bitles3 Napisano 21 lipca 2017 #1 Napisano 21 lipca 2017 Witam, jak poprawnie zaizolowac i docieplic fundament wymurowany z tzw siwaka? Zacząłem przebudowe starej obory na budynek mieszkalny. Stoi on w suchym miejscu ale mimo to fundament jest wilgotny. Odkopałem go od srodka i nie wiem co dalej robic. Prosze o madra porade
zenek Napisano 21 lipca 2017 #2 Napisano 21 lipca 2017 Co to znaczy: zacząłem przebudowę obory na budynek mieszkalny? Masz jakiś projekt? Czy te fundamenty wytrzymają tą zmianę? Nie zmieniasz wysokości budynku, z czego są sciany, będiesz dawał jakiś strop - napisz , co tam chcesz zrobić.
bitles3 Napisano 21 lipca 2017 Autor #3 Napisano 21 lipca 2017 Mam projekt. podniosłem budynek o 4 belity i wylalem strop (podszalowałem stary dałem zbrojenie i dolałem). Stare ściany sa z cegły i z siwaka (grubość 46 cm). Budynek ma wymiary 12 m na 6 m . Planuje wzmocnić fundament po rogach i na środku dłuższych ścian.
aru Napisano 21 lipca 2017 #4 Napisano 21 lipca 2017 i tak trzymaj, nie odpuszczaj...... siwak jest gut
zenek Napisano 21 lipca 2017 #5 Napisano 21 lipca 2017 13 minut temu, bitles3 napisał: Mam projekt. No to chyba masz tam zaprojektowne izolacje i ocieplenie. Planujesz wzmocnienie fundamentów - a to powinieneś zrobic na początku. Przed betonowaniem stropu. No i te wzmocnienia (jakie wzmocnienia - na czym mają polegać?) - są chyba zaprojektowane w projekcie? Piszesz że podniosłeś budynek - co to znaczy?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się