpokoju więc zastanawiam się czy robić tam szafę czy półki na książki, figurki i inne biblioteki. Szaf nigdy za dużo szczególnie dla kobiety, a książki na wierzchu zachęcają żeby czasem przy nich stanąć i do nich zajrzeć. Rozwiń Siemka.Taka szafa w przedpokoju to raczej na ubrania.Całuski Link do komentarza
golfikon Napisano 21 czerwca 2008 Udostępnij #21 Napisano 21 czerwca 2008 Cytat Siemka.Taka szafa w przedpokoju to raczej na ubrania.Całuski Rozwiń Zależy ile osób mieszka w domu i jak duża jest wnęka. Znam wnęko-szafę która ma ponad 2m długość a głeboka jest na ok pół metra. Wymiary podaję na oko bo nie mierzyłem. I przy dwóch osobach w domu na ubrania wykorzystywane jest praktycznie jedno skrzydło. Link do komentarza
foto Napisano 22 czerwca 2008 Udostępnij #22 Napisano 22 czerwca 2008 Wnękę można bardzo ciekawie zagospodarować. Szafa nie jest jedną opcją. Może to być regał albo ozdobne drzewko. Znakomity do wnęki jest też telewizor. Dodatkowy, gdy ktoś chce oglądać romanse gry w tym samym czasie jest transmisja. Link do komentarza
leszko Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #23 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Myślę nad zabudowaną wnęki. Znajduje się ona w przedpokoju więc zastanawiam się czy robić tam szafę czy półki na książki, figurki i inne biblioteki. Szaf nigdy za dużo szczególnie dla kobiety, a książki na wierzchu zachęcają żeby czasem przy nich stanąć i do nich zajrzeć. Rozwiń Lepsza szafa (czyli półki z drzwiami) - bo się nie kurzy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się