Angela95 Napisano 13 listopada 2016 Udostępnij #1 Napisano 13 listopada 2016 Witam. Chce z małej wanny zrobić prysznic Tylko jest taki problem, że w wynajmowanym mieszkaniu nie moge wiercić/wbijać gwoździ... Przez układ ścian drążek rozporowy odpada. Myślałam nad drążkiem lekkim plastikowym i Tesa Powerbond Mirror albo Ultra Strong, ale czy to się utrzyma? Prosze o rady i pomysły! Będę wdzięczna ;)Pozdrawiam. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 listopada 2016 Udostępnij #2 Napisano 13 listopada 2016 Cytat Przez układ ścian drążek rozporowy odpada. A sufit jest? Więc drążek sufit - róg wanny. Link do komentarza
Angela95 Napisano 13 listopada 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 13 listopada 2016 Może mi Pan to jakoś zilustrować? Bede wdzięczna; ) Link do komentarza
Gość stach Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij #4 Napisano 14 listopada 2016 Czy mogłabyś pstryknąć zdjęcia ścian w tej łazience, albo chociaż narysować z wymiarami rzut podłogi łazienki i położenie w niej tej wanienki...Czy wanienka jest obudowana i sztywnie zamocowana, czy stoi tylko na swoich nóżkach? Link do komentarza
Gość stach Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij #5 Napisano 14 listopada 2016 A sufit jest z płyt k/g, czy taki normalny, tynkowany? Link do komentarza
retrofood Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij #6 Napisano 14 listopada 2016 (edytowany) Cytat Może mi Pan to jakoś zilustrować? Bede wdzięczna; ) Masz tu drążek przykładowy. Odwiedź moją stronęRozpinasz go w narożniku wanny, tym od ściany, drugi koniec opierając o sufit i to na nim mocujesz uchwyt do prysznica. Wg mnie nie jest to trudne. Edytowano 14 listopada 2016 przez retrofood (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij #7 Napisano 14 listopada 2016 Tu chyba nie chodzi o uchwyt do słuchawki prysznica, tylko o możliwość rozpięcia/zawieszenia osłony tego prysznica... Link do komentarza
retrofood Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij #8 Napisano 14 listopada 2016 Cytat Tu chyba nie chodzi o uchwyt do słuchawki prysznica, tylko o możliwość rozpięcia/zawieszenia osłony tego prysznica... No to dwa drążki. Link do komentarza
Gość stach Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij #9 Napisano 15 listopada 2016 (edytowany) To miał być wniosek końcowy ze szkicem jak to zrobić... Cytat No to dwa drążki. Dlatego dopytuję o układ ścian w łazience i konstrukcję sufitu i położenie wanny Chociaż dopiero teraz to zauważyłem Cytat Przez układ ścian drążek rozporowy odpada. Edytowano 15 listopada 2016 przez stach (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Buster Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij #10 Napisano 15 listopada 2016 Dlaczego nie można nic wbić w ściany? Czy dlatego że są płytki na ścianach czy po prostu właściciel lokalu sobie tego nie życzy.A czy można coś przykleić do ściany?Z czego jest sufit,czy jego można dziurawić ewentualnie coś przykleić? Link do komentarza
Gość stach Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij #11 Napisano 15 listopada 2016 Cytat A czy można coś przykleić do ściany? Z pytania o Tesa Powerbond Mirror albo Ultra Strong wynika, że Angela chce coś przykleić, ale nie bierze pod uwagę, że później, przy próbie odklejenia może spowodować większe szkody, niż przy zaklejaniu/szpachlowaniu trzech otworów fi8, potrzebnych do umocowania łukowatego drążka do ścian... Link do komentarza
podczytywacz Napisano 17 listopada 2016 Udostępnij #12 Napisano 17 listopada 2016 To chyba miał być spanerskie przedstawienie produktu firmy TESA:Z newslettera BD: Taśmy montażowe Tesa PowerbondTESA TAPEFirma tesa już jakiś czas temu opracowała innowacyjne rozwiązania z zakresu szybkiego, pewnego i całkowicie bezpiecznego mocowania dowolnych przedmiotów do wielu rodzajów powierzchni. To mocne taśmy montażowe POWERBOND®, będące doskonałą alternatywa dla tradycyjnych technik mocowania. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się