Pomocnik Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij #1 Napisano 21 grudnia 2016 Oferta rynkowa drzwi wewnętrznych jest bardzo szeroka. Producenci prześcigają się w wykorzystywaniu coraz to nowych materiałów, kombinacji wzorów i kolorów. Poza budową i rodzajem wykończenia powierzchni, drzwi wewnętrzne różnią się sposobem otwierania. W czym możemy wybierać? Pełna treść artykułu pod adresem:https://budujemydom.pl/stan-surowy/okna-i-drzwi/a/35-konstrukcja-i-rodzaje-drzwi-wewnetrznych Link do komentarza
Gość lenek Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij #2 Napisano 21 grudnia 2016 Z doświadczenia wiem, że najważniejszy jest dobry montaż. Oprócz oczywiście po prostu dobrych drzwi. To połowa sukcesu Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij #3 Napisano 22 grudnia 2016 Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to podstawa sukcesu. Wybór skrzydeł drzwiowych jest ogromny. Sam spędziłem w jednym z salonów drzwiowych 2 godziny i zmieniałem decyzję 3 razy. Do tego ogromny wybór okuć, wzorów płycin, przeszkleń, fornirów etc. Jest w czym wybierać. Link do komentarza
TINEK Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij #4 Napisano 22 grudnia 2016 9 godzin temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to podstawa sukcesu. Wybór skrzydeł drzwiowych jest ogromny. Sam spędziłem w jednym z salonów drzwiowych 2 godziny i zmieniałem decyzję 3 razy. Do tego ogromny wybór okuć, wzorów płycin, przeszkleń, fornirów etc. Jest w czym wybierać. tak to jest, jak się nie można zdecydować, czy mają być wejściowe, czy wyjściowe, czy lewe czy prawe, czy do ubojni.... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 grudnia 2016 Udostępnij #5 Napisano 23 grudnia 2016 10 godzin temu, TINEK napisał: tak to jest, jak się nie można zdecydować, czy mają być wejściowe, czy wyjściowe, czy lewe czy prawe, czy do ubojni.... Najlepiej obrotowe Link do komentarza
Gość stach Napisano 23 grudnia 2016 Udostępnij #6 Napisano 23 grudnia 2016 A lewoskrętne, czy prawoskrętne ? Link do komentarza
Drzwi z natury Napisano 23 kwietnia 2018 Udostępnij #7 Napisano 23 kwietnia 2018 Ciekawy artykuł, choć nie wyczerpuje tematu, a na rynku ciągle pojawiają się kolejne innowacje. Bardzo ciekawym rozwiązaniem, o którym nie każdy wie, jest np. odwrotna przylga. Polega na tym, że drzwi otwierają się do wewnątrz pomieszczenia, podczas gdy wizualnie od strony korytarza nie różnią się niczym od drzwi otwieranych na zewnątrz. Dzięki temu jeśli dwie pary drzwi są umiejscowione obok siebie, ale otwierają się w innych kierunkach - będą wyglądać tak samo! Link do komentarza
mazwoj Napisano 26 kwietnia 2018 Udostępnij #8 Napisano 26 kwietnia 2018 Ten sam efekt uzyska się przy zastosowaniu drzwi z krytą ościeżnicą. Np jak tu: http://erkado.pl/wp-content/uploads/2018/03/ERKADO-katalog-2018-www.pdf (strona 97). Albo trochę inna konstrukcja o podobnym wyglądzie: https://www.invado.pl/produkty/oscieznice/oscieznica-niewidoczna-sara-pro Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się