Strop terriva vs wiązary.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Krzysztof Mucha: Dzień dobry, zabieram się właśnie do takiego rozwiązania i mam pytanie czy legary powinny być przytwierdzone do stopu betonowego np. kołkami? Pozdrawiam -
Przez Remontowieccc · Napisano
Przy 4 m² najwięcej osób niedoszacowuje robocizny – a to często największa część kosztu. W praktyce nie liczy się tego tylko „za m²”, tylko za zakres prac. Dla orientacji: • samo układanie płytek to zwykle ok. 100–150 zł/m² • całościowo robocizna przy małej łazience potrafi wyjść nawet ~1500 zł/m² • przy 4 m² często daje to łącznie kilkanaście tysięcy zł samej pracy (szczególnie jak dochodzi hydraulika i elektryka) Dlatego przy tak małym metrażu bardziej niż „ile za m²” liczy się: – czy ruszasz instalacje – jakie płytki (format, docinki) – ile zabudów typu stelaż, półki itd. Tu masz fajnie rozpisane, jak to wygląda cenowo i z czego się składa: https://twojdomowy.pl/ile-za-m2-lazienki-robocizna/ Sam przerabiałem temat i największy błąd to patrzenie tylko na cenę „za metr”, a potem wychodzą dopłaty za każdy detal 😉 -
Komentarz dodany przez Bartek: Posiadam robota Ambrogio 8 sezon i kosi dalej, a ma co kosić 6000 m. Trwałość jest najważniejsza! Można kupić tańszego chińskiego, tylko na ile sezonów wystarczy?! Serwisowany jest co roku przez zimę w firmie Robofarrma, gdzie dbają przede wszystkim o baterię aby była regularnie ładowana. Co się zepsuło przez 8 lat w nim? Łożysko lewego koła, ale biorąc pod uwagę, że zrobił tysiące kilometrów to chyba drobiazg. Bateria została poddana regeneracji też w tej firmie. Szczerze polecam… -
Komentarz dodany przez Przemek: Super maszyny, mam od kilku lat L250 elite i działa cały czas znakomicie. -
Niczym "adidasy"
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się