LucaO Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij #1 Napisano 28 grudnia 2017 Witam , Mam pytanie ,jakim sposobem bez spawania , mogę połączyć rury ze sobą o średnicy 1 cal ,które nie są gwintowane Mam jedną rurę 1cal do niej potrzebuje dołączyć kolejny odcinek rury o tej samej średnicy a na końcu już tego dołączonego kawałka muszę zamontować redukcję Czy jest możliwość zrobienia to jakimiś np złączkami do rur ? Link do komentarza
MrTomo Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij #2 Napisano 28 grudnia 2017 Dlaczego nie nagwintujesz? z czego są te rury? Link do komentarza
joks Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij #3 Napisano 28 grudnia 2017 bez gwintowania lub spawania nie ma sposobu...pewnego.. Link do komentarza
LucaO Napisano 29 grudnia 2017 Autor Udostępnij #4 Napisano 29 grudnia 2017 Rury są do instalacji grzewczej jesli chodzi o gwintowanie to nie posiadam narzędzi , spawanie zaś odpada z powodu braku umiejetności , dlatego pytam o inne sposoby połaczenia rur , a łaczenie rur złączkami gebo ? rury które wystają ze sciany mają gwint , natomiast rury które chcę dołożć na drugim końcu już gwintu nie będa posiadały , ponieważ będą ucięte pod wymiar Link do komentarza
MrTomo Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij #5 Napisano 29 grudnia 2017 Zawieź je do zakładu ślusarskiego, nagwintuja je na wymiar i gotowe 1 Link do komentarza
joks Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij #6 Napisano 29 grudnia 2017 22 minuty temu, MrTomo napisał: Zawieź je do zakładu ślusarskiego, nagwintuja je na wymiar i gotowe chyba najprostsze rozwiązanie.. Link do komentarza
LucaO Napisano 30 grudnia 2017 Autor Udostępnij #7 Napisano 30 grudnia 2017 z tym juz sobie poradziłem , ale mam kolejny problem , mam zawór kulowy który nakrecany jest do grzejnika do grzejnika wkręcam go obracajac go w prawo , natomiast by połączyć go z instalacja musiałbym nim krecic w lewo , więc w jaką stronę bym nie krecił to z albo jednej albo drugiej będe odkręcał , jak rozwiązać taki problem ? Link do komentarza
bajbaga Napisano 30 grudnia 2017 Udostępnij #8 Napisano 30 grudnia 2017 Śrubunek 1 Link do komentarza
joks Napisano 30 grudnia 2017 Udostępnij #9 Napisano 30 grudnia 2017 zawór nyplowy ze śrubunkiem Link do komentarza
LucaO Napisano 31 grudnia 2017 Autor Udostępnij #10 Napisano 31 grudnia 2017 Dziękuje .temat do zamknięcia Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się