Skocz do zawartości

kredyt

Recommended Posts

Napisano
witam moze ktos orietuje sie na jakich zasadach mozna wziasc kredyt w polsce jesli ktos mieszka zagranica ale be.uduje sie w polscE.Ja mam obecnie konto walutowe w pko pozdrawiam icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Tylko, ze kredyt na budowę domu to nie to samo co kredyt odnawialny. W banku na pewno znają nasze dochody ale trzeba wiedzieć który bank daje najlepsze warunki. PKO SA pobiera dośc wysokie procenty.
Napisano
PKO BP to masakra. Niedawno miałem doczynienia z właśnie z bankiem PKO i Millennium, więc mam porównie.

Widać, że w PKO pracują jeszcze urzędnicy z czasów komunizmu. Mają formularze z błędami (mertytorycznymi i ortograficznymi) a to nieciekawie wygląda jak się bierze kredyt na całe zycie.

Do Millennium mam tylko takie zastrzeżenie, że doradcy wymagają dokumenty o których nie mają pojęcia po co one, tylko działą według narzuconego szablonu.
Napisano
To zależy od wynegocjowanej marży z konkretnym bankiem, co z kolei zależy od kwoty kredytu, tyle zmiennych, ze na forum na pewno się nie dowiesz, który bank jest najlepszy.
Napisano
Kilka tygodni temu sprawdzaliśmy oferty banków - chcelismy kupić działkę w 100% za pieniądze z kredytu. Tylko BPH ma w swojej ofercie taką możliwość i dobre warunki - inne banki mają ogromne wymagania w takiej systuacji.
W BPH dają nawet więcej niż cena działki - pod warunkiem że po wycenie (którą każdy kupujący ma obowiązek zrobić 600zł) okaże sie że ta działka jest warta więcej (czyli tyle ile chcemy kredytu).
Napisano
Akurat w tym temacie to wiem, ze również w PKO BP mozna wziąć 100% wartości działki. Tylko jak się zapłaci 10% wartości tej działki to nie trzeba jej ubezpieczać do czasu wpisu do Księgi wieczystej. Jest to oszczędność około 1 000 zł.
Napisano
Ale w PKO chyba nie dają kredytów we frankach? Tak było jeszcze jakiś czas temu.
Jednak PKO jest drogim bankiem. W innych bankach mają lepsze warunki.
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...