Skocz do zawartości

Historia edycji

bajbaga

bajbaga

3 minuty temu, Redakcja napisał:

Poprawiłem. Już nie można sobie dac reputacji.

Tiiiaaa.

Ktoś mi własnie zapitolił 2 reputacje:zalamka: O.o :D

Wróć - niestety nie zapitolił, a sam usunąć nie mogę.

Przeto - proszę o zapitolenie.

bajbaga

bajbaga

1 minutę temu, Redakcja napisał:

Poprawiłem. Już nie można sobie dac reputacji.

Tiiiaaa.

Ktoś mi własnie zapitolił 2 reputacje:zalamka: O.o :D

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dlatego na początku pytałem czy wchodzi w grę iniekcja w glinie. Odtłuszczenie raczej nie wchodzi w grę, bardziej zaklajstrowanie. Dziurka ma tak z 5-7mm i jest na łączeniu fundamentu z gliną, czyli centralnie pod fundamentem. Do tej pory było w rodzimej glinie, teraz po odkopaniu pokazało się całe jej oblicze. Co ciekawe, że przestało z niej już cieknąć. Czyli gdzieś sobie woda siedzi, wylało się co się miało wylać i tyle. Ale jak było kilka dni deszczu jeszcze przed melioracją to potrafiło sporo wody nalać, albo przy roztopach. Także teraz to jest nic. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Jeśli tylko będzie miał do czego się "przyczepić"... A to "coś" musi być suche, spójne, odtłuszczone...   Możesz fotkę tych przecieków pokazać?     Chyba nie do końca wiesz na czym polega injekcja, mająca zabezpieczyć mur, czy posadzkę przed działaniem wody
    • Na moje nieszczęście po odkopaniu i po wczorajszym deszczu okazało się że dziurka albo się powiększyła, albo po prostu wypłukało to co miało wypłukać i teraz widać po prostu strumień wody centralnie pod fundamentem. Pech chciał, że pewnie wystarczyło wykopać 5cm niżej niż kopaliśmy i byśmy tą żyłe pewnie złapali drenem. Tylko koleś od koparki nie chciał kopać poniżej fundamentów ze względu na bezpieczeństwo. Co ciekawe, do tej pory sączyło się z trzech miejsc, jedno z nich gdzie był największy wyciek w tej chwili jest sucho, z drugiej też tak jakby nic nie cieknie, natomiast z tej ostatniej tak jakby zgodnie z kierunkiem spadu gruntu cieknie najbardziej. Także dopóki będzie ciekło chyba nici z iniekcji, bo to po prostu wypcha. Wezmę to na sztukę chyba zakleje po prostu silikonem i nie wiem czy to nie jest dobry pomysł, bo silikon to najprawdopodobniej zaklei wszystko. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Na wieszaku, Wiem, napiszesz że płytka była brudna. A ja nie pamiętam czym ją myłem. Chyba spirtem, ale nie pamiętam. 
    • Ja ostatnio dawałem 20cm piany Pur i bez ogrzewania mam 15°C, ale ograniczeń nie ma, natomiast piany Pur więcej niż 20cm na raz raczej nie napsikają. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...