Ewa&Marek Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij #1 Napisano 22 stycznia 2016 Chce w łazience na poddaszu zamontować halogenki na linkach z transformatorem. Nie są one przeznaczone do łazienki, ale bardzo mi się podobają i mam dylemat. Czy sprawdzi się to w praktyce. Nie zamoknie, nie przepali się od wilgoci. Łazienka 6 m2, bez prysznica, sama wanna. Linki chcę puścić na ukos pod sufitem. Bezpośrednio nad wanną ich nie będzie. Suszarki pod sufitem też nie będzie. Link do komentarza
Gość stach Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij #2 Napisano 22 stycznia 2016 Transformator poza łazienką, prawidłowo działająca wentylacja i powinno być dobrze.A może da się w miejsce halogenowych "żarówek" wstawić podobne LEDowe... Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 24 stycznia 2016 Udostępnij #3 Napisano 24 stycznia 2016 Cytat Chce w łazience na poddaszu zamontować halogenki na linkach z transformatorem. Nie są one przeznaczone do łazienki, ale bardzo mi się podobają i mam dylemat. Czy sprawdzi się to w praktyce. Nie zamoknie, nie przepali się od wilgoci. Łazienka 6 m2, bez prysznica, sama wanna. Linki chcę puścić na ukos pod sufitem. Bezpośrednio nad wanną ich nie będzie. Suszarki pod sufitem też nie będzie. Rozwiń zakłada że będzie to robił ktoś kto wienajgorsza opcja z możliwych : ma być tak bo mnie się widzi .najlepsza : wiedzący podaje parametry czego szukać , a inwestor szuka w podanym zakresie tego co mu się widzi.6 m2 łazienki to nie hala sportowa a w przypadku kąpieli w tzw. wrzątku wilgotność w pomieszczeniu wzrasta i bynajmniej w łazience regulują to przepisy / strefa 1-2-3 znaczy możliwość zastosowania rodzaju prądu o dopuszczalnym napięciu.przypuszczam że za transformatorem to 12V prądu -ale na przypuszczeniach nikt werdyktu nie podanatomiast transformator poza łazienką Stasiu masz plusa 1 Link do komentarza
Ewa&Marek Napisano 2 lutego 2016 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 lutego 2016 (edytowany) Dzięki za rady.Transformator poza łazienką... czy to konieczność. A jeśli będzie w rogu oddalonym od wanny, czyli największego źródła pary (wilgoci)?Pomysł z Led-ami bardzo dobry.System z halogenami znalazłam w sieciówce na I, poszukam Led-ów. Led-y transformatora nie potrzebują? Edytowano 2 lutego 2016 przez Ewa&Marek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 2 lutego 2016 Udostępnij #5 Napisano 2 lutego 2016 (edytowany) Cytat Transformator poza łazienką... czy to konieczność. Rozwiń Przede wszystkim to BEZPIECZEŃSTWO!!! i ten argument powinien wystarczyć...A ten róg najbardziej oddalony od wanny, to jak on jest oddalony, o 10, 15 metrów, czy 1,5 do 2 METRÓW... Cytat Led-y transformatora nie potrzebują? Rozwiń Jedne potrzebują, inne nie. Czytaj opis na pudełku, czy innym opakowaniu. Edytowano 2 lutego 2016 przez stach (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Ewa&Marek Napisano 4 lutego 2016 Autor Udostępnij #6 Napisano 4 lutego 2016 Róg oddalony od wanny jest o maks. 2 m. Przekonałeś mnie do montażu poza łazienką jeśli nie znajdę ledów bez transformatora. Link do komentarza
Gość stach Napisano 4 lutego 2016 Udostępnij #7 Napisano 4 lutego 2016 Takich bez transformatora nie szukaj i nie montuj - bezpieczniej i niewiele drożej będzie użyć ledów do 12V... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się