Pomocnik Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #1 Napisano 13 marca 2015 Jak wygląda wykonanie studni od strony prawnej, kiedy mamy ją uwzględnioną w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, a jak, gdy nie mamy takiej informacji. Jakie są rodzaje studni i czym się kierować przy wyborze? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/a/20067-wlasna-studnia-formalnosci-i-rodzaje Link do komentarza
Gość Inwestor Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #2 Napisano 13 marca 2015 "Lokalizacja studni powinna spełniać określone w przepisach wymogi zachowania odpowiedniej odległości od innych obiektów na terenie działki, ale nie jest to konieczne, jeżeli woda będzie wykorzystywania jedynie do celów gospodarczych."Chciałbym wiedzieć czy w związku z powyższym można w mniejszej odległości budować oczyszczalnie ścieków. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #3 Napisano 13 marca 2015 Cytat Chciałbym wiedzieć czy w związku z powyższym można w mniejszej odległości budować oczyszczalnie ścieków. Rozwiń A studnia Twoja czy sąsiada? Link do komentarza
Gość Inwestor Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #4 Napisano 13 marca 2015 Studnia jest moja. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #5 Napisano 13 marca 2015 I sobie chcesz podsry..ać do wody? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #6 Napisano 13 marca 2015 Ale to zależy jaką oczyszczalnie Inwestor ma na myśli. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #7 Napisano 13 marca 2015 Cytat Ale to zależy jaką oczyszczalnie Inwestor ma na myśli. Rozwiń Niby tak, ale... Przecież odległości są również od tego, żeby nie psuć sobie życia. Sobie też, nie tylko innym. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #8 Napisano 13 marca 2015 Cytat Niby tak, ale... Przecież odległości są również od tego, żeby nie psuć sobie życia. Sobie też, nie tylko innym. Rozwiń Oczywiście, jak najbardziej, ale jak ktoś nie ma wyobraźni to niech smródke pije czy podlewa warzywa które potem będzie jadł jako zdrową żywność bo z własnego ogródka przecież Link do komentarza
Gość Inwestor Napisano 17 marca 2015 Udostępnij #9 Napisano 17 marca 2015 Komentarze uszczypliwe i zasadne to jednak nie mające nic wspólnego z sytuacją w której się znalazłem. Woda ze studni do niczego nie jest mi potrzebna a oczyszczalnia biologiczna z której wodę a nie ścieki można lać bezpośrednio do rowu lub rzeki z pominięciem doczyszczania w rozsączaniu ale brak rowu i rzeki. Chciałem kopać studnie chłonną. Wiem również że ze studni czerpalnej można zrobić chłonną. Myślałem, że ktoś może zna jakiś myk by uniknąć dodatkowych procedur.W okolicy kilku kilometrów nie ma żadnej innej studni i nie ma szans by ktoś próbował wiercić więc nikomu nic nie grozi. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się