Pomocnik Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij #1 Napisano 1 stycznia 2018 Wanny żeliwne są solidne i trwałe, akrylowe mają różnorodną kolorystykę i kształty a stalowe łatwiej przenosić. Którą wannę wybrać? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/lazienka/porady/190-jaka-wanne-wybrac-zeliwna-stalowa-a-moze-akrylowa Link do komentarza
Gość Użytkownik żeliwnej i stalowej Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij #2 Napisano 1 stycznia 2018 Jestem przekonany, że autor nie użytkował wanny żeliwnej ani wanny stalowej umieszczonej w styropianowej podstawie. Wanna żeliwna ma tak ogromną pojemność cieplną, że nawet zalana tylko bardzo gorącą wodą szybko przyjmuje całą energię od wody i woda szybko stygnie do zimnej. Wanna stalowa: podstawa styropianowa dobrze izoluje otoczenie wanny, mała pojemność cieplna cienkiej blachy gwarantuje długotrwałą ciepłą wodę. Twarda emalia gwarantuje długotrwałe sterylne użytkowanie. Pozdrawiam, Piotr. Link do komentarza
Gość Użytkownik żeliwnej i stalowej Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij #3 Napisano 1 stycznia 2018 Wanna stalowa: podstawa styropianowa dobrze izoluje otoczenie wanny, mała pojemność cieplna cienkiej blachy gwarantuje długotrwałą ciepłą wodę. Twarda emalia gwarantuje długotrwałe sterylne użytkowanie. Pozdrawiam. Link do komentarza
Gość Bogusia Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij #4 Napisano 15 sierpnia 2018 Gadasz bzdury! Wanna zeliwna jest najsolidniejsza I jak kaloryfery zeliwne najdluzej utrzymuje cieplo Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij #5 Napisano 28 stycznia 2021 Dnia 15.08.2018 o 10:13, Gość Bogusia napisał: Gadasz bzdury! Wanna żeliwna jest najsolidniejsza I jak kaloryfery żeliwne najdłużej utrzymuje ciepło Rozwiń Zgodzę się z tą opinią. Słyszy się argumenty, że wanna akrylowa jest ciepła a żeliwna zimna, ale przecież taka wanna jest w pomieszczeniu ogrzewanym a poza tym wchodzimy przeważnie do wanny pełnej ciepłej/gorącej wody Jedyny minus to wiercenie otworu pod montaż baterii stojącej. Wanny żeliwne mają "standardowe" kształty a wanny akrylowe i z innych kompozytów antypoślizgowych mogą przybierać bardziej atrakcyjne kształty. Link do komentarza
daggulka Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij #6 Napisano 28 stycznia 2021 Dnia 28.01.2021 o 13:12, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: Zgodzę się z tą opinią. Słyszy się argumenty, że wanna akrylowa jest ciepła a żeliwna zimna, ale przecież taka wanna jest w pomieszczeniu ogrzewanym a poza tym wchodzimy przeważnie do wanny pełnej ciepłej/gorącej wody Jedyny minus to wiercenie otworu pod montaż baterii stojącej. Wanny żeliwne mają "standardowe" kształty a wanny akrylowe i z innych kompozytów antypoślizgowych mogą przybierać bardziej atrakcyjne kształty. Rozwiń Marze o wielkiej wannie żeliwnej ... niestety w bloku mogę zapomnieć W ogóle nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że odpowiedziałeś właśnie na spam. Zaspamowali tym Bokaro kilka wątków 1 Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij #7 Napisano 28 stycznia 2021 Dnia 28.01.2021 o 13:18, daggulka napisał: Marze o wielkiej wannie żeliwnej ... niestety w bloku mogę zapomnieć W ogóle nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że odpowiedziałeś właśnie na spam. Zaspamowali tym Bokaro kilka wątków Rozwiń W takim razie informacja posłuzy czytelnikom. 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się