MariuszJ Napisano 22 września 2018 #1 Napisano 22 września 2018 Witam, Proszę o pomoc, podpisałem umowę na budowę domu, uzyskałem pozwolenie na budowę, uzyskaliśmy kredyt. (trwało to 7 miesięcy) Bank wysłał takie pismo do firmy, która ma nam budować dom. "Potwierdzenie przelewu wierzytelności z umowy o roboty budowlane" Firma powiedziała , że tego nie podpisze. Ja w tym momencie nie mam uruchomionego kredytu. Co ja mam robić ??
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 24 września 2018 #2 Napisano 24 września 2018 Zmienić firmę budowlaną.
MariuszJ Napisano 4 października 2018 Autor #3 Napisano 4 października 2018 No i sprawa rozwiązana, firma dogadała się z bankiem i bank zmienił treść pisma. Firma to podpisała i po sprawie 🙂
MieszkoPolo Napisano 16 listopada 2018 #4 Napisano 16 listopada 2018 Dnia 4.10.2018 o 04:40, MariuszJ napisał: firma dogadała się z bankiem i bank zmienił treść pisma Ciebie z bankiem wiążą warunki umowy o kredyt. Kropka. A co ma w ogóle firma wspólnego z twoim kredytem i płynącymi zeń zobowiązaniami i co ma bank do twoich zobowiązań z tytułu wynagrodzenia nakładu pracy firmy, to ja chciałbym wiedzieć. Takie żądanie przelewu wynagrodzenia z tytułu wykonanej pracy może wystosować tylko komornik na podstawie prawomocnego tytułu wykonawczego, będącego owocem tytułu egzekucyjnego opatrzonego w klauzulę wykonalności {o który zawnioskował >>którykolwiek<< twój wierzyciel} Niekoniecznie bank czy firma. Jakiś strasznie naiwny ten bank.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się